Barış gelsin dağlara
Yollar birleşin haydi
Geçmişten gelecege
Yıllar birleşin haydi yıllar birleşin
Bu memleket bizim can ocagımız
Hak'tan başka yoktur varacağımız
Çağımız insanı sevme çağıdır
Alper TAN
Aksa Tufanı, İsrail'i ve Küresel Düzeni Yutuyor
7 Ekim Aksa Tufanı ile başlayan büyük savaşta 8 ay tamamlanmak üzere. Çatışmaların devam ettiği Gazze şeridine odaklandığınızda göreceğiniz manzara ile küresel dünyaya baktığınızda göreceğiniz manzara çok farklı. Sadece Gazze’ye bakarsanız yerle bir olmuş şehirler, kadın, çocuk,
-Peki asıl mesaj neydi?
İshak neyi sembolize ediyor olabilirdi?
-Hayatlarımız boyunca neye tutunuruz? Neyimizi korumak adına birbirimizi kırarız? Neyimizin üstüne kıyafetler giydirip, maskeler takarız? Nedir ölesiye savunduğumuz, en değerlimiz?? Ve aynı zamanda O’ nunla aramızdaki en büyük engelimiz?
-“Nefs”ti…İbrahim’ e rüyasında, Rabbi ile
Kitap çok kısa hemen bitti. İçerisinde çizimler de yer alıyor. Şair bu şiirlerde savaş karşıtlığı ve barışa çağrı niteliğinde mesajlar veriyor, özellikle Hiroşima şiiri çok etkiliyor insanı. İkinci Dünya Harbi yıllarının keşmekeşine duyarsız kalmamış kısacası.
İntihar saldırısından kaçındığımızda, bize ödlek diyorlar. İntihar giriştiğimizde de, bize barbar diyorlar. Barışa davet ettiğimizde, bize yalancı ve dolandırıcı diyorlar. Savaşa çağrı yaptığımızda da, bize vahşi diye hitap ediyorlar.
Biz katil miyiz?
Kim kimi öldürdü ki?
Bu soruyu soran oldu mu?
Dünyanın belleğini kaybettiği doğru değil. Dünyanın istediğini yaparak belleğini iade etmemiz de mümkün değil.
Dünya rahatına bakar, oynamak ister, içmek ister.
— Dünyayı neden uyandırdın?
— Bu benim sesim değil? Bu vücudumun yere düşmesinin sesiydi.
— Niye sessiz ölmüyorsun?
İntihar saldırısından kaçındığımızda, bize ödlek diyorlar. İntihar giriştiğimizde de, bize barbar diyorlar. Barışa davet ettiğimizde, bize yalancı ve dolandırıcı diyorlar. Savaşa çağrı yaptığımızda da, bize vahşi diye hitap ediyorlar