Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Batıdan gelme "Nisan Bir"deyimi ve onun beklediği bir davranış türü vardır kişi karşındakinin bir şeyini ister aldıktan sonra" nisan bir" der. Bizde de lades oyunu vardır. Kişi kendinin olan bir şey karşıdakine verir ve oyunu böyle kazanır. Vermek gücü kudreti temsil eder. Vermek hakim olmaktır.
Sayfa 294Kitabı okudu
Günümüzde de görüyoruz insan haklarının geçersiz beyannamelerini..
" İslâm, kendi imanını yaymak için en son çare olarak harbeder, diğerleri insanları köleleştirmek ve dünyayı sömürmek için harbederler. "
Sayfa 327
Reklam
Aşırılıkların pirleri..
" Cahiliye devri insanları ruhen-zihnen böylesine hassas dengeler üzerine yaşıyorlardı. Denklik 'küfüv' sosyal hayatın her kademesinde câri idi. "
Sayfa 325
" (...) Bu dünyada hiçbir hadise sebepsiz ve ona karşı gösterilen hiçbir tepki mesnetsiz ve gayesiz değildir. Mesele bu ölçüler içinde önem kazanır. "
Sayfa 321
Reklam
" Mescide girdikleri zaman, Müslümanlar Yâ Resûlallah! Onlar müşrik oldukları halde Mescide girdiler, dediler. Peygamberimiz Aleyhisselam, yeryüzü hiçbir şeyden kirlenmez buyurdu. Muğribe b.Şûbe, Ya Resûlallah! Kavmimi benim evime indir de onları ben ağırlayayım. Çünkü benim onlara karşı işlenmiş bir suçum var dedi. Peygamberimiz Aleyhisselam kavmini ağırlamandan seni menedici değilim. Fakat 'Ben onları Kur'ân dinleyebilecekleri bir yere indireceğim' buyurdu. (...) Sakif temsilcileri, geceleyin okunan Kur'ân-ı Kerîm âyet ve sûrelerini ve ashabın teheccüd namazında okuduklarını dinlerler, Müslümanların beş vakit namazda saf oluşlarını hayretle seyrederlerdi. Sakif temsilcileri, Müslüman oluncaya kadar, Peygamberimiz Aleyhisselam'ın gönderdiği yemekleri yedikten ve ellerini yüzlerini yıkadıktan sonra orada istedikleri kadar kalırlardı. Daha sonra Muğire'nin evine dönerlerdi. "
Sayfa 287
Putlar farklı farklı şimdi..
" (...) Şu taşlar gibi taştırlar. Taştan, kerpiçten ibarettirler. Onlar kendilerine kim tapıyor, kim tapmıyor bilemezler! Yazıklar olsun size! Lât hiç işitir mi? Hiç görür mü? Hiç bir yarar veya zarar verir mi? "
Sayfa 284
" Hicret bir ayrılık ve bir kopuştur. Aynı zamanda bir varış ve vâsıl oluştur. Putperest bir toplumdan, Tevhid Dini'ne bağlı bir cemiyete geçiştir. "
Sayfa 233
Reklam
" Tarihte önderler 'tek' yönlü olmuşlardır. Buna mukabil Hz. Peygamber 'çok yönlü'dür. (...) çok yönlü olmaktan şu anlaşılmalıdır ki; padişah, halife, melik veya köle, fakir, aciz kimseler ve değişik şartlarda yaşayan diğer Müslümanlar dünya saadetlerini, ahret selametlerini ve her türlü tesellilerini Hz Peygamber'de bulurlar. "
Sayfa 220
" (...) Bir önderin muvaffakiyet derecesi, tarihin tarafsız hakemliğine tevdi edilerek ve bu hüküm ölçü kabul edilerek o önderin ayrı ayrı fertleri ve daha sonra cemiyeti hangi hallerde iken alıp ne gibi şartlar altında nereye getirdiği ve yine vefatından sonra bu cemiyeti daha ileri noktalara götürecek ne gibi 'önderler' yetiştirmiş olmasıyla mütenasiptir. "
Sayfa 219
" Bir kişi şayet sağlam ve mükemmel bir şahsiyet yapısı geliştirmişse ancak o zaman kendi aleyhinde konuşabilir. Aksi takdirde kendisi hakkında böyle bir dil kullanamaz. Başkalarının gözünde itibar kaybetmekten korkar. "
Sayfa 174
Müslümanları Kur'andan koparma gayretinin başlangıç noktası
İkinci Dünya Harbi'ni müteakib, Türkiye Nato'ya girip yüzünü Amerika'ya döndükten sonra Türkiye'ye gelen Amerikan filimlerin de o zamanlar Amerika romantik filimler çeviriyordu- okunan ingilizce sarkıları arkadaşlarımız mânâlarını bilmeden ve telaffuzlarını beceremeden -çünkü o vakitler orta öğretimde Fransızca okutuluyordu,
Sayfa 293 - Prof.Dr.Ali Murat Daryal -İslam'In Doğuş Ve İlk Yayılışının Psiko-Sosyal Açıdan Tahlili- Sayfa 293
69 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.