Vampir, İngilizlerin ırksal saflıkla meşguliyetlerinin bir sonucu olarak anti-semitik ve Türk/Müslüman aleyhtarı söylemden kaynaklanmıştır.
Sayfa 255 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Vampir, mumya, zombi ve kurt adam da dahil olmak üzere bugün bize çok tanıdık gelen muhayyel canavarlar, geçmişin canavarları gibi ırksal, etnik, dini ve siyasi farklılıkların sembolleridir.
Sayfa 254 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Hollywood filmlerinde Müslümanlar "deveye binen, terörist, kanca burunlu, rüşvetçi zamparalarken", beyaz Hıristiyanlar "doğulunun aksine gerçek birer insan evladıdır."
Sayfa 252 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Müslüman bir kadının kötü karakter olarak görünmesi durumunda ise (Hollywood'da) bunlar genellikle kötü niyetli erkeklerin (Naziler, Araplar ve diğer ıslahı mümkün olmayan kimselerin) kontrolü altındadır.
Sayfa 248 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
(Hollywood'da) kolonyal anlatıya göre bütün dünyanın Batı'ya ihtiyacı vardır.
Sayfa 248 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hollywood filmlerinin çoğunda Müslüman karakterler çoğu zaman Amerikalı veya Avrupalı masum insanları taciz eden, kaçıran, cinsel olarak istismar eden, dehşete düşüren ve öldüren kötü kişiler olarak gösterilir.
Sayfa 235 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Film, çizgi film, ucuz roman ve televizyonlarda geçen Müslüman karakterler hem egzotik olana yönelik ilgiyi hem de Müslümanlara yönelik tiksintiyi ortaya çıkararak Müslüman canavarlar kaydına katkıda bulunur.
Sayfa 234 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
ABD tahayyülüne göre, Müslümanlar beyaz ve (kesinlikle) Hıristiyan değildir. Birçok beyaz Amerikalının hala kendisine nispet ettiği atalarının Anglo-Sakson topraklarının aksine bunların kökleri kasvetli ve uzak diyarlardır.
Sayfa 225 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Drakula bir canavardır: bir Yahudi, bir Müslüman, bir Hun, bir dracul, şeytan.
Sayfa 214 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Bram Stoker eserinin baş kahramanı Drakula bir Yahudi ve bir Osmanlı Türk'ünün bunlara ilaveten Hun ve Vampirin ırksal melezleşmesinden türemiştir.
Sayfa 203 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Çöl Hıristiyanlık öncesi dönemden itibaren ölümle bir tutulur ve modern dönemde de (müslüman) canavarların insanların ölümcül bir hataya düşmelerini bekledikleri bir yer olarak görülür.
Sayfa 188 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Romantizm Aydınlanma'nın gözlemlenebilir maddeciliğe ve akılcılığa yaptığı ısrarı reddetmiş ve bilinçaltına, rüyalara ve vahşi bir hayal gücüne odaklanmıştır.
Sayfa 182 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
Oryantalizm modayı, reklamcılığı, mimariyi, edebiyatı, sanatı ve son olarak sinemayı etkileyen uzun uzadıya kültürel bir hüviyet kazanan her tarafa nüfuz etmiş entelektüel bir harekettir.
Sayfa 174 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
(Kolonyal dönem anlayışına göre) Araplar, Türkler ve Afrikalılar kendilerine bakamaz ve dışarıdan yardıma ihtiyaç duyarlar.
Sayfa 168 - Ketebe YayınlarıKitabı okudu
77 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.