Alıntının güzelliği peki
İnsanın ya kendinden kaçmak ya da kendini bulmak için okuduğunu söylerler. Ben ikisi arasında pek bir fark göremiyorum. Kaçarken kendimizi buluruz. Bulunduğumuz yerde değil, gitmek istediğimiz yerdeyizdir. Sylvia Plath'in ünlü sorusu gibi, “Yok mu zihinden bir çıkış yolu?”
Sayfa 131 - İYİ GECELER
Alıntının güzelliği peki :)
“Ona benim resmimi yapmasını söylerdim itiraz eder ,gözlerinin bana daha alışmadığını aklındaki görüntümü ellerinin henüz çizemeyeceğini güzelliğimi ellerine dinletemeyeceğini güzelliğimi çizmenin zorluğunu ifade ederek ellerimi yalnız uzun parmaklı ve vücudumdan ayrı bir yaşantısı olan ellerimi çizmek istediğini çiçekleri. Tutuşumdaki duyarlığı ifade etmek istediğini…
Reklam
Alıntının güzelliği derim, susarım.
"Peki ya dostunuz olmamı?" "Belki." Filozoflara hiç de yabancı olmayan bu belki Gringoire'i cesaretlendirdi. "Dostluk nedir, biliyor musunuz?" "Evet, kardeş gibi olmaktır,tıpkı elin iki parmağı gibi iç içe geçmeden birbirlerine dokunan iki ruh gibi."
Sayfa 105Kitabı okudu
Alıntının güzelliği peki ..
Söylediklerimi, gösterdiklerimi buna göre tartıp biçin. Sizden tek isteğim hız yapmayın okurken. Göze az görünenler, hızda çabuk kaybedilirler.
Sayfa 7 - Metis
Noktalama İşaretleri Nokta ( . ) 1. Cümlenin sonuna konur: Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurul­muştur. Saatler geçtikçe yollara daha mahzun bir ıssızlık çöküyordu. (Reşat Nuri Güntekin) 2. Bazı kısaltmaların sonuna konur: Alb. (albay), Dr. (doktor), Yrd. Doç. (yardımcı doçent), Prof. (profesör), Cad. (cadde), Sok. (sokak), s. (sayfa),