128 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
11 saatte okudu
1895 yılında yazıldığını öğrenince kitabı okumaya karar verdim. O dönemin şartları, bilim ve teknolojiyi düşündüğümde, yazarın hayal gücüne bayıldım. Tadı damağımda kalan, kitaplardan oldu. Tavsiye ederim.
Zaman Makinesi
Zaman MakinesiH. G. Wells · İndigo Kitap · 201828,6bin okunma
166 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
29 saatte okudu
Selamlar. H.G. Wells daha önce benim Zaman Makinesi kitabıyla tanıştığım ve hem kalemine hem hayal gücüne hayran kaldığım bir yazardı. Bu kitabında da aynı tadı alabileceğimi düşündüm ki öyle de oldu. Doktor Moreau'nun Adası içinde heyecan, gerilim, merak barındıran bir kitap. Yine yazarın hayal gücüyle kaleminin gücünün harmanlandığı bir
Doktor Moreau’nun Adası
Doktor Moreau’nun AdasıH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20227,5bin okunma
Reklam
Erkeğin gücü ile kadının uysallığı, aile kurumu, kadın ve erkek mesleklerinin farklılığı, bedensel güç çağının baskıcı zorunluluklarından başka bir şey değildir.
Ona kalırsa zenginlerin acilen hiçbir şey kendi düşünmeme makinesi geliştirmeleri talimatı vermeliydi bilim insanlarına.
Sayfa 10 - Mete AlmalıKitabı okudu
İnsan iletişimi sadece, sanki bir kablo ile birbirine bağlanmış iki faks makinesi gibi bir bilgi iletimi demek değildir; sosyal, entrikacı, sağduyulu ve sosyal hayvanlar tarafından art arda sergilenen bir dizi davranıştır. İnsanların kulaklarına sözcükleri aktarırken onları etkileriz ve saygılı olsun ya da olmasın, kendi niyetimizi açığa çıkarır, sanki onlara dokunuyormuşçasına etkileriz.
İnsan organizmasının günümüz toplumlarının çığırından çıkmış hızına dayanıklı olup olmadığı bilim adamları tarafından araştırılmış ve çoğu, insanın yenilikleri benimseme yeteneğinin sınırlı olduğu sonucuna varmıştır. Hızlı değişikliklere uyum gösterebilse de, bu değişiklikleri gerçekten özümseyebilmesi için, insanın yeni olaylarla geçmiş arasında
Reklam
Uzay-zamanın hem bükülebileceğine hem de zaman yolculuğuna izin verebilecek şekilde eğik olabileceğine ilişkin deneysel kanıtlara sahibiz. Bu yüzden bilimde ve teknolojide ilerledikçe nihayetinde bir zaman makinesi inşaa etmemiz umut edilebilir...
Bizler acı ve gerekliliğin bileği çarkında bilenip duruyoruz..
Çevresiyle tam bir uyum sağlamış bir hayvan, kusursuz bir düzenektir. Alışkanlık ve içgüdü işe yaramaz hale gelmedikçe, doğa zekaya hiçbir zaman başvurmaz. Değişimin ve değişim gereksiniminin olmadığı yerde zeka da olmaz.
Bu dünyayla yüzleş. Yollarını öğren, dikkatle izle, anlamına dair acele tahminlerden kaçın... eninde sonunda her şeyi çözen ipuçlarını bulacaksın.
Reklam
120 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
Zaman Makinesi
Zaman gezgininin kendisini ispatlanması ve bulduğu zaman makinesini denemesiyle çıktığı serüvenli yolculuğu okuyoruz . Victoria dönemi Londra'sında yaşayan Ruhbilimci , Hekim , bilim adamlarından oluşan bir meclis toplantısında Zaman gezgini bulduğu zamanda yolculuk makinesini onlara tanıtmak ister . Hiçbiri zamanda yolculuk yapılacağına
Zaman Makinesi
Zaman MakinesiH. G. Wells · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201928,6bin okunma
THOMAS EDISON
Parasız kalan Edison new york'a giderek oraya yerleşti. Altın borsasında kullanılan telgraf bozulunca yetkililer Edison'dan tamir etmesini istediler. Edison'un, aygıtı iyi bir şekilde onarması üzerine de western Union tergraph compani kendisine bir öneride bulundu. Geliştirilmekte olan telgraflı kayıt aygıtları üzerinde yetkinleştirme çalışması yapacaktı. Edinson bunun üzerine bir arkadaşı ile birlikte Edison Universa Stock Printer mühendislik şirketini kurdu. Satışını yaptığı Patnetlerle kısa sürede çok para kazandı. Bu parayla New Jersey'de telgraf ve teleks makinesi üretimi yapmaya başladı. Bir süre sonra bu iş yerini kapatarak New Jersey'deki Menlo Park'ta bir araştırma laboratuvarı kurdu. Kendini yeni buluşlar yapmaya verdi
Sayfa 150Kitabı okudu
THOMAS EDISON
21 Yaşında geldiğinde kendine bir atölye kurdu ve elektrikli bir oy kayıt makinesi geliştirdi. Edison bu aygıtın patentini aldı. Fakat makineyi satın alan olmadı.
Sayfa 150Kitabı okudu
Aslında çağdaş icatların en ünlüleri ve görünüşte en belirleyicileri için bile ileri sürülen “Falan şeyi falanca icat etti,” gibi çıplak bir iddianın gerisinde o icadın göz ardı edilen ilk habercileri yatmaktadır. Örneğin, bize hep “James Watt buharlı makineyi 1769'da icat etti, ” denir; güya bir çaydanlığın emziğinden çıkan buharı seyrederek ondan esinlenmiş. Bu harika öykü iyi hoş ama Watt'ın kafasında aslında kendi buharlı makine düşüncesi Thomas Newcomen'ın bir buharlı makine modelini tamir ederken doğdu, Newcomen o makineyi 57 yıl önce icat etmişti ve Watt'ın tamir ettiği zamana gelinceye kadar İngiltere'de söz konusu makineden yüzden fazla üretilmişti. Beri yandan Newcomen'ın buharlı makinesi de İngiliz Thomas Savery'nin 1698 patentli makinesine dayanıyordu, Savery'ninki 1680 dolaylarında Fransız Denis Papin'in tasarımladığı (ama yapmadığı) buharlı makineye dayanıyordu, Papin’inki ise Hollandalı bilim adamı Christiaan Huygens ve başkalarının düşüncelerinden esinlenmişti.
mi acaba?
Uzayzamanın hem bükülebileceğine hem de zaman yolculuğuna izin verebilecek şekilde eğik olabileceğine ilişkin deneysel kanıtlara sahibiz. Bu yüzden bilimde ve teknolojide ilerledikçe nihayetinde bir zaman makinesi inşaa etmemiz umut edilebilir.
Sayfa 207 - Alfa BilimKitabı okudu