Bize çok uzak bir geçmişte kalmış gibi görünen o günlerin direnişçilerine büyük bir saygı ve sevgi duyuyorduk. Huşu içinde hüzünle, onlara yapılanlara duyduğumuz öfkeyle dinliyorduk. Avanti Popolo ... ve diğerleri... Bella Ciao...
Sayfa 93 - Ayrıntı Yayınları
Ciao, ciao, ciao. Bella ciao. Duyduğum herhangi bir dilde merhabaların en neşelisi. Güzelliği, ayrılırken de aynı olması.
Sayfa 222Kitabı okudu
Reklam
Ayin bitmek üzere. Cemaatin "Hozana, Hozana!" haykırışlarını Tino'nun bariton sesiyle, "Tekbiiir!" diye bağırması bir anda boğduktan sonra kimse oralı olmadı. İzmir minarelerinde hoparlörlerden "Bella Ciao" çalındığını mı duymuş? Ankara'da rejim seferber olmuştu, burada takan yok.
Sayfa 416 - Everest Yayınları
Bella ciao. Duyduğum herhangi bir dilde merhabaların en neşelisi. Güzelliği, ayrılırken de aynı olması.
Sayfa 223 - Everest
Dick Hebdige gibi sosyologlar, ilk başta radikal ve tehlikeli bulunan bu alt kültürlerin zamanla sistem tarafından absorbe edildiğine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar. Giri­şimciler tarafından bir ürüne ve tüketilecek bir stile dönüş­türülen bu kültürler tutarlı bir "karşı hegemonya" oluşturma şansını yitirip manasız, pastel ve zamanı gelince de kitsch bir stile dönüşmekte gecikmiyor. Bir isyan hareketi daha radikalliğinden arınıp ha­ dım edilirken geriye kötü hippi fılmleri, Che Guevara tişörtleri ve ciao bella'larla devrim yaptığını sanan pötiburjuva ço­cuklar kalıyor.
Sayfa 96
Fernand Braudel'in yıllar önce de belirttiği gibi, kapitalizmin en büyük numarası kolayca adapte olabilmesi ve sürekli kendini yenileyebilmesi. Bu sinsi sistemin bir başka özelliği de kendisine karşı yönelen tepkileri ustalıkla ehlileştirip zararsız bir alana hapsetmek. Bir örnek vermek gerekirse 1960'ların çiçek çocuklarının farklı yaşam tarzlarının aslında hegemonik söyleme karşı açılmış bir isyan bayrağı olduğu ve İkinci Dünya Savaşı sonrası kapitalist toplumlarının hakim kültürünü reddederek birlik, beraberlik ve uyum mitini yıkmayı amaçladığını söyleyen Dick Hebdige gibi sosyologlar, ilk başta radikal ve tehlikeli bulunan bu alt kültürlerin zamanla sistem tarafından absorbe edildiğine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar. Girişimciler tarafından bir ürüne ve tüketilecek bir stile dönüştürülen bu kültürler tutarlı bir "karşı hegemonya" oluşturma şansını yitirip manasız, pastel ve zamanı gelince de kitsch bir stile dönüşmekte gecikmiyor. Bir isyan hareketi daha radikalliğinden arınıp hadım edilirken geriye kötü hippi fılmleri, Che Guevara tişörtleri ve ciao bella'larla devrim yaptığını sanan pötiburjuva* çocuklar kalıyor. * Pötiburjuva: Yüksek burjuvayı taklit edip onun ahlakını alan ufak tüccarlar ve varlıklı köylüler. Küçük burjuva (Fr. petit: Ufak).
Sayfa 96 - Kronik Kitap
Reklam
BELLA CIAO!
Sana aşık olduğumu anladıkça, bütün dünyayı bir devrim yeri yapabileceğimi hissediyorum...
Sayfa 67 - İLETİŞİM YAYINLARI
Hayat Okulu
Fernand Braudel'ın yıllar önce de belirttiği gibi, kapitalizmin en büyük numarası kolayca adapte olabilmesi ve sürekli kendini yenileyebilmesi. Bu sinsi sistemin bir başka özelliği de kendisine karşı yönelen tepkileri ustalıkla ehlileştirip zararsız bir alana hapsetmek. Bir örnek vermek gerekirse 1960'ların çiçek çocuklarının farklı yaşam tarzlarının aslında hegemonik söyleme karşı açılmış bir isyan bayrağı olduğu ve İkinci Dünya Savaşı sonrası kapitalist toplumlarının hâkim kültürünü reddederek birlik, beraberlik ve uyum mitini yıkmayı amaçladığını söyleyen Dick Hebdige gibi sosyologlar, ilk başta radikal ve tehlikeli bulunan bu alt kültürlerin zamanla sistem tarafından absorbe edildiğine de dikkat çekmeyi ihmal etmiyorlar. Girişimciler tarafından bir ürüne ve tüketilecek bir stile dönüştürülen bu kültürler tutarlı bir "karşı hegemonya" oluşturma şansını yitirip manasız, pastel ve zamanı gelince de kitsch bir stile dönüşmekte gecikmiyor. Bir isyan hareketi daha radikalliğinden arınıp hadım edilirken geriye kötü hippi filmleri, Che Guevara tişörtleri ve ciao bella'larla devrim yaptığını sanan pötiburjuva çocuklar kalıyor.
O bella ciao..
Tıpkı şarkımızdaki gibi: ''Ah... partizano, ölüm yakın..”
Sayfa 90 - AYRINTI YAYINLARIKitabı okudu
Bella Ciao
Bir cinayet türküsü söyleyeceğim ben de Ölürsem Bir partizan gibi öleceğim.
Reklam
Bella Ciao!
Her tepeden bir gün doğacak. Bir gün doğacak. Bir gün, bir gün, bir gün..