İlgi manyağı , ispat ihtiyacı ve onaylanma , beğenilme güdüsü yoğun olan tiplerde akli denge olmaz. Ruhları bedenlerine saldırır.
Sahi beğenilmek mühim mi bu kadar?
Gün geçmiyor ki karşılaşılan durumlara ilişkin şaşkınlığımızı gizlemekte zorlanmayalım.Her geçen bir gün insan ilişkileri geçmişe değin farklılaşarak günümüz modern dünyası içinde allanıp pullanıp bir şekilde bugünlerde tekrardan önümüze çıkıp insanı bir yaşına daha bastırıyor. Bir tabir vardır,''laciverde boyayıp annesine satmak'',bizler de
Reklam
Sosyal Analiz
Sosyal medyaya benliğimizin hangi şeklini kurban ediyoruz? Beğenilme güdüsü mü daha ağır basıyor, yoksa samimiyetsiz sözlerimiz mi baskın geliyor? Hüznümüze galebe çalan ahvâl..; Okuduğunu anlamayan, sırf yazmak için yazan bi nesil yetişiyor..
144 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Doğan Novus'un düzenlediği çekilişte kazandığım M. Tevfik Urgancıoğlu'ndan " Dost Sensin" adlı kitabı okudum. Bu kitapla tanışmamı sağladığı için Doğan Novus'a tekrar teşekkür ederim. Kitap gelince yazarı araştırdım tabii ( ). Kitabın türü kişisel gelişim olarak geçmekle birlikte şimdiye kadar okuduklarımdan farklı. Diğerlerinde ya
Dost Sensin
Dost SensinM. Tevfik Urgancıoğlu · Doğan Novus Yayınları · 20176 okunma
Beğenilme güdüsü
Ancak insanlar karmaşıktır ve bunun bir sonucu da belli bir dereceye kadar diğer insanların görüşlerine ve geribildirimlerıne inanmalarıdır. Sosyal yönden kendini koruma teorisi, insanların sosyal konumlarını korumak (onayına değer verdikleri insanlar tarafından beğenilmeye devam etmek) için kökleri derinde bir motivasyona sahip olduğunu belirtir. Bu da sosyal değerlendirme tehdidine yol açar. Duruma özgü olmak kaydıyla, bir kişinin algılanan sosyal konumunu ya da imgesini tehdit eden her şey beğenilme hedefiyle çelişir, bu nedenle HPA eksenini aktive ederek sisteme kortizol salar.
Beğenilme güdüsü içinde; Kendini arayan "ben"ler...
Resim