10/10
·600 syf.··
Beğendi
·
2026 96. kitabı
ÇIĞLIK ATIYORUM AY. Mükemmel bir kitaptı. Hesaplaşma ismini hakketen vermişti. İkizler akademideki yerlerine katılmak için Hesaplaşma’ya girecektir ama bu haftaya hesaplaşma haftası değil Cehennem Haftası denmektedir. Neden mi? Çünkü 1. Sınıflar taze et diye kovalamaktadır. İkizlerimizin başı yeterince bela da değilmiş gibi bir de bu hafta kendilerini korumaları gerekmektedir. Tabii ki sadık K.İ.Ö ordusu her daim yanlarındadır. Lance ve Darcy arasındaki aşk ilk kıvılcımlarını atarken birilerini yakalanmadan hareket etmeleri gerekmektedir. Seth Capella’yı da unutmayalım. Darcy’i omurgası yaptığından beri Seth’in burnu sürtmeyi bırakmadı. Ah tabii bir de pire sorunu vardı di mi Tory cephesinde ise olaylar her zaman ki gibi bol alevli Caleb Altair ve karizması Tory’i çekerken bir de +1 varis Darius da bu çekim alanına girer. Ah Tory azıcık aklın olsa Caleb derdin. Lance ve Darius Lionel’in planları engellemek için uğraşırken kızların yaptıkları planlar ortaya çıkmaya başlar. Oda yakma, unicornaşkı, pireler, yanıklar. Varisler oldukça sinirlidir. Ama unutmayın ki Hesaplaşma’ya kadar herkes uslu durmalı. SPOILER?! Kızların hesaplaşmayı geçeceğini biliyordum. Ama Caleb Tory ah mükemmeler. Gay olduğunu öğrendiğimden beri ağlayasım geliyor ama olsun Darius’ta fena değil hoş yine onun yüzünden kızlar Lionel’in tuzağına düştü. Ve sonunda kızlarımız zümresini buldu!!! Anka mı?!?? Ama 4 elementin üstüne 5. Element olan gölgeyi de almaları gerçekten Show oldu. Diğer kitabı heyecanla bekliyorum.
HesaplaşmaSusanne Valenti · Olimpos Yayınları · 202675 okunma
Necip Mahfuz , Midak Sokağı
Puan vermedi·304 syf.··
2026 27. kitabı
Necip Mahfuz , Midak Sokağı Nobel ödüllü (Nobel edebiyat ödülünü alan ilk ve tek Müslüman -Arap yazardır Mısırlı yazar Necip Mahfuz’un ikinci Dünya Savaşı sırasında Kahire’de Midak sokağı sakinleri
Midak SokağıNecib Mahfuz · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20201,764 okunma
Reklam
7/10
·400 syf.··
2026 73. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 02 Haziran 2026 07:26
Açıkçası seriye direkt bu kitapla başladım çünkü bende dizide bu çifte bayılanlardanım :) Allie ve Dean'in dizide çekimleri o kadar yüksek ki mutlaka kitabını okuymalıyım dedirtti bana. Açıkçası kitapla dizinin farkları var göze batmıyor ama keşke uyumlu olsaydı dedirttirdi, kitapta fazla nü sahne okumak bir süre sonra baymıyor değil ama çiftin hikayesini merak edenlere önerimdir.
1000Kitap
HesaplaşmaElle Kennedy · Yabancı Yayınları · 20171,697 okunma
7/10
·360 syf.··
2026 74. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 04 Haziran 2026 19:57
Açıkçası
Brittainy C. Cherry
Brittainy C. Cherry
dramı çok güzel yazan bir yazar ve bu konuda kendisini tebrik ediyorum Türk dizilerini izlese çok seveceğine eminim :) ama bu kitapta ki dramlar bir tık fazla mıydı ne hani ya da sonda bazı şeyler çok tesadüfi olmasa da olurdu ama yine de güzeldi. Bir tek karakterlere ısınamadım açıkçası sevdiğim tek karakter Emmaydı galiba çok tatlı bir bebişti. Zaten yazarı biliyorsanız burada da yazım dili aynı açıkçası o yüzden yazarı sevenlere tavsiye ederim.
1000Kitap
Geçmişin KırıklarıBrittainy C. Cherry · Yabancı Yayınları · 2016434 okunma
4/10
·136 syf.··
2026 43. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 07 Haziran 2026 23:35
Kitabın konusundan bahsederek giriş yapmak istiyorum çünkü kitap Gu ve Dam isimli bir çiftin çocuklukları ve yetişkinlikleri arasındaki bazı anılardan oluşuyor. Kitabın genellikle "ölen erkek arkadaşını yiyen bir kızın hikayesi" olarak tanıtıldığını gördüm ancak bu olay romanın asıl odağı kesinlikle değil. Bu nedenle kitabın konusu hakkında oluşan beklentiyle karşılaşılan hikaye arasında belirgin bir fark olduğunu düşünüyorum. Benim için bu durum gereksiz bir beklenti yarattı. Daha iyi bir araştırma yapsaydım alıp okuyacağım bir kitap olmazdı. Anlatmak istediği şeylerin farkında olsam da hikaye duygusal ya da düşünsel olarak bende güçlü bir etki bırakmadı. Kitaptaki karakter gelişimlerinin çok yüzeysel olduğunu düşünüyorum. Kitabı bitirdiğimde aklımda kalan şey kitabın çarpıcı fikrinden çok karakterlerle kuramadığım bağ oldu. Açlık benim için beklentilerimi karşılayamayan kitaplardan biri oldu. Karakterlerin hayattan neredeyse hiçbir şekilde zevk almamaları ve sürekli bir boşluk hissi içinde olmaları bir noktadan sonra beni hikayeden uzaklaştırdı. Aralarındaki ilişkiyi de sevgi ya da aşk olarak okumakta zorlandım, hatta kesinlikle olmadığını düşünüyorum.Birbirlerine duydukları şey bana daha çok bağımlılık, tutku ve çaresizlik gibi geldi. Özellikle kadın karakterin boş vermişliği, hayattan bir beklentisinin olmayışı, yanlış olduğunu bilmesine rağmen bilinçli bir şekilde bu ilişki için adım atması benim çok sinirimi bozdu. Okurken hem edebi bir zevk almadım okurken hem de içerik bakımından beni tatmin etmedi, popüler kültürün kölesi oldum maalesef.
AçlıkChoi Jin-young · İthaki Yayınları · 2026343 okunma
8/10
·254 syf.··
2026 10. kitabı
Petrikor nedir bilir misiniz? Aslında bilirsiniz de adını duymamışsınızdır: Yağmurun kuru toprağa değdiğinde çıkan o harika kokunun adıymış. Siz de bilin istedim Kitabımızda gelirsek, kahramanlarımız bir Adam ve bir Kadın. İsimleri yok, aynı iş yerinde çalışıyorlar ama sohbet etmek için karşılaşmaları biraz zor. Dışarda denk geliyorlar hep ve ne hikmetse her buluşmaları bol yağmurlu oluyor. Yüz yüze konuşurken sorun yok ama mesajlaşırken bir şeyler kopuyor, iki taraf da birbirini anlamıyor. Bir "tamam" ortalığı ne kadar gerebilir? İşte en yükseği geliyor. Ama karşılaşınca hepsi gidiyor. Bir yandan da galaksi gezegenleri hareket ediyor. Oasis ve Lapis döndükçe bizim Kadın ve Adam da bundan etkileniyor. Büyük cümleler yok bu kitapta, ya da imkansız bir aşk yok. Herkesin başına gelebilecek durumlar var. O yüzden işte her satırda kendinizden bir şeyler buluyorsunuz. Doğal olaylar, hissiyat var. Söyledikleriniz başkayken arkada neler hissediyorsunuz onlar var. Gökyüzü ve yeryüzünün ortak kokusu Petrikor... Değerlendirin bu kitabı derim
PetrikorJonah Axon · Limera Yayınları · 202663 okunma
Reklam
Reklam