Boğucu, sıradan, gündelik hayatlarının içine sıkışmış insanları ve daraltılmış yaşamlarının içinden çıkmak istedikçe daha da derine batan insan doğasını, ruhunu anlatan kitap.. Gönlümün birincisi ve beni en çok etkileyen öykü, kitaba ismini veren Karahindiba oldu. Adnan’ın çatışmalarını, çaresizliğini, özlemlerini, hayallerini, yapmak
Bir insan ancak gerçekten dine dayalı bir ülkeye gidene kadar dindardır. Daha sonra her şeyi masraflar, makineler ve asgari bir ücret olur.
ALDOUS HUXLEY
İmkanları olan insanlar, imkanı olmadığı bir durumda karşılaştığı sorunu nasıl çözüyor bi bakmak lazım ..
Yoksa aynı şartları taşımadığı insanlar için atıp tutmak kolaydır ..
Örnek ; Asgari ücret nasıl 1 ay yetmez diyen kişiye 1 ay asgari ücret vereceksin .. Bakalım aynı görüşü savunuyor mu halâ ..
"Herkese insan onuruna yaraşan asgari bir yaşam düzeyi sağlamaya yönelik tedbirler sosyal haklardır. Sosyal hak kapsamında olan çalışma hakkı yanında adil ücret hakkı, sosyal güvenlik hakkı, konut hakkı, eğitim hakkı, sayılabilir."
Yanlış bakış açıları da var, doğru bakış açıları da var. Kimi zaman biraz zorlama da olsa genel olarak yararlı, ufuk genişletecek bi kitap derim. En basitinden serbest piyasa yoktur çünkü çocuk işçi çalıştırmak kanuni değildir, serbest piyasa olsaydı çalıştırılabilirdi, ya da asgari ücret vardır ya da kaçak işçi vs vs... Kitapta en basitinden detaylısına piyasa anlatılıyor v anlatılanlar ile gerçekler karşılaştırılıyor.
Bir tartışmadır gidiyor
Asgari ücret
Yirmibeş olsun, otuz olsun
Elli olsun, yüz olsun
Olsun olsun da
Asgari ücret arttı diye
Her şeye zam gelecekse eğer
Olmaz olsun