400 syf.
4/10 puan verdi
Yüzeysellik
Dünya sinematografisinde Hint dizileri neyse "Motivasyon ve Kendini Geliştirme" türündeki kitaplarda edebiyat için odur. Bence bu tür kitaplar gerçeklerden çok uzak.İnsan doğasını, toplumu ve hayat şartlarını göz ardı edib insanı basit bir algoritma gibi gören ve "her şey senin elinde eğer başaramıyorsan, sen böyle seçtiğin için bu böyle" yaklaşımı çok yalnış.
Zengin Baba Yoksul Baba
Zengin Baba Yoksul BabaRobert T. Kiyosaki · Alfa Yayınları · 20226,6bin okunma
Kâinatta her ne varsa, spesifik bir algoritması ve dolayısıyla da matematiği vardır. Bu spesifik matematik ve algoritma tamamıyla çözülüp anlaşılabildiğinde, her şeyle iletişime geçebilmek ve her şeyi yönetebilmek mümkün olacak gibi görünmektedir. Bilim, teknoloji, mantıkla matematiğin evliliğinden doğan yapay zekâ ve insan zekâsi, bu baş döndürücü ivme ile ilerlemelerini devam ettirir ve evrensel ahlak ve etik kaideleri de göz ardı edilmediğinde "ben'"den ziyade 'sen" prensibini ana düstur kabul ettiği takdirde, hayata katkı adına cihanşümul müreffeh günler yakındır. Olması gereken de zaten budur. Aksi takdirde felaket ve insanlığın sonu ya da ne olacağını, nasıl bir canlı türünün ortaya çıkacağını henüz tamamen kestiremediğimiz, hatta düşünmek bile istemediğimiz ve ürktüğümüz " insan 3.0"'ların hegemonyası kaçınılmazdır.
Reklam
1k’nın bekarları darlama günü sanırım. Algoritma iş başında
Analitik makinenin kendi başına bir şey yapma gibi bir iddiası yoktur. Yalnız bizim ona nasıl yapılacağını emretmeyi bildiğimiz şeyleri yapabilir.
Sayfa 107 - TÜBİTAKKitabı okudu
Çözülemez bir algoritma. İçini çekti, düşünceleri Dijital Kale'ye döndü.
Sadece benim başıma mı geliyor bu durum?
Uygulamada 660 takipçim var ve 3 5 beğeni alıyor alıntılarım çünkü 20 30 kişi görüyor. İşin garip tarafı benim bütün paylaştıklarım anasayfa'da yine benim karşıma çıkıyor sürekli. Adaletsiz bir algoritma var uygulamada. Konuyla kendiside muzdarip arkadaşlarda etiketleyebilir mi❓
1000Kitap
1000Kitap
1000Kitap Destek
1000Kitap Destek
Reklam
«Gelecek o kaosun içinde… Kişi o kaosla ilişkisini yönetebilirse, sorularını idrak edip sormaya devam ederse yavaş yavaş bir görüş, bir algoritma oluşturmaya başlıyor. Bilinirliğe doğru gidiyor, kaosun içinde var olan yaşamın algoritmalarını çözmeye yaklaşıyor. Sağlığıyla ilgili, insan ilişkileriyle ilgili, yaşamıyla ilgili…(…) Kişi tüm o algoritmaları, kendiyle ilgili tüm meseleleri yüzde yüz çözdüğü zaman da sıkılmaya başlıyor, keyfi kaçıyor. Bu sefer de bilerek, isteyerek tabiri caizse "aranmaya" başlayıp bir zorluk, bir müşkülat, kendisini zorlayacak bir şey istiyor. Bu programla doğuyoruz. Tabii bu yönün de hizmet ettiği daha üst düzey bir hikmet var.»
Sayfa 45
Şu evladımın iletilerine en az 10 kere akışta çarpıya bastım görmek istemiyorum diye. Hala, her gün, her an akışıma veriyor algoritma. Bugün yetmez gibi iki gün beş gün önceki iletileri en üste veriyorsun. Madem çalışmıyor, ne diye oraya böyle bir seçenek koydunuz. Hayır akıştaki gönderileri okuduğumdan da değil sürekli bu oluyor en üstte, o çarpıya basmakla inatlaştım denebilir.
1000Kitap Destek
1000Kitap Destek
yapacağınız işi silkeyim.
Duygu.

Duygu.

@dunkeltageslichtt
·
04 Nisan 19:03
Ben nasıl birilerine güveneceğim ya.
Farklı kalp rahatsızlıklarını tespit etmek için yapay zeka kullanan dijital stetoskoplar geliştiren Eko Health, kalplerin olması gerekenden daha az pompaladığını tespit edebilen bir algoritma için FDA'dan izin aldı.Bu, Eko'nun stetoskoplarını kullanan birinci basamak hekimlerinin rutin kontroller sırasında risk altındaki hastaları tanımlamasını sağlayabilir - muhtemelen herhangi bir kalp yetmezliği belirtisi ortaya çıkmadan önce bile.
Algoritma
Televizyon insanları ne izleneceği düşüncesinden kurtararak onlara hizmet etmektedir, insanlar internetten de aynısını isterler, böylelikle kendi bir şey aramaktansa sosyal medyaya girip paylaşılanları takip eder, görmeye değer şeyleri paylaşan yeni medya güçleri yaratırlar.İnsan, internette dahi ne göreceğine o an başkalarının karar vermesini İster. İnsan daha az düşünmek için her şeyi yapar.
Reklam
Bilimde tarafsız algoritma var mıdır?
En yapay ve bilgilendiricilikten uzak önermeler bir kenara bırakılırsa, (bütün paradigmalara uygulanabilen) çerçeveleyici kurallar seti olmaması anlamında, bilim için hiçbir tarafsız algoritma bulunmadığını söylemek isabetlidir.
Sayfa 210
Dünya değişiyordu, kadınlar değişiyordu ama bazı bakış açıları nedense bir türlü değişmiyordu.
Göğsünün tam ortasında koca bir boşluk vardı.
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
. “Artnet Güvenlik”ten Kenan iş için Serra’nın evine gelir. Boşanma aşamasında olan Serra’nın evinde, eşyaların kötü enerjisini almak için bir cihazla çalışır. Serra boşanma yolunda eşi Akın’a dair anılarının silinmesini ister. Kenan ise, her şeyin bir algoritmaya bağlı olduğunu ve her eşyanın bir enerjisi olduğunu söyler. Yine de çalışmaya başlarlar. Peki cihazın yan etkileri yok mudur? Kitap, evliliğinin sonuna gelmiş bir kadının, yas sürecinde yaşadıklarını, bağımlılıklarını, kadınlar üzerindeki toplum baskısını, ‘aile’ tabularını ve gelişen teknoloji ile dijital dünyanın gerçek hayata etkisini anlatan, 112 sayfalık bir roman. Kimi zaman mizahi bir dil kullansa da, toplumun gerçeklerini okuyucunun yüzüne vuran, bireylerin ve toplum düşüncelerinin yaşama etkilerini de ortaya koyan bir eser. Boşanma aşamasında bir kadının toplumdaki yerine, bu aşamaya gelmeden önce de toplumun çocuk baskısına şahane değinmiş yazar. Kadın olmak, annelik, kadınların ötekileştirilmesi, toplum baskısı gibi konuları ele alan kitap her ne kadar kurgu olsa da gerçekçi bir tarafını da öne çıkarıyor. Şehirli insanların yapaylaşan ilişkilerinde kadın-erkek ilişkileri, boşanma, aile ve çocuklar, sosyal medya kültürü, bağımlılıklar gibi temalar işlenmiş. Derinlikli biçimde yazılmış, durup düşünülmesi gereken bir eser. #EvdekiAlgoritma ^ ^ #alıntı Dünya değişiyordu, kadınlar değişiyordu ama bazı bakış açıları nedense bir türlü değişmiyordu. ^ Göğsünün tam ortasında koca bir boşluk vardı. ^ ^ #edisyonkitap #aylinsökmen #kadın #teknoloji #aile #toplum #bloghemsire #edebiyat
Evdeki Algoritma
Evdeki AlgoritmaAylin Sökmen · Edisyon Kitap · 20232 okunma
Resim