Büyüklerden tavsiyeler (100/100)
91. Cömert olun cimri olmayın. 92. Çalışkan olun, tembel olmayın. 93. Sabırlı olun, aceleci ve isyankâr olmayın. 94. Emin olun, hain olmayın. 95. Cesur olun, korkak olmayın. 96. Tövbekâr olun, ümitsiz olmayın. 97. Dert alan olun, dert veren olmayın. 98. Hiçbir konuda önyargılı olmayın. 99. Eşyalarınızı her zaman aynı yere ve topluca koyun. 100. Ölçü ve tartılarınızı, hesaplarınızı net yapın.
Ayşenur Nisa Uzun

Ayşenur Nisa Uzun

@AysenurNisa
·
02 Nisan 02:20
Büyüklerden tavsiyeler (100/90)
81. Lider, İslami emirlere riayet etmenin üzerinde değildir ve şeriat ne emrettiyse ona bağlı kaldığı müddetçe o makamda kalmaya devam edebilir. 82. Lider otoritesini içinde büyük bir sorumluluk taşıyan ilahi bir emanet olarak kabul eder. Kur’an lidere, görevini Allah için yapmasını ve otoritesi altında bulunanlara nazik davranmasını emreder. 83. Dilbilgisi ve imlayı iyi öğrenin. 84. İşinizi % 100 bitiriniz. % 99 değil. 85. “İnsanlar, içinde bir tane binmeye ve yük taşımaya elverişlisi bulunmayan yüz deve gibidir.” (Buhari, Müsned, Tirmizi, İbn-i Mace,) 86. Konuşmanız, net, açık ve kısa olsun. Muğlak olmayın. Iııı, de, da, ya kullanmayın. 87. Bir münazarada duygularınıza hâkim olun. Yüksek ses tonu ve heyecen; sizi izleyenlerde haksız oluğunuz zannı oluşturur. Karşınızdakinin, mantık hataları ve çelişkilerini görmenizi engeller. Vermek istediğiniz ana mesaja odaklanın. 88. Güzel koku kullanın. 89. Temizliğe dikkat edin. 90. Randevunuza geç kalacağınızı tahmin ettiğinizde önceden haber verin.
GENÇLERE 100 TAVSİYE
1. Sabah namazdan sonra uyumayın. 2. En geç 11 de uyuyun. 3. Az konuşun. 4. Yolculuğa çıkmadan 1 gün önce bavulunuzu hazırlayın. 5. Üşenmeyin. 6. Her gün en az 5 sayfa Kur’an okuyun. 7. Bir işe azmettiğiniz zaman Allah’a tevekkül edin. Kararsızlık yapmayın. 8. Nişanlandığınız dakikadan itibaren, aklınızdaki her türlü alternatifleri çıkartın. 9.
Reklam
İkigainin On Kuralı(Tüm Kitabın Özeti)
1. Aktif kalın, emekli olmayın. Sevdiği şeyi yapmaktan ve iyi yaptığı şeylerden vazgeçen kişi yaşam gayesini kaybeder. Bu yüzden en önemli göreviniz, değerli bulduğunuz işleri bilirseniz de yapmaya devam etmek, ilerlemek, güzellik katıp yarar sağlamak, yardım etmek ve dünyanızı şekillendirmek olmalıdır. 2. Ağırdan aim. Aceleci olmak yaşam
KURAN'DAN HAYATIMIZI ETKİLEYECEK 7 ÖĞÜT❗️ ▶️1. Sabredin “Allah’a ve Resûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” (Enfal/46) ▶️2. Kötülerin Yanında Olmayın “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka
Gerektiğinde hayır demek etkili bir yoldur. Aceleci olmayın, bazı şeyleri erteleyin. Karşı tarafın kafasında soru işareti bırakmak onun sizi düşünmesini sağlar.
Sayfa 297Kitabı okudu
O halde aptal, atmosferi zehirleyip sizin değer verdiğiniz şeylerin üzerinde tepinirken aynı zamanda size değerinizi göstermek için altın bir fırsat sunar. Sert olmayın, körleşmeyin ve aceleci davranmayın. Şimdi aklınızı ve inceliğinizi göstermenin tam zamanı: Bu nitelikler ancak böyle açığa çıkar, anlamını onunla birlikte ve onun sayesinde kazanır. Zaman zaman karşılaştığınız kötü rastlantılar olmasaydı, insani değerlerin hiçbir anlamı olmazdı. Her olayın çiftdeğerliliği, nesne ve öznenin birbirine dolaşıklığı göz önüne alındığında, başkalarının aptallığı kendi ahlâkî gelişimimiz için gerekli ve elverişli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.
Reklam
"Karar vermekte acele etmeyin! Suçlamak kolaydır, kendinizi böyle bir hevese kaptırmayın. Her olaya sakin bakın, şunu unutmayın: her şey geçicidir, her şey düzelir, iyi olur. Yavaş mı? Dolayısıyla daha sağlam olur. Her yana bakın, her şeyi yoklayın, korkusuz olun ama karar vermekte aceleci olmayın."
Abdullah bin Mes’ud şöyle demiştir: “Şüphesiz rahatlık ve kurtuluş yakîn ve rızadadır. Hüzün ve keder ise şüphe ve kızgınlıktadır.” Abdullah yine şöyle demiştir: “Hayır söyleyin ki onunla tanının, onunla amel edin ki onun ehli olun. Aceleci ve lafı ağzında tutamayan , çirkin sözü yayan kimselerden olmayın.”
Bu kadar aceleci olmayın, acelecilik çok kötü bir kılavuzdur.
Her yana bakın her şeyi yoklayın Korkusuz olun ama karar vermekte aceleci olmayın.
Sayfa 162Kitabı okudu
Reklam
Ikigainin on kuralı Bu yolculuğu, Ogimi’nin uzun ömürlü bilge sakinlerinden edindiğimiz on kuralla sonlandıracağız. 1. Aktif kalın, emekli olmayın. Sevdiği şeyi yapmaktan ve iyi yaptığı şeylerden vazgeçen kişi yaşam gayesini kaybeder. Bu yüzden en önemli göreviniz, değerli bulduğunuz işleri bilirseniz de yapmaya devam etmek, ilerlemek, güzellik
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Öldürmek mi? Bağışlamak mı?
Buna cevap vermekte aceleci olmayın derim.
Zülfü Livaneli
Zülfü Livaneli
'nin kitaplarına bakınca bu roman hem çok tanıdık hep çok farklı. Tanıdık tarafı Türkiye'nin yıllardır süre gelen toplumsal sıkıntılara değinmesi, farklı olan tarafı iki olay hem yazar tarafından hem de baş karakter(Sami) tarafınan anlatılması. Yazar kendine anlatılan kadar bilgi ve kurguyu harmanlayıp yazıyor. Bir sonra ki bölümde Sami eksik verdiği bilgileri ve duygularını yazıyor. Bu çatışma akıcı bir şekilde sizi içine alıyor. Konu ;askeri darbede hiç şuçu olmadığı halde işkence gören( ki işkencenin hiçbir haklı sebebi olamaz) ve başına üzücü olaylar gelen Sami'nin İsviçre'ye iltica etmesiyle başlıyor. Psikolojik sıkıntılar nedeni ile hastaneye yatırılıyor. Ve bir gün yan odaya bir Türk gelir. Devletin bütün yetkilerini sonuna kadar kötüye kullanan bir Bakan ve Sami'nin işkencecisi. Beyin tümörü tanısı ile tedaviye gelmiş. Peki Sami ne yapıcak? Bu kitap sadece Sami'nin değil, mülteci olarak İsviçre 'ye kaçan bir çok kişinin de hikayesini barındırıyor. Bir ek bilgi
Zülfü Livaneli
Zülfü Livaneli
yazmaya başladıktan 29 yıl sonra bu kitabı bitiriyor. Herkese tavsiye ederim iyi okumalar.
Bir Kedi, Bir Adam, Bir Ölüm
Bir Kedi, Bir Adam, Bir ÖlümZülfü Livaneli · İnkılap Kitabevi Yayınları · 202123,6bin okunma
Çocuğunuza kolay ve eğlenceli günlük aktiviteler sağlayarak, beraberliğinizi daha faydalı ve öğretici hale getirebilirsiniz. Bunu yaparken onun anlayacağı basit bir dil kullanmaya özen göstermelisiniz. Aktivitenin nasıl yapılacağını siz anlatın; ama siz yapmayın. Oyunda aktif rol çocukta olmalı; siz takıldığı ve yardım istediği zaman devreye girmelisiniz. Oyunu başarı ile yürüttüğü zaman iltifat ederek kendisine olan güvenini artırın. Yapamadığı zaman, “haydi tekrar deneyelim,” diyerek onu cesaretlendirin. Sakın aceleci olmayın. Çocuk, tepesine denetleyici gibi dikilen, “haydi, haydi!” diyerek acele eden bir oyun arkadaşı istemez. Bu aktivitelerle hem çocuğunuzu okula hazırlamış hem de ona mutlu çocukluk hâtıraları kazandırmış olursunuz.
"Karar vermekte acele etmeyin! Suçlamak kolaydır, kendinizi böyle bir hevese kaptırmayın. Her olaya sakin bakın, şunu unutmayın: her şey geçicidir, her şey düzelir, iyi olur. Yavaş mı? Dolayısıyla daha sağlam olur. Her yana bakın, her şeyi yoklayın, korkusuz olun ama karar vermekte aceleci olmayın. "
129 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.