4.cilt
3. “Bir selâm ile selâmlandığınız zaman siz de ondan daha güzeliyle selâm verin veya verilen selâmı aynen iâde edin.”  Nisâ suresi (4), 86 Âyet-i kerîmede geçen “tahiyye” kelimesinin Arap dilinde başka anlamları varsa da, İslâm’da selâm anlamına kullanılmıştır. Kur’an âyetleri bunu açıkça belirtir.
"Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminleri kadınlarina (bir ihtiyaç için dışarı çıktıkları zaman) dış örtülerini üstlerine almalarını söyle. Onların tanınmaması ve incinmemesi için en elverişli olan budur..." (Ahzâb Suresi, ayet 33, 59) İslam kaynaklarının bildirmesine göre Tanrı bu ayeti Ömer b. Hattab'ın uyarısı ve isteği üzerine indirmiştir. Güya Ömer, son derece kıskanç olduğu için, kadınların tanınmayacak şekilde örtünmeksizin evden çıkmalarını istemezmiş. Bu nedenle bir gün Muhammed'e: "Ya Resûlullah, emretsen de (eşlerin) hicap içine girseler. Çünkü senin yanına iyi-kötü insanlar girip çıkıyor" şeklinde bir şeyler söylemiş. Bunu duyan Tanrı, hemen yukarıdaki Hicab ayetini indirivermiş. Söylendiğine göre Hicab ayeti, Hicret'in 5. yılında inmiştir ki (kimine göre 3. ya da 4. yılında), Muhammed'in "Peygamber" olarak kendini tanıtmaya başlamasından 15 yıl sonraya isabet etmekte. Yani Tanrı, 15 yıl boyunca kadınların örtünerek sokağa çıkmaları konusunda hiçbir şey düşünemiyor ve bu işi Ömer'in hatırlatması üzerine yapıyor!
Sayfa 217Kitabı okudu
Reklam
... münafıklar gerçeğin yalanla, adaletin zulümle anlaşamayacağını ve aynı yerde duramayacağını anlamadılar. Bu ikisi bir kalpte olmaz. "Allah hiçbir adamın içine iki kalp koymamıştır." (Ahzâb, 4).
Sayfa 134
"Allah ve Resulü bir işe hüküm verdiği zaman, bir mümin ve mümineye (inanmış bir kadın ve erkeğe) kendi işlerinde bir muhayyerlik (Allah-u Tealanın verdiği hükme karşı kendi isteklerine göre bir seçme hakkı) yoktur. Her kim Allah (-u Tealå) ve Resulüne (Sallallahu Aleyhi ve sellem) isyan eder (karşı gelir) se muhakkak o, apaçık bir sapıklıkla sapmıştır." (Ahzab Suresi : 36)
Sayfa 622 - Ahıska Yayınevi - 7.Baskı - 2017 - 4.ciltKitabı okudu
"Allah (-u Tealâ) her şey üzerine gözcüdür." (Ahzab Suresi : 52'den)
Sayfa 542 - Ahıska Yayınevi - 7.Baskı - 2017 - 4.ciltKitabı okudu
"Ey iman edenler Allah'ı çokça zikredin. Ve onu sabah akşam tesbih edin." (Ahzab Suresi:41-42)
Ahıska Yayınevi - 7.Baskı - 2017 - 4.ciltKitabı okudu
Reklam
".. Ve Allah (-u Tealây) ı çokça zikreden erkeklerle zikreden kadınlar (var ya) onlar için Allah (-u Teala) bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır." (Ahzab Suresi:35)
Sayfa 472 - Ahıska Yayınevi - 7.Baskı - 2017 - 4.ciltKitabı okudu
Hucurat/2
Ey iman edenler! Sesinizi Peygamber’in sesinden (daha fazla) yükseltmeyin. Birbirinize yüksek sesle bağırdığınız gibi ona bağırarak söz söylemeyin. Yoksa, hiç farkında değilken amelleriniz boşa gider. Hucurât Suresi müminlere edep öğreten bir suredir. Öğretilen ilk edep: Allah (cc) ve Resûl’ünün (sav) önüne geçmemek ve onların seslerinin üzerine ses yükseltmemek ya da sözlerinin üzerine söz söylememektir. Allah (cc) ve Resûl’ünün (sav) bir konuda verdiği hükme ve açık naslara rağmen, fetva/içtihad adı altında hüküm vermek, Allah (cc) ve Resûl’üne (sav) karşı ses yükseltmek olup, amelleri boşa götürecek akidevi bir problemdir. (bk. 4/Nisâ, 65; 33/Ahzâb, 36)
1- Kuran ayetlerini inkar etmek Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. (Kehf 105) 2- Haram – helal koymak, haramları önemsememek, haram olduğunu kabul ederse günahkar olur. Dilleriniz yalana alışageldiğinden
Peygamberimizin en meşhur ve Kur'anı Kerim'de geçen isimleri; "Muhammed" ve "Ahmed" dir. Muhammed (sav) ismi K.Kerim'de 4 yerde ( Âl-i İmrân/144, Ahzab/40, Muhammed/2, ve Fetih/19); Ahmed ismi ise 1 yerde (Saf suresi/6) geçmektedir.
Reklam
-Hayırlara Vesile Olması Duasıyla,Hayırlı Cumalar.
Nebî ﷺ’e Salavat Getirmek İçin 7 Sebep! | 1- Bu doğrudan Allah’tan gelen bir emirdir. Bismillahirrahmanirrahim ‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم “ALLAH ve melekler peygambere salât ediyorlar; ey iman edenler, siz de ona salât ve selâm okuyun.”(Ahzâb Suresi - 56 . Ayet) 2- O’na salavat getirmek tüm dertlerini giderir. Ubeyy b. Ka’b Rasûlullah ﷺ’e, tüm duasını O’na salât ve selâm getirmeye ayırsa ne olacağını sorduğunda, Nebî ﷺ ona şöyle cevap verdi: “İhtiyacın giderilir ve günahların bağışlanır.” (Müsned-i Ahmed) 3- Allah Teâlâ da sana salât eder. Nebî ﷺ şöyle buyurdu: “Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on misli salât eder.” (Müslim,Salât 70) 4- Günahların bağışlanır. Nebî ﷺ şöyle buyurdu:“Kim bana bir defa salât ederse, Allah Teâlâ ona on salât eder, onun on günahını siler ve on kat derecesini artırır.” (es-Siracü’l-Münir, Beyhakî) 5- Nebî ﷺ salavatına cevap verir. Nebî ﷺ şöyle buyurdu: “Biri bana selâm gönderdiği zaman, onun selâmını almam için Allah ruhumu iade eder.” (Ebû Dâvûd, Menâsik 96) 6- Nebî ﷺ’e yakınlaştırılırsın. Nebî ﷺ şöyle buyurdu: “Kıyâmet Günü’nde bana en yakın olanlar, bana en çok salât getirenlerdir.” (Tirmizî, Vitir 21) 7- Duâna icâbet edilme olasılığı artar. Ömer b. Hattâb şöyle dedi: “Nebî ﷺ’e salât getirilinceye kadar dua, yer ile gök arasında askıda kalır.” (Tirmizî, Salât, 347) اللهم صل وسلم على نبينا محمد
Neden alim yetiştiremiyoruz? Prof.Dr. Mehmet Akif Koç’un konuşmasından geniş bir özet sunuyoruz: Hicri ilk üç asırda ne zaman ne gerekmişse ulema onu görmüş ihtiyacı karşılama teşebbüsüne girişmişler. Mesela Hicri dördüncü asırda İbn-i Nedim’in fihristiyle karşılaşıyoruz, daha önce yok. Dört asır boyunca bütün alanlarda ilim kaleme alınmış,