·
Puan vermedi
Niçin uyuyorsun? - Vaktin nasıl geçtiğini bilmemek için...
Oblomov
Oblomovİvan Gonçarov · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202145,5bin okunma
Reklam
Balık mı, Balıkçı mısın?.. - Garib Çoban
Balık mı, Balıkçı mısın?.. - Garib Çoban İnşa etmek için konuşmak gerekir.
424 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 günde okudu
Avrupa’daki birçok düşünürün, yazarın, aydının, bilim adamının esinlendiği kitap diye geçer. İçindeki öğütler, nasihatler, örnekler insanın belli bir olgunluğa kavuşmasını, düşünmesini sağlıyor.
Bostan ve Gülistan
Bostan ve GülistanŞeyh Sadi Şirazi · Sufi Kitap · 20221,949 okunma
"Sade, şövalyeyi Eugénie'ye gösterdiği gibi, Eugénie'yi de Şövalyeye göstermeye başladı. Eteklerini hafifçe kaldırıyor, kollarını, gerdanını örten kumaşı aralıyordu. Eugénie kızarıyor, çırpınıyor, edebe karşı olan ödevlerden söz ediyordu. 'Edep...' 'Ah! şu bayağı sözcük!' diye karşılık veriyordu Sade. 'Şu modası geçmiş davranışlar beni nasıl da üzüyor bilsen! Bırak bu erdemleri, Eugénie! Şu sahte tanrılar uğruna yapılan fedakârlıklardan, onları hiçe sayarak alınan zevklerin tek anına de ğebilecek bir tanesi var mıdır? Erdem, sadece bir düştür ve ona tapınmak yalnız sonu gelmez özverilerden, mizacın esinlerine sayısız isyandan ibarettir. Böyle davranmak doğal mı dır? Aşağılık annenin, erdemli dendiğini duyduğun şu kadınlrın sözlerine kanma, Eugénie. Bu kadınlar bizimle aynı tutkulara hizmet etmiyorsa bile, onların başka tutkuları, bizimkinden daha iğrenç tutkuları vardır...'' 'Hangi tutkular, Tanrı aşkına?' 'Açgözlülük, kibir, övüngenlik, cimrilik, bunlar kişisel çıkarlardır... Erdemli geçinenler her zaman yalnız kendini sevmeye itaat ederler. Tutkulardan çok egoizme kapılmak daha mı mantıklı yani? Sadece tutkuların sesini dinleyen bence bin kat daha haklıdır, çünkü sadece tutkular doğanın parçasıdır, diğeriyse soğukluk, aptallık ve önyargıdan doğar.'"
208 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
GEÇMİŞ GEÇMEMİŞ “Hayatımı sanki deneyerek el yordamıyla yaşıyordum. Tek öğrendiğim, benim benden başka kimsemin olmadığıydı.”
Geçmiş Geçmemiş
Geçmiş GeçmemişMine Çakıroğlu · Ceres Yayınları · 20175 okunma
Reklam
16 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.