"Acaba ölüler dünyayı toprağın altında çiçeklerin saplarından mı izlerler?."
Alıntı
Ancak genellikle en basit bir zihin bile hayır ile şerri, güzellik ile çirkinliği, hak ile bâtılı ayırt etmekte hataya düşmez. Yalnız hayrı fiile dökmek, ancak maddi ve manevi bakımdan güzelliği daima takip etmekle ve bâtıldan da ebediyen uzaklaşmakla olur ki bu, zordur. Psikolojik eleştirilerde pervasızca kalem savuranlar bile acaba bizzat kendi kabahatlerini görmeye ve düzeltmeye güç yetirebiliyorlar mı?
Sayfa 21·Kitabı okuyor
Bir geleceğim var mı acaba ?
Ben gelecekle ilgilenirim çünkü yaşamımın kalanını orada tüketeceğim. Charles S. Ketterip
'Albayım,' dedim,
'Kendimizi acaba boş yere harcamıyor muyuz? Ya başaramazsak?'
Alıntı
Uzun yol yürümüş gibi yorgunum. Aşk acaba bu mudur? Çiçekler bana güzel görünüyor, aklıma şiir parçaları, beyitler mısralar geliyor.
Alıntı
Üç ayın bedeli ne acaba??
Tamam şimdi beni dinle Gavrila, son bir kez daha bakmak istiyorum nasıl bir ruhun olduğuna üç aydır eziyet ettin bana, şimdi sıra bende
Sayfa 162 - Türkiye iş Bankası kültür yayınları PDF okuyorum sayfa sayısı farklılık gösterir·Kitabı okuyor
Alıntı