217 syf.
·
Puan vermedi
Değerli eğitimci, siyasetçi, yazar Mustafa Gazalcı’nın kaleminden, içeriğiyle okurunu geçmişe taşıyan “Yolumuzu Aydınlatanlar – Cumhuriyet’in 10 Eğitim Yıldızı” adlı kitaptan söz edeceğim sizlere… Cumhuriyet Devrimi’nin büyük ülküsü “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” kuşaklar yetiştirme atılımının özverili, çalışkan yıldızları; Mustafa Necati,
Yolumuzu Aydınlatanlar
Yolumuzu AydınlatanlarMustafa Gazalcı · Cumhuriyet Kitapları · 20231 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
Bu ülkeye dair ümitlerimi yeşerten bir kitap oldu. Atatürk'ün tavsiye ettiği bir kitap olması beni okumaya iten sebeplerden biriydi. bir balçık ülkesinin nasıl bir dünya devi olduğunun kılavuzu diyebilirim. bu kılavuzu ülkemiz için de uygulayabilmek ve gerçek potansiyelinin ortaya çıkması en büyük hayalim. ülkenin refahı ve gelişimi için toplumsal çabaların yanında bireysel çabanın da ne kadar kıymetli olduğu, toplumun olduğu gibi ülkenin de en küçük ve en etkili yapıtaşının aile olduğunu tokat gibi yüze çarpan bir kitap. eğitim en büyük şansımız eğitim. ailede başlayan ve topluma yayılan ahlakın sanılandan daha kıymetli olduğu bir eğitim bizi kurtarabilir!
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Gönül · 202098,6bin okunma
Reklam
208 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 günde okudu
Atatürk’ün önerdiği bir kitapmış…
Öncelikle bu kitap bir oturuşta bitecek bir kitap aslında ancak ben çok ara vererek okudum bu kitabı. Bunun kitapla ilgisi olmadığını, Gregory Petrov’un çok akıcı bir kalemi olduğunu söylemeliyim. Bir de bu kitaptan önce Finlandiya’nın eğitim ve refah seviyesinin yüksek olduğunu ancak nasıl bu hale geldiğini bilmediğimi itiraf etmeliyim. Çok
Beyaz Zambaklar Ülkesi
Beyaz Zambaklar ÜlkesiGrigory Petrov · Ayrıntı Yayınları · 201798,6bin okunma
Tartışılsın diye paylaşıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?
CELAL ŞENGÖR'ÜN İDEAL BİR ÜLKE İÇİN ÖNERİLERİ 1- Temel eğitim bilim odaklı yapılmalıdır. 2- Dini inançlar serbest bırakılmalıdır. 3- Güçler ayrılığının olduğu bir demokrasi görüşünün benimsenmesi elzemdir. 4- Elit sınıfının oluşması ve ona saygı duyulması gerekir. 5- Oy kullanan insanların belli bir görgüsünün ve bilgisinin olması gerekir. 6- Atatürk'ün izinden ve aklın yolundan şaşmamalıdır. 7- Toplum, dışa kapalılığı bırakmalı ve yeniliklere açık olmalıdır. 8- Doğru yetiştirilmiş eğitimcileri barındıran bir eğitim sistemine geçilmelidir. 9- Bilim ve sanata değer gösterilmeli, toplumun gelişmesine imkan verilmelidir. 10- Toplum, sorgulayan bir düşünce yapısını benimsemelidir.
Yeni Osmanlılar zamanın koşullarından köpük bir akımdı. En önemli olgudan, emperyalizm diye bir şeyden hiç söz etmeden, çok uluslu imparatorlukların dağılma çağında, çok uluslu ve çok dinli bir imparatorluğu anayasacılık ve eğitim aracılığıyla parçalanmaktan kurtarmak istediler.
.... Siyasi İslam’ın Atası: Osmanlı Uleması Yalnız Olan Yozlaşır Sizce neden yozlaşan inançlar dünyanın her yerinde aynı etiklere sebep oluyor? Aslında anlaşılması güç değil, güç yozlaştırır. Şimdilik dünyayı bırakalım da son günlerde özellikle de sosyal medya fenomenleri sayesinde tekrardan alevlenen “Siyasal İslam” tartışmalarının özüne
Reklam
Hayatın her çalışma aşamasında olduğu gibi özellikle eğitim hayatında disiplin, başarının esasıdır. Müdürler ve eğitim kurulları, disiplini sağlamaya ve öğrenci, disipline uymaya mecburdurlar.
Bu sonuçların kendi usullerince ortaya koydukları hakikat, Müslüman dünyasındaki ırkçı fikirlerin kökenleri itibarıyla de gayri-İslami olduklarıdır. Bunun en bariz olduğu yer Orta Doğu'dur. Buralarda ırkçılığın öncüleri olan Suriyeli entelektüeller ve Hristiyan Lübnanlılar, Amerikan enstitülerinde (en önemlileri Suriye Protestan Koleji) ve Beyrut'taki St. George Üniversitesi'nde eğitim görmüşlerdir. Türkiye'de Mustafa Kemal Atatürk'ün hareketi ve Endonezya'da Sukarno'nun Pancasila hareketi, bazı Arap ülkelerindeki Baas Partisi (özellikle bazı kolları) ve Müslüman dünyası genelindeki ırkçı ve devrimci grupların tarihî ve manevi kökenleri sorgulandığında yine bu sonuca ulaşılır. İslam birliği fikri her zaman Müslümanların kalbinden kaynak bulmuş, ırkçılık ise her zaman ithal edilen bir mal olmuştur.
240 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Halkının ikinci sınıf muamele gören ve ötekileştirilen insanlarına öncülük eden bir takım insanların kalkınma ve çağdaşlaşma adına rehberlik etmesi ile ne denli zorluklar atlatarak bataklık ve kayalık ülkesi olarak adlandırılan Finlandiya'nın nasıl çağdaş bir medeniyet halini aldığı anlatılmaktadır. Ülkemizin kurulduğu ilk yıllardaki zorlu koşullar sebebiyle rehberlik etmesi adına bu eser Atatürk tarafından eğitim müfredatına dahil edilmesi istenmiş.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Kripto Basım Yayınevi · 202098,6bin okunma
Atatürk eğitim reformu içinde Türk tarihi ve kültürü araştırmalarını ön plana koymuştu. O'nun, çocukluğundan itibaren savaş yılları boyunca hiç durmadan okuduğunu, özellikle Türk tarihi ve dilleriyle ilgilendiğini, kütüphanesindeki kitaplardan ve onların içindeki notlardan öğreniyoruz. Bunlardan daha önemlisi, Cumhuriyetin ilanından önce 19 Eylül 1923'te İstanbul Üniversitesi tarafından Atatürk'e "Tarih Profesörü" unvanının verilmesidir.
Reklam
Atatürk, 1923 yılında Osmanlı İmparatorluğu yerine Türkiye Cumhuriyeti'ni kurup Cumhurbaşkanı olur olmaz, Türkiye'nin sosyal, siyasal ve ekonomik yaşamında çağa uygun birçok reform yapmaya başladı. Bunların arasında en önemlisi eğitim reformu idi. Atatürk "Bir milletin özgürlük kazanması, yükselmesi kültür ve eğitimle olur" diyordu. Bunun için din eğitimi yapan okullar yerine ilkokullar ve liseler açıldı. Yüksekokul olarak yalnız İstanbul Üniversitesi vardı, o da günün koşullarına göre eğitim vermiyordu. Gerek İstanbul Üniversitesi'nde başlatılacak çağdaş eğitim, gerek açılması düşünülen yüksekokullar için eleman yetiştirilmek üzere Avrupa'ya birçok genç gönderildi.
][ Eğitim öğretim sistemimizin dar görüşlü ve özellikle tercih edilen dogmatik tutumu en sorunlu tarafıdır. Tarihi analitik değil dogmatik ve nasıl işime geliyor ise öyle öğrenme, öğretme ve övünme aracı olarak kullanılması, gerçeklerden kopuk, abartısı gerçekten üstün bir tabu olarak kabul edilmesi sorunlu insan ve toplum yetiştirmiş olmamızın en önemli sebeplerinden biridir. Gerek Osmanlı imparatorluğu'nun gerekse Türkiye Cumhuriyeti'nin yakın tarihi topluma sistemli bir eğitim ve öğretim ile doğru, yaşandığı gibi öğretilmiş olsaydı derinlemesine bir tarih bilinci ile geleceğe yol almamız Mustafa Kemal Atatürk gibi eşsiz bir örnekle çok daha kolay ve başarılı olacaktı. Önder Karaçay
Bilimin Karakteri Işığında Sahte Ve Gerçek Eğitim Yöntemleri
Doğa bilimlerinin amacı, bilimciyi çevresinden haberdar etmektir. Bu nedenle hem tikel nesnelerin tasviri, hem de bu tikel nesnelerin genel nitelikleri ve bunları etkileyen süreçler hakkında ileri sürülen kuramlar bilimciyi ilgilendirir. Sosyal disiplinlerde ise tikel tasvirin ötesine geçmek aynı doğa bilimlerinde olduğu gibi öndeyi yapmayı
Sayfa 108
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.