Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
…ama bunlar dış etkenlerin marifetiyle olur, bunlar basit dövmelerden ibarettirler ve doğum anında belirmemişlerdir o bulundukları yerlerde. Ölüm, geçmişte tüm canlıların ajan oldukları bir dönem olduğunu düşündü ve değerlendirmeye devam etti, ondan sonra ihtisaslaşma geliştikçe beş krallığa bölündüler. moneralar, protistalar, mantarlar, bitkiler ve hayvanlar, bu krallıkların içinde birçok makro ihtisas ve mikro ihtisas alanları gelişti, böylesi bir kargaşanın ya da biyolojik karmaşanın içinde bazı türlere ait özelliklerin diğer bazı türlerde kendini göstermesi mümkün olabilir. Bu mantık, acherontia atropos adlı bu kelebeğin sırtında beyaz bir kurukafa bulunmasına dair ilginç veriyi açıklamakla kalmıyor, bunun yanı sıra, adında cehennemde yer alan bir ırmağın isminin bulunmasını ve hatta mandrágora bitkisinin köklerinin bir insanı andırmasının ardındaki anlaşılmaz yönü de açıklığa kavuşturuyor. Doğanın bunca harikası ve bu denli yüce şaşırtmacaları karşısında insan doğrusu ne diyeceğini bilemiyor.
Sayfa 171
…yanına bir böcekbilim kitabı almış. Ön hazırlığı yetersiz olduğundan, bu okumadan önemli bir fayda temin etmeyi ummuyor ancak, dünyada yaklaşık olarak bir milyon değişik tür böcek olduğunu ve bunların iki ana gruba ayrıldıklarını okuyarak hoşça vakit geçiriyor, böcekler iki ana gruba ayrılıyor, pterygota, yani kanatlılar ve apterygota, yani kanatsız olanlar, alt sınıflandırmaya tabi tutulduklarında ise, çekirgelerin mensup oldukları orthoptera, hamamböceklerinin mensup oldukları dictyoptera, peygamberdevelerinin mensup oldukları mantidler, krizopaların mensup oldukları neuroptera, yusufçukların mensup oldukları odonata, susineklerinin mensup oldukları ephemeroptera, friganeallerin mensup oldukları trichopteralar, termitlerin mensup oldukları isoptera, pirelerin mensup oldukları siphonaptera, bitlerin mensup oldukları anoplura, kuş bitlerinin mensup oldukları mallophaga, tahtakurularının mensup oldukları heteroptera, çiçek bitlerinin mensup oldukları homoptera, sineklerin mensup oldukları diptera, eşekarılarının mensup oldukları hymenoptera, birçok tür kelebeğin mensup olduğu lepidoptera, bokböceklerinin mensup oldukları coleoptera ve son olarak gümüşçünlerin mensup oldukları thysanura gibi alt gruplara ayrıldıklarını okuyor. Kitapta yer alan bilgilere göre kafatası ya da ölübaş olarak adlandırılan yaratık bir kelebek ve latince adı acherontia atropos. Geceleri uçuyor, sırtında insan kafatasını andıran bir şekil bulunuyor, ergin halinde on iki santimetre boyuna ulaşıyor, renkleri genelde koyu, kanatlarına sarı ve siyah renkler hâkim. Onu atropos, yani ölüm olarak adlandırıyorlar.
Sayfa 170
Reklam
# Rüya
Dünyada yaklaşık olarak bir milyon değişik tür böcek olduğunu ve bunların iki ana gruba ayrıldıklarını okuyarak hoşça vakit geçiriyor, böcekler iki ana gruba ayrılıyor, pterygota, yani kanatlılar ve apterygota, yani kanatsız olanlar, alt sınıflandırmaya tabi tutulduklarında ise, çekirgelerin mensup oldukları orthoptera, hamamböceklerinin mensup oldukları dictyoptera, peygamberdevelerinin mensup oldukları mantidler, krizopaların mensup oldukları neuroptera, yusufçukların mensup oldukları odonata, susineklerinin mensup oldukları ephemeroptera, friganeallerin mensup oldukları trichopteralar, termitlerin mensup oldukları isoptera, pirelerin mensup oldukları siphonaptera, bitlerin mensup oldukları anoplura, kuş bitlerinin mensup oldukları mallophaga, tahtakurularının mensup oldukları heteroptera, çiçek bitlerinin mensup oldukları homoptera, sineklerin mensup oldukları diptera, eşekarılarınm mensup oldukları hymenoptera, birçok tür kelebeğin mensup olduğu lepidoptera, bokböceklerinin mensup oldukları coleoptera ve son olarak gümüşçünlerin mensup oldukları thysanura gibi alt gruplara ayrıldıklarını okuyor. Kitapta yer alan bilgilere göre kafatası ya da ölübaş olarak adlandırılan yaratık bir kelebek ve latince adı acherontia atropos. Geceleri uçuyor, sırtında insan kafatasını andıran bir şekil bulunuyor, ergin halinde on iki santimetre boyuna ulaşıyor, renkleri genelde koyu, kanatlarına sarı ve siyah renkler hâkim. Onu atropos, yani ölüm olarak adlandırıyorlar.
Bir kafataslı kelebek Gecekelebekleri familyasından çok önemli bir tür. Bir Acherontia atropos. "Ölübaş kelebek" de denir. Kanatlarının üstündeki desenden ötürü bu şekilde adlandırılır. Tiz bir ses çıkarır ve bal çalmak için arı kovanlarına saldırmaktan çekinmez.
Sayfa 213Kitabı okudu
236 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Acherontia atropos!
ÖLÜM OLMASAYDI, ONU İCAT ETMEK ZORUNDA KALIRDIK. VOLTAİRE ÖLÜM OLMASAYDI, HAYAT BÜTÜN GÜZELLİĞİNİ KAYBEDERDİ. VASİLYEVİÇ GOGOL Taa milattan 4000 yıl önce (Sümer-Babil) arkadaşının ölümü üzerine ölümsüzlük arayışına çıkan sağlık tanrısı Gılgameş'i tutun da, Lokman Hekim, simyacılar, gençlik çeşmeleri, genetik çalışmalar yelpaze çok geniş. Oldukça
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş
Ölüm Bir Varmış Bir YokmuşJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202011,7bin okunma
Kapak tasarımı nereden geldi belli oldu şimdi...
Kitapta yer alan bilgilere göre kafatası ya da ölübaş olarak adlandırılan yaratık bir kelebek ve latince adı acherontia atropos. Geceleri uçuyor, sırtında insan kafatasını andıran bir şekil bulunuyor, ergin halinde on iki santimetre boyuna ulaşıyor, renkleri genelde koyu, kanatlarına sarı ve siyah renkler hakim. Onu atropos, yani ölüm olarak adlandırıyorlar.
Sayfa 194Kitabı okudu
Reklam
Acherontia atropos Ölümün kafasını karıştıran ise, böylesine net bir şekilde çizilmiş bir kurukafa resminin nasıl olup da bir kelebeğin tüylü sırtında belirdiğiydi. ( Googela bakmakta yarar var.)