480 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Tarihe meraklı mısınız? Kurtuluş Savaşı'nın bilinmeyen yönlerini keşfetmeyi sever misiniz? O zaman Samsun'dan Önce Bilinmeyen 6 Ay tam size göre! Bu sürükleyici kitapta, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışından önceki 6 ayda neler yaşadığını, planlarını nasıl şekillendirdiğini ve Kurtuluş Savaşı'nın temellerini nasıl attığını okuyacaksınız. Yazar Alev Coşkun, titiz araştırmalar sonucunda ortaya koyduğu bu eserde, o dönemdeki siyasi atmosferi, işgalcilerin planlarını ve Atatürk'ün dehasını ustalıkla işliyor. Kitabı okurken: Atatürk'ün İstanbul'daki zorlu mücadelesine tanık olacaksınız. Gizli toplantıları ve planları keşfedeceksiniz. Kurtuluş Savaşı'nın tohumlarının nasıl atıldığını göreceksiniz. Samsun'dan Önce Bilinmeyen 6 Ay: Tarihe yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Atatürk'ün liderlik vasıflarını ve dehasını daha iyi anlamanızı sağlıyor. Kurtuluş Savaşı'na dair bilginizi pekiştiriyor. Sürükleyici bir tarih okuması yapmak ve Kurtuluş Savaşı'nın gizemli perdesini aralamak için Samsun'dan Önce Bilinmeyen 6 Ay'ı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum!
Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 Ay
Samsun’dan Önce Bilinmeyen 6 AyAlev Coşkun · Cumhuriyet Kitapları · 2011146 okunma
576 syf.
·
Puan vermedi
·
27 günde okudu
Bence Parola Nuh'u her Türk okumalı. Mustafa Kemal'in özellikle Mondros Ateşkes Anlaşmasından sonraki İstanbul'da kaldığı 6 aylık süre içerisindeki ( 13 Kasım 1818-16 Mayıs 1919) çalışmalarının kaynaklarıyla beraber anlatıldığı çok beğendiğim bir eserdi. Vahdettin'in kızı ile beraber yaptığı gizli çalışma, Topkapılı Cambaz Mehmet ile gizli örgüt kurması ve o kara günlerde, aydınlık gelecek ile ilgili düşünce, söz ve eylemlerini okurken şaşırıp kalacaksınız. Girişte de dediğim gibi tüm iç ve dış düşmanları daha iyi görüp anlamak için bu kitap kesinlikle okunmalı, diyorum.
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları - Parola Nuh
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları - Parola NuhSinan Meydan · İnkılâp Kitabevi · 2019152 okunma
Reklam
Her şey bu kadar açıkken, Yalçın Küçük, hiç utanıp sıkılmadan Atatürk'ün Adana'daki Yıldırım Orduları Komutanı olduğu dönemdeki gelişmeleri çarpıtmıştır. Küçük, "Mondros Bırakışması'ndan sonra Mustafa Kemal Paşa'nın birliklerini bırakarak kuvveti olmayan bir general... kendini kızağa aldırmış bir kamu görevlisi olarak,
576 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Gecikmeler nedeniyle ancak paylaşabildim fakat hızlıca şunu belirtmek istiyorum. Hepimizin Ramazan’ı hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun, istediğimiz her şey gönlümüzce olsun deyip kitaba geçelim. Falih Rıfkı Atay sonrasında Mustafa Kemal Atatürk’e dair en geniş ve kapsamlı bilgileri alabileceğimiz insanları sıralamak gerekirse bunların
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş PlanlarıSinan Meydan · İnkılap Kitabevi · 2019152 okunma
"Hayatta en kolay şey, insanın büyük iddialarda bulunmasıdır, kendi nefsine ve işlerine olduğundan fazla kıymet vermesidir."
Sayfa 441Kitabı okudu
"Mim Mim Grubu'yla sürekli iletişim içinde bulunan Mustafa Kemal ise 'Nuh' takma adını kullanmıştır. 'Nuh', aynı zamanda Mim Mim Grubu'nun parolasıdır."
Sayfa 367Kitabı okudu
Reklam
"20. yüzyılın başlarında kimileri Arap çöllerinde, kimileri Turan ellerinde gelecek ararken bir adam, bir genç subay Anadolu'yu savunmaktan söz etmiştir..."
Bir gün Fransız Büyükelçisi Şarl dö Şambrön, Atatürk'e, Büyük İskender'in doğduğu yerin yakınlarında doğduğunu hatırlatınca Atatürk ona şu yanıtı vermiştir: "Benzeyiş orada durur. İskender dünyayı fethetti, ben etmedim. O bu fetihleri yaparak kendi yurdunu unuttu, ben hiçbir vakit kendiminkini unutmayacağım."
Reklam
576 syf.
·
Puan vermedi
·
30 günde okudu
Okunmaya değer bir kitap. Hiç bir şey öğrenmezseniz mesele vatanı müdafa olduğu zaman İstanbulun en hızlı yankesicilerinden biri olan Topkapılı Canbaz Mehmetin bile bu yola nasıl baş koyduğuna şahit olursunuz Bu ülkenin istikbali ve bağımsızlığı uğruna Selanikte Yanyada Üsküpte İşkodrada Bingazide Medine de Halepte Toros Tünellerinde Karşıyaka da Afyon Ovasında Aydında savaşan can veren bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları - Parola Nuh
Atatürk'ün Gizli Kurtuluş Planları - Parola NuhSinan Meydan · İnkılâp Kitabevi · 2019152 okunma
Cemal Paşa'nın Afganistan faaliyetleri Birinci Dünya Savaşı mağlubiyetinden sonra Cemal Paşa, 1920 yılı Mayıs ayının son günlerinde Moskova'ya gelmiş ve Sovyet Rusya Hükümeti'ne gizli bir teklif sunmuştu. Afganistan'a gidecek ve orada İngiliz karşıtı bir yapılanma oluşturarak Hindistan'da ayaklanmalar başlatacaktı. Bu
Ali Fuat Cebesoy, anılarında, Mustafa Kemal’le tanışmasını ve onun hakkındaki ilk izlenimlerini şöyle anlatmıştır: “İçeriye on yedi on sekiz yaşlarında sarı saçlı, parlak mavi gözlü, sarı bıyıklı, pembe yanaklı zayıfça bir çocuk girdi. Giydiği şık Harbiyeli elbisesini düzgün bedenine pek yakıştırmıştı. Vakurdu... Cebesoy, Sınıf Arkadaşım Atatürk, s. 9.
Sayfa 464
İsmet İnönü anılarında, kendisiyle, Atatürk’ün diğer silah arkadaşları arasındaki en önemli “farkı” şöyle açıklamıştır: “(Onlar da) reformcu kimselerdi; ama Osmanlı reformcusu idiler. Ben dahil hiçbirimiz reformculukta Atatürk metotlarını daha önce görmüş, düşünmüş, benimsemiş değiliz. Atatürk metotları meydana çıkınca ben sükunetle vaziyeti değerlendirerek halin, zamanın tedbirleridir diye düşünmüşümdür. Atatürk’le konuşmalarımızda, yapılabilirse bu şimdi yapılır dediği zaman, benim inanmam ötekilerin korkması... Farkımız bundan geliyor...”
Sayfa 461
Anadolu’ya Geçiş Kararı
Mustafa Kemal, “neden altı ay İstanbul’da kaldığını” anılarında şöyle açıklamıştır: “Verilmiş bir kararım varken onu neden hemen uygulamıyorum? Ben de hemen söyleyeyim ki, ağır ve kesin bir kararın doğruluğuna inanmak için durumu her köşesinden değerlendirmek lazımdır. Ağır ve kesin karar uygulanmaya başlandıktan sonra, ‘keşke şu tarafını bu tarafını da düşünseydim, belki bir çıkar yol bulurduk. Yeniden bunca kan dökmeye bunca can yakmaya ihtiyaç kalmazdı’ gibi tereddütlere yer kalmamalıdır. Böyle bir tereddüt karar sahibinin vicdanında kanayan bir nokta olur ve onu yaptığının doğruluğundan da şüpheye düşürür. Bundan başka, beraber çalışacak olanlar, yapılandan başka bir şey yapılmak ihtimali kalmadığına inanmalı idiler. İşte benim mütareke sırasında dört beş ay İstanbul’da kalışım, sırf bunun içindir.” Atay, Atatürk’ün Bana Anlattıkları, s. 111.
Sayfa 341
61 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.