Klasik savaş, bedenleri, cepheleri, cephaneleri, statejik mekânları ve toprakları hedeflerken, psikolojik savaş beyinleri, düşünceleri, algıları, yorumları ve gönülleri hedeflemektedir.
Kadınlar erkeklerden olumlu anlamda 1-0 önde idi ama artık araştırmalar gösteriyor ki kalp hastalığı riski aynı.Nasıl mı? 'Eskiden kadınlar menopoza kadar korunuyor ' diyorduk ama artık bu doğru değil .Çünkü günümüzün kadını geç evleniyor , doğum kontrol hapı kullanıyor ,doğursa bile emzirmiyor! Dolayısıyla tabiatın onlara bağışladığı bütün hormonları kullanmıyor ve sonuç olarak erken menopoza giriyor .Ayrıca erkekler kadar sigara içiyorlar ,onlar gibi stresli bir çalışma hayatı yaşıyor ve alkol tüketiyorlar . Dolayısıyla kadınlar mucize hormon östrojene artık pek güvenmesinler , erkekler kadar risk altındalar .
Reklam
Evrende varolan şeyler, bizim algı alanımıza girebilmek için, kendilerini indirgemek, yani olduklarından farklı bir biçim almak zorundadır­lar. Peki ya gördüğümüz madde? Eğer gözümüz dev bir mikroskop olsaydı, çevremize baktığımızda neler görürdük acaba? Ne taş, taş gibi ve ne de ağaçlar, ağaç gibi olmazlardı. Gözümüze yalnızca salınıp, titreşen enerji birimleri çarpardı.
Bizi özgürleştiren her teknoloji aynı zamanda bizim gardiyanımız oluyor; yapabilirliğimiz arttıkça ve kolaylaştıkça takip edilebilirliğimiz, yönlendirilebilirliğimiz artıyor.
Sayfa 121 - PınarKitabı okudu
Kelimeler, içine anlamlar yerleştirdiğimiz ambalajlardır.
Sayfa 117 - PınarKitabı okudu
Sayısal çokluğun kutsallaştırıldığı bir çağda yaşıyoruz.
Sayfa 104 - PınarKitabı okudu
Reklam
...uzaklar bize yakın olurken yakınlar göremeyeceğimiz kadar uzaklaşıyor.
"Çocuklarınızın kara verme becerisini geliştirin". diyen uzmanlar gerçekte çocukların kararlarını belirleyen kültür endüstrisinin varlığını ya görmezden geliyorlar, ya da bunun farkında değiller. Çocuklarımızın kararı, gerçekten çocuklarımızın kararı mı?
Sayfa 33 - PınarKitabı okudu
İzak Şamir "israil vatanı uğruna yalan söylemek haktır" (Mearsheimer; 2011) derken, algı yönetimi ve manipülasyonun özünde yer alan yalan kavramına da işaret etmektedir.
Sayfa 18 - PınarKitabı okudu
Hepimiz, demokrasi denilerek diktatörlüklerin tahkim edildiği, barış denilerek savaşlarının çıkarıldı, özgürlük denilerek tutsaklıkların ve bağımlılıkların var edildiği, sağlık denilerek hastalıklarının üretildiği, eğitim denilerek cehaletin yaygınlaştırıldığı bir dünya gözlemliyoruz.
Sayfa 11 - PınarKitabı okudu
Reklam
"Bir şeyin gerçek olması pek o kadar önemli değildir; fakat gerçek olarak algılanması çok önemlidir."
Hepimiz, demokrasi denilerek diktatörlüklerin tahkim edildiği, barış denilerek savaşların çıkarıldığı, özgürlük denilerek tutsakların ve bağımlılıkların var edildiği, sağlık denilerek hastalıkların üretildiği, eğitim denilerek cehaletin yaygınlaştırıldığı bir dünyayı gözlemliyoruz. Kitlelerin zihni kıyasıya savaşların verildiği bir savaş meydanına dönüşmüş durumda. Gerçekle aramıza giren algı yönetmenleri ve manipülatörler; gördüklerimizi, duyduklarımı ve hatta dokunduklarımızı nasıl yorumlayacağımızı belirlemek için profesyonel bir çaba gösteriyor.
Sayfa 11 - Pınar yayınları 16. Baskı
Sebepler algı yönetmenleri için amaçları görmemizi engelleyen bir perde gibi kullanılabilir.
Eğer silah üretiyorsanız, savaşa ihtiyacınız vardır;ilaç üretiyorsanız hastalığa.Eğer bilgi üretiyorsanız da cehalete.
Sayfa 49 - KitapobaKitabı okudu
özgürlük argümanı, gerçekte kurtla kuzuyu aynı odaya kapatmakta, kurdun dişlerini sivriltip, kuzuya da 'sende kendini yedirme kardeşim.' demektedir.
Reklam
Varacağı liman belli olmayan gemiye hiç bir rüzgar yön veremez! derler. Aslında. Varacağı liman belli olmayan bir gemiye her rüzgar yön verebilir!
Aslında algı yönetimi ve manipülasyon tekniklerinin ardında yatan temel ilke gayet basittir: Eğer silah üretiyorsanız, savaşa ihtiyacınız vardır; ilaç üretiyorsanız hastalığa. Eğer bilgi üretiyorsanız da cehalete.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.