Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
·
Puan vermedi
Damga
Damga
Erving Goffman
Erving Goffman
Kitapta damga türleri ele alınırken, yazar Goffman bize etkileyici bir kitap sunmaktadır. Yazarın sunduğu örnekler, damgalama türlerinin niteliklerini daha iyi anlamamıza yardımcı olmaktadır. Goffman'ın detaylı açıklamaları ve analizleri sayesinde, damgalama sürecinin nasıl işlediği ve insanların nasıl damgalandığı
Damga
DamgaErving Goffman · Heretik Yayıncılık · 2014316 okunma
450 syf.
10/10 puan verdi
·
19 günde okudu
Bir şeye inanmayan insan başı boş bir avare , huzuru bulamayan bir divanedir..
Köklerinden yaratıcıya bağlı olan insanlığın, o kökü koparıp atma teşebbüsüyle tarih boyunca çektiği sancıları, devinimleri, buldum dediği anda daha bir derine batması durumunu güzelce analiz eden bir eser. En dahilerin arayışlarında yollarını hakikate çıkaramamaları sonucunda trajik bir psikolojik bozulmaya kadar vardıkları olmuş neticede.
Dokuz Yüz Katlı İnsan
Dokuz Yüz Katlı İnsanMustafa Merter · Kaknüs Yayınları · 2007913 okunma
Reklam
248 syf.
·
Puan vermedi
·
11 günde okudu
Her ne kadar yazar, kitabın amacının "dünya bir tiyatro bizler de oyuncularız" sözünün olmadığını iddia etse de bölümler bunun üzerine kurulu. Hepimiz birilerinin, birileri de bizlerin rol oynadığı figüranlarız. Benlik ise tamamen dışarı yansıtılan bir "oyun" olarak işlenmiş. Kitapta içe bakış yok, dümdüz bir retro zihinden günümüze bakış yaratmış. Bir Rönesans tablosundaki ölülerin ten rengine bakmak daha cezbecidir. Sevmediğiniz, içe bakıştan yoksun kişilere ısrarla tavsiye edebilirsiniz.
Günlük Yaşamda Benliğin Sunumu
Günlük Yaşamda Benliğin SunumuErving Goffman · Metis Yayıncılık · 2020373 okunma
329 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
26 günde okudu
Eserde kimlik olgularının son derece karmaşık ve çok yüzlü olduğunu; büyük bir çeşitlilik ve değişkenlik gösterdiğini görebiliriz. Sosyal kimlik teorisi de dahil, tüm teorik modeller, bu çeşitlilik ve değişkenlik karşısında eksik kalmakta; sosyal olguların karmaşıklığı, teorik çerçevelerden taşmaktadır. Kimlik literatürü gözden geçirildiğinde, iki ana damar gözleniyor. Bunlardan biri bireysel kimlik olgularıyla ilgilidir. Bireyleşme, modernlik, modern insanın sıkıntıları, birey-toplum ilişkileri, benlik imajı ve sunumu, homoseksüeller, AIDS'liler, özürlüler, aile içi şiddet ve taciz kurbanları, yabancı ve göçmenlerin uyumu, işsizler, evsizler ve çeşitli marjinal grupların kimlik sorunlarıdır. İkinci damar azınlık çoğunluk ilişkileri, etnisite, etnik kimlik, azınlık hakları, cemaat hakları, kültürel çoğulculuktur. İlginç olan o ki, kimlik literatürü hemen hemen tümüyle, Batı ülkeleri tarafından üretilmekle birlikte, iki ana yayın grubundan birinciler, Batı toplumlarına, ikincisi Batı-dışı dünyanın toplumlarına odaklaşıyor.
Kimlik İnşası
Kimlik İnşasıNuri Bilgin · Aşina Kitaplar · 200714 okunma
256 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
"Yahu ne diyor bu kitap?!" demek için efsane bir öneri: Biri, hiçbiri, binlercesi. Küçük harflerle yazılıp özel isim olmaktan kurtarıldıklarında, olan ile görünen arasındaki incecik çizgide dolaşacak kadar cesur, gerçeği göreceli hale getirecek kadar cüretkâr ve sosyal bilimcilerin hâlâ üzerinde gezinip durdukları kimlik ve varoluş
Biri, Hiçbiri, Binlercesi
Biri, Hiçbiri, BinlercesiLuigi Pirandello · Alfa Yayıncılık · 20214,033 okunma