Bize insan davranışlarından daha tanıdık ve daha önemli gelen bir şey yoktur. Buna karşı, insan davranışının en iyi anladığımız şeylerden biri olduğunu söyleyemeyiz. B. F. SKINNER
B. F Skinner'ın dediği gibi, "Kendisine yöneltilen sorularla kendinin farkında olması sağlanan biri, davranışlarını tahmin ve kontrol etmek konusunda daha iyi bir konumdadır.”
Sayfa 89
Reklam
İnsagram ve pekiştireçler
Halihazırda derste öğrendikleri bir başka kilit fikir üzerine düşünüyorlarmış, kaynağı B. F. Skinner olan ânında pekiştirme fikri. Buna göre, kullanıcı davranışını şekillendirmek istiyorsanız, hemen kalpler ve beğeniler almasını sağlamalısınız. Bu ilkeleri kullanarak yeni bir uygulama geliştirmiş bu ikili Adını da Instagram koymuşlar.
Sayfa 114Kitabı okudu
D.A.Ç
insan olmanın her zaman için kendinden başka bir şeye, ya da bir insana-gerçekleştirilecek bir anlama, karşılaşılacak bir insana, hizmet edilecek bir davaya, ya da sevilecek bir insana- yönelmek olduğu yolundaki antik ant- ropolojik gerçeğini anlıyorum İnsan, sadece varoluşundaki bu kendini aşmayı gerçekleştirdiği zaman gerçekten insan, ya da
336 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
7 günde okudu
Psixalogiya
Psixalogiya'ya marağınız varsa mütləq ki, Psixo 101 kitabını oxumalısınız. Kitabda müxtəlif illər üzrə aparılmış psixaloji eksperiment'lər, fakt'lar, təməl biliklər , testlər, həmçinin B.F Skinner, Ziqmund Freyd, Anna Freyd ( Ziqmund Freyd'in qızı), Stenli Milqrem, Alfred Adler, Solomon Aş, Con B. Uatson, Jan Piaje, Abrahan Maslau, Kurt Levin, Karl Yunq, Con Boulbi, Lev Vıqotski və digər psixalogiya sahəsində tanınmış şəxslərin həyat və təcrübələri, Geştalt psixalogiya, Koqnutiv psixalogiya, Vizual qavrayış, Biheviorizm, Sol və sağ beyin yarımkürəsi, Şəxsiyyət pozuntuları, Əhval pozğunluqları və s. yer almaqdadır.
Psixo 101
Psixo 101Paul Kleinman · Qanun Nəşriyyatı · 2022460 okunma
"En iyi öğretmen deneyimdir; en kötü öğrenciler ise unutkan olanlardır." - B. F. Skinner
Reklam
·
Puan vermedi
Walden-İki / F.B.Skinner Psikoloji profesörü B. F. Skinner tarafından yazılan ve ilk kez 1948’de yayınlanan ütopik bir romandır. Aile krizi, özgürlük, demokrasi ve daha pek çok hayati konuyu irdeleyen bu romanda topluluk üyelerinin hayatta kalmalarını sağlamak için kapasitelerini dengeleyerek sosyal adaleti ve insan refahını en üst düzeye çıkarmanın yolları aranıyor. Roman ismini, filozof H. D. Thoreau’nun meşhur romanı Walden’den alır Thoreau inzivaya çekilerek Massachusetts yakınlarındaki Walden Gölü kıyısında kendine kulübe inşa edip doğayla iç içe, sade, özgür bir yaşamı deneyimler. Felsefesini şu sözlerle özetler. “Kişi, kendisi ya da kendi soyunun bireyleri için mal mülk edinirken, bir aile ya da devlet kurarken ve şan ve şöhret elde etmek için çabalarken ölümlüdür. Ancak hakikat ile meşgul olurken ölümsüzdür ve ne değişimden ne de beklenmedik olaylardan korkmasına gerek vardır.” Şöyle güzel bir kırsal alanda, günde birkaç saatlik bir çalışma ile doğanın tadını çıkararak üretken ve mutlu insanlardan oluşan bir toplumda yaşamayı kim istemez. Evet şimdilik bir ütopya ama gelecekte neden olmasın? #alıntılarım ‘’Bir ve tek olanın hassas duyarlılığı, kalbin sabitliği ile daha az, fırsatların tekliği ile ilgilidir.” “Fakat dostluğa ya da sevgiye aç olmayan bir insan kalabalıktan niye hoșlansin ki? “Eğer bir kişi kendine güvenerek hayalleri doğrultusunda ilerlerse ve hayal ettiği hayatı yaşamaya çabalarsa , sıradan bir anda beklenmedik bir şekilde başarıya ulaşacaktır.”
Betül haskalaycı
Betül haskalaycı
@birdahaoku #walden #waldentwo #waldeniki #ketebeyayınevi #ütopya #bfskinner Walden - Iki’yi okudunuz mu?
Walden-İki
Walden-İkiB. F. Skinner · Ketebe · 01 okunma
B.F. SKINNER
Mutluluk... edimsel pekiştirmenin bir yan ürünüdür. Bizi mutlu eden şeyler bizi pekiştiren şeylerdir.
Bu arada bu resimde insanların nasıl göründüklerine dair davranışçı psikolog B.F. Skinner'ın yaptığı iyi bir tanımlama bulunuyor. Skinner insanları değiştirmek için çevrelerini ,etkisine bağlı olarak hareket ettikleri olayları ve onlar üzerinde hareket eden kuvvetleri değiştirmek gerektiğini söyler. Kişi buna göre karşılık vermek durumundadır, çünkü Skinner'ın görüşüne göre her bir kişi yalnızca bir reaktördür. ''Kişi dünyayı etkilemez, dünya kişiyi etkilemektedir.''
Sayfa 113 - Haberci YayınlarıKitabı okuyor
Çevre yalnızca teşvik etmez ya da kışkırtmaz, aynı zamanda seçer. B.F. Skinner
Sayfa 57
Reklam
Hooked: How to Build Habit-Forming Products (Tutkun: Nasıl Alışkanlık Yaratan Ürünler Üretebiliriz?) adlı kitap teknoloji tasarımcıları ve mühendislerine hitaben yazılmıştı. Kitabı "insan davranışının reçetesini" sunan bir "yemek kitabı" olarak tarif ediyor Nir. Bu kitabı sıradan bir internet kullanıcısı olarak okumak bir tuhaf - eski bir Batman filminde kötü adamın yakalandıktan sonra yaptığı her şeyi adım adım anlattığı âna benziyor. Şöyle diyor kitapta Nir: "Kabul edelim, hepimiz ikna işin- deyiz. İnovatörler insanları onlardan istediklerimizi yapmaya ikna edecek ürünler yapıyorlar. Bu insanlara kullanıcı diyoruz; açıktan söylemesek de her birinin yaptığımız şeye feci şekilde bağlanmasını istiyoruz gizliden gizliye." Bunun için kullanılacak yöntemleri "zihin manipülasyonu" olarak tarif ediyor Nir. Amacın insanlarda "bir açlık yaratmak" olduğunu söylüyor ve bunu yapmak için B. F. Skinner'a model olarak atıfta bulunuyor. Yaklaşımını kendi blog yazılarından birinin başlığıyla özetlemek mümkün: Kullanıcıları kendinize bağlamak mı istiyorsunuz? Delirtin onları.
Sayfa 150Kitabı okudu
B. F. Skinner'ın dediği gibi, "Kendisine yöneltilen sorularla kendinin farkında olması sağlanan biri, davranışlarını tahmin ve kontrol etmek konusunda daha iyi bir konumdadır.
Sayfa 90 - İnkılap KitapeviKitabı okudu
Resim