Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
yazdıkça, dünyanın nasıl bir cehenneme yuvarlandığını yeniden anladım.
Sonra kendi çocukluğuma çevirdim gözlerimi. Ara sokaklardaki çocuklara, ışıklı caddelerdeki çocuklara, buğday tarlalarındaki çocuklara... yazdıkça, dünyanın nasıl bir cehenneme yuvarlandığını yeniden anladım. Bütün büyük yaratıcılar çocuktu. Büyük âşıkların hepsi çocuktu. Dünya edebiyatını çocuklar yaratmıştı. Bütün ağıtları, şarkıları çocuklar söylemişti. Bütün bilim insanları merakını hiç yitirmemiş çocuklardı. Tanrı çocuktu.
Genelde erkeklerin işaret parmakları, yüzük parmaklarından hafif kısadır. Kadınlarda ise iki parmak aşağı yukarı aynı uzunluktadır. Berkeley'deki California Üniversitesi bilim insanları, lezbiyen kadınların parmaklarının da erkeklerle aynı biçimde olduğunu bulgulamıştır;
Reklam
Timur zamanında Orta Asya'da müthiş bir uyanış olur, tıpkı Rönesans gibi... Bu, Timur'un megaloman olmasından kaynaklanır. Bahçeler ve dev camiler yaptırmış, her gittiği yerden sanatkarlar ve bilim insanları toplamıştır. Yaptırdığı camilerin hepsi bugün çökmüştür çünkü hepsi dev gibidir.
Sayfa 92 - Masa Kitap
Ama görüyorsun bilim, büyük insanları bile ayağına getiriyor.
"Keşke insan hiç büyümeseydi. Keşke her şeyi bilmeseydi. Oyuncaklarını kırmasaydı. Çocukluğunu hiç unutmasaydı. Sevgisini bütün yaşlarında aynı içtenlikle söylemeyi sürdürseydi. Ne yazık ki doğa, hayvanlara bağışladığı o masumiyeti insanlardan esirgemiş. Ya da insan, doğasına ihanet etmiş. (...) Sonra kendi çocukluğuma çevirdim gözlerimi. Ara sokaklardaki çocuklara, ışıklı caddelerdeki çocuklara, buğday tarlalarındaki çocuklara... yazdıkça, dünyanın nasıl bir cehenneme yuvarlandığını yeniden anladım. Bütün büyük yaratıcılar çocuktu. Büyük âşıkların hepsi çocuktu. Dünya edebiyatını çocuklar yaratmıştı. Bütün ağıtları, şarkıları çocuklar söylemişti. Bütün bilim insanları merakını hiç yitirmemiş çocuklardı. Tanrı çocuktu."
Neyse ki dişiliz :D
Genelde, erkelerin işaret parmakları, yüzük parmaklarından hafif kısa­dır. Kadınlarda ise iki parmak aşağı yukarı aynı uzunluktadır. Berkeley'deki California Üniversitesi bilim insanları, lezbiyen kadınların parmaklarının da erkeklerle aynı biçimde olduğunu bulgulamıştır; onlarda da işaret parmağı daha kısadır. Bilim insanları, bunun nedeninin, fetüs gelişimi sırasında, normal­den daha yüksek miktarda androjene (erkek cinsiyet hormon­ları) maruz kalınması olduğunu düşünüyor.
Reklam
BONOBOLAR AFRİKA'NIN MERKEZİNDE yaşayan bir şempanze türüdür. Bizim yaşayan en yakın akrabalarımız ol­dukları düşünülüyor. Bonobolar, diğer tüm hayvanlardan daha fazla çeşitlilik içeren cinsel hayatlara sahipler. İngiliz primat bilgini ve evrim biyoloğu Robin Dunbar, "Büyük miktarlarda homoseksüel cinsellik arıyorsanız, insanları unutun."diyor. "İs­tediğiniz bonobolar. Bu durum rezalet. Bonobolar, cinsiyet ve yaşı umursamaksızın herkesle cinsel ilişkiye girerler."
Demek insanları gerçek ve doğru biçimde yorumlamak için onların ölmelerini beklemek gerekiyordu.
Yerinizde olsam düşman gezegen halkları konusunu fazla ciddiye almam:
Bundan daha gerçekçi bir tehlike, ruh hastası liderler ve fanatik hükümetlerdir. Böyle bir lider ya da hükümet çılgınca planlarını uygulatmak için yanlış ideallere sahip bilim insanları ya da ne yaptığından haberi olmayan düş gücü kısıtlı teknisyenler bulmakta pek zorlanmayacaktır. Belki de insanlık tarihinin son sayfası böyle yazılacaktır.
Saf mantıksal düşünme bizi deneysel dünyaya dair hiçbir bilgi ulaştıramaz; gerçeğin tüm bilgisi deneyimle başlar, deneyimle biter.
Sayfa 14
Reklam
Darwin geç yaşında oğluna şöyle demiştir, “Dün gece bir insanı keşfedilmemiş şeylerin kaşifi yapan nedir diye düşündüm. Çok zeki - kaşiflerden çok daha zeki - pek çok insan hiçbir şey yaratamaz. Zannedersem, bu yaratıcılık, olan biten her şeyi nedenlerini ve anlamını ısrarla arama alışkanlığı ile bağlıdır.
Sayfa 15
Einstein:
Bilim, gündelik düşüncenin geliştirilip inceltilmesinden fazlası değildir.
Sayfa 9
Bilim insanı kelimesinin doğusu
Yapılan tartışmada, “filozof” fazlasıyla geniş kapsamlı ve gösterişli, “bilgin” pek cüretkar ve fazlasıyla Fransız olduğu gerekçesiyle reddedildi.
Sayfa 8
“Bilim insanı” sözü 1833 yılında, Cambridge’de kurulan British Association for Advancement of Science’ın (Britanya Bilimsel İlerleme Kurumu) bir toplantısında ortaya çıktı.
Sayfa 8
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.