Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
"Hepimiz batak bir çukurdayız, ama bazılarımız yıldızlara bakıyoruz."
Sayfa 32 - Türkiye İş Bankası Kültür YayınlarıKitabı okudu
Şimdiden yaşayamayacak kadar kalabalığız; böcek gibi değil ama insan gibi yaşayamayacak kadar kalabalığız; toprağı tüketip çölleri büyütüyoruz, ırmaklarımız birer batak, okyanuslar can çekişiyor, ama iman, ahlak, düzen ve maddi çıkar bizi ilkel topluluklar halinde yaşamaya mahkum etmek için el birliği ediyorlar: Diniere mürnin gerek, uluslara savunacak insan, sanayicilere tüketici; bu demektir ki herkese çocuk gerek, yetişkin olunca ne olacaklarının bir önemi yok. Felaket karşısında güç d urumdayız ve temellerimizi ancak ölüme giderken koruyabiliyoruz, bundan daha trajik bir paradoks hiç görülmedi, daha belirgin bir saçmalık hiç görülmedi, bu evrenin tesadüfi bir yaratı olduğunun, hayatın bir gölge-fenomen ve insanın da bir ilinek olduğunun kanıtı hiç bu kadar genel onay görmedi. Bizim hiçbir zaman Gökte Babamız olmadı, bizler öksüzüz, bunu anlaması gereken bizleriz, yetişkin olması gereken bizleriz, bizi yolumuzdan şaşırtanlara itaati reddetmemiz gerekir, bizi uçuruma mahkum edenleri kurban etmesi gerekenler bizleriz, çünkü eğer biz kendimizi kurtaramazsak hiçbir şey bizi kurtaramaz.
Sayfa 53
Reklam
--Neden bu kadar kötümsersin? --Sen neden değilsin? Çevrene bakmıyor musun? En mutlu görünenlerine bile? Bütün bunlar üç oda, bir mutfak, iki çocuk düşü ile başlıyor. Sonra? Haydi bayanlar, baylar! Bu fırsatı kaçırmayın. Siz de girin siz de görün. Üç perdelik dram. Birinci kısım: Dağlar dümdüz. İkinci kısım: Ne çok tepe! Üçüncü kısım: Ova batak. Bugünlük bu kadar baylar. İyi geceler. Yarın gene bekleriz.
·
Puan vermedi
Bu Otobüste Bir Aylak, Bir Lapacı Nerde ki Adam!..
Aylak Adam(+) / Yusuf ATILGAN/ Roman / İlk Baskı Tarihi: 1959 / YKY - 160 s. "İnsanın kendi kendine yeterliği bir nebze de olsa, ekonomik özgürlüğü iyimser şekilde gülümsüyor ise, benliğimize ve bu yaşantımıza pozitif bir şekilde yansıyorsa... Felsefe, psikoloji ve sosyolojimizin fakirlik ve yoksulluktan doğan heyezansı, dillenen
Aylak Adam
Aylak AdamYusuf Atılgan · Yapı Kredi Yayınları · 201759,6bin okunma
— Neden bu kadar kötümsersin? — Sen neden değilsin? Çevrene bakmıyor musun? En mutlu görünenlerine bile? Bütün bunlar üç oda, bir mutfak, iki çocuk düşü ile başlıyor. Sonra? Haydi bayanlar, baylar! Bu fırsatı kaçırmayın. Siz de girin, siz de görün. Üç perdelik dram. Birinci kısım: Dağlar dümdüz. İkinci kısım: Ne çok tepe! Üçüncü kısım: Ova batak. Bugünlük bu kadar baylar. İyi geceler. Yarın gene bekleriz.
Sayfa 63 - YKY Yayınları İlk Yaz 5
Hepimiz batak bir çukurdayız, ama bazılarımız yıldızlara bakıyoruz.
Sayfa 32
Reklam
Insanlar, soyutlamalarla dolu bir batağın içine gittikçe batmaktadır ve bu batak hem ezenleri hem de ezilenleri boğmaktadır. Toplumsal yöntemlerin ipliğini pazara çıkaran biri karşısında irkilen bir toplum, "iradesini üyelerine zorla kabul ettirmeye çalışan, özgürlük duygusunu çoktan kaybetmiş, mutlakçılık yolunda bir toplumdur.
Hepimiz batak bir çukurdayız ama bazılarımız yıldızlara bakıyoruz...
Hepimiz batak bir çukurdayız, ama bazılarımız yıldızlara bakıyor.
Reklam
"Hepimiz batak bir çukurdayız, ama bazılarımız yıldızlara bakıyoruz."
Sayfa 32 - Oscar WildeKitabı okudu
Gün geçtikçe halkı Müslüman olan ülkeler politik, iktisadî ve kültürel bir iktidarsızlığın sahnesi oluyorlar daha çok. İçine düştüğümüz batak insan yutan kumlar gibi: Her huruç hareketinde biraz daha kuma gömülüyoruz.
Sayfa 103
Eli sıkılık, sersemlik, günah, yanılgı Gövdemizi işler, yer tutar içimizde, Besleriz o cânım pişmanlıkları biz de Bit beslediğince dilencilerin tıpkı. Günahlarımız inatçı, gevşek tövbemiz; İç döker, acısını çıkarırız bol bol, Ve dönerken sevinç verir bize batak yol, Kirlerimiz pis yaşlarla yıkanır deriz. Kötülük yastığı üstünde sallar durur
Felsefe
Hepimiz batak bir çukurdayız, ama bazılarımız yıldızlara bakıyoruz.
Sayfa 32 - Türkiye iş Bankası kültür yayınlarıKitabı okudu
"Normal insanın pek önemi yok, göz ardı edilebilir; zira her yerde var. İnsanlığın en büyük ortak bölenidir, aynı matematik gibi rakamlar vererek her sayıdan kendi öz niteliğini kaybetmeden çıkarmalar yapılabilir. Normal insan bir tortudur; dökümü yapılır, tanecikler iyice elenir, karnilerin dibinde kalır. Sıradan biri güvercindir; Ender türlerle yeniden birleştirilir, artık yerini gri bir güvercin almıştır. Renkli tüyleri gitmiş, geriye onu farklı kılan tek bir delil kalmamıştır."
1.382 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.