Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Davranışsal alışkanlıkları değiştirmek yeterince zordur. Zihinsel alışkanlıklarımızı değiştirmek ise çok daha zordur
Rutin kolaydır. Değişim ya da herhangi yeni bir şey zordur. Hayat boyu devam eden alışkanlıkları almak ve onları değiştirmek acı çekmeyi gerektirir. Bu, arkadaşlarınızın sizinle beraber yaşadığı ve siz hariç herkesin yaşamaya devam etmenizi beklediği eski hayatınızı sırtınızdan atmanın acısıdır.
Sayfa 260Kitabı okudu
Reklam
Uzun bir hayattan sonra alışkanlıkları değiştirmek gençlerin ne yaptığını, ne sevdiğini, nasıl yaşadığını anlayamamak insanları korkutur. Yenilikleri, inandıklarımızın tam tersini kabul etmek zordur. Buna cesaret edebilenlerse çoğu zaman gençlerdir.
Sayfa 28 - Günışığı KitaplığıKitabı okudu
Eski Alışkanlıkları Değiştirmek Neden Zordur "Alışkanlıkların tuhaflıklarını insanlara sigarayı bırakmalarında yardımcı olan bir hipnozcudan öğrendim bana 14 yaşında bir çocuğun partide olduğunu düşünmemi söyledi bir kızla konuşmak istiyor ama korkuyor. Sinirlerini yatıştırmak için bir sigara yakıyor ve işe yarıyor kız ilgisine cevap veriyor ve mutlu kimyasalları akmaya başlıyor. Ödül büyük çünkü "üreme süreci" ile de ilgili. Nörokimyasal akış memeli beyninde büyük bir bağlantı oluşturuyor. Sigara hayatta kalmaya katkıda bulunur. Çocuk elbette bunları kelimeleri dökmüyor ama bir sonraki yaşamsal mücadelede güvene ihtiyacı olursa beyninde sigara alarmı çalıyor, her sigarayla bu yol inşa ediliyor. Yıllar sonra sigarayı bırakmak istediğinizde 14 yaşındaki çocuğun özgüvensizliği ortaya çıkıyor çünkü sigara yolu olmadan nereye gideceğini bilmiyor içindeki memeli sigarayı reddederse kendi hayatını tehlikeye atıyormuş gibi hissediyor kötü alışkanlığı olmadan yaşamak için yeni bir mutlu alışkanlık oluşturması gerekiyor."
Sayfa 106Kitabı okudu
Alışkanlıkları değiştirmek, onun öncesinde de zordur. İnsanlar her şeye alışırlar (hatta çok şiddetli değilse acılara bile) ama bunun için zamanla beraber güce ihtiyaç duyarlar ve yaşlanırken artık sonsuz kaynaklarından yoksundurlar bunların. Alışkanlıkların anlamı zaten fazla güç harcamadan onların içinde eğleşebilecek olmanızdadır: işte bunun için, alışkanlıklarınızın düzenli bakımını yapmak, sakin olma yolunda atacağınız üçüncü adımdır.
Ne var ki, mahrem alışkanlıkları değiştirmek her zaman zordur.
Reklam
TOPLU ALINTI “ İnsanlar hayatlarında daha önce deneyimledikleri örüntüleri tekrar yaratmaya eğilimlidir.“ “Uslu ve iyi bir çocuk olmak, yüzünde gülümseme ile etrafta dolaşıp, gerçekte olmadığı gibi görünen küçük bir “robot” olmak anlamına gelir.” “Kurban üçgeni; eşbağımlı, işlevsel olmayan ailelerin ve bağımlılıkların temelidir. Bu üçgenin en
Dogmaya saplanmış,katı alışkanlıkları yaşam tarzı olarak benimsemiş insanlara hangi doğruyu sunarsanız sunun onları değiştirmek zordur.
Sayfa 264Kitabı okudu
Bu seferlik farklı bir şey ısmarla sadece. Ömürlük alışkanlıkları değiştirmek zordur ama bir öğünü değiştirmek zor değil.
Sayfa 153Kitabı okudu
Çoğu kişi etin, süt ürünlerinin, yumurtanın kokusunu seviyor. Çoğu kişi hayvansal ürünlerin hayatında oynadığı role değer veriyor ve yeni yeme kimlikleri benimsemeye hazır değil. Çoğu kişi çocukluğundan beri neredeyse her öğünde hayvansal ürün tüketmiştir; işin içine keyif ya da kimlik girmediğinde bile ömürlük alışkanlıkları değiştirmek zordur.
Reklam
Alışkanlıkları değiştirmek zordur
Bir toplumun kazandığı alışkanlıkları bugünden yarına değiştirmek, bu alışkanlıklarla bezenmiş bedenler toprak olmadan ortadan kaldırabilmek çok zor bir iştir.
Sayfa 294Kitabı okudu
Eski Alışkanlıkları Değiştirmek Neden Zordur
Alışkanlıkların tuhaflıklarını insanlara sigara bırakmalarında yardımcı olan bir hipnozcudan öğrendim. Bana ondört yaşında bir çocuğun partide olduğunu düşünmemi söyledi. Bir kızla konuşmak istiyor ama korkuyor. Sinirlerini yatıştırmak için bir sigara yakıyor ve işe yarıyor! Kız ilgisine cevap veriyor ve mutlu kimyasallar akmaya başlıyor. Ödül büyük çünkü "üreme süreci" yle de ilgili. Nörokimyasal akış memeli beyninde büyük bir bağlantı oluşturuyor: Sigara hayatta kalmaya katkıda bulunur. Çocuk elbette bunları kelimelere dökmüyor ama bir sonraki "yaşamsal mücadele" de güvene ihtiyacı olursa beyninde sigara alarmı çalıyor. Her sigarayla bir yol inşa ediliyor. Yıllar sonra sigarayı bırakmak istediğinizde on dört yaşındaki çocuğun özgüvensizliği ortaya çıkıyor, çünkü sigara yolu olmadan nereye gideceğini bilmiyor.
Sayfa 106Kitabı okudu