Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Görünen o ki bolluk çağı, ruhun açlığını gidermiyor.
Spen­cer, insanlara çevrelerinde olan bitenlerle ilgilenmeden, ahlaki çeliş­kiden uzak bir şekilde ilerleyebilecekleri bir yol sunmuştu. Erken dö­nemlerde varlıklı yoksulu görmezden gelmek için zaten herhangi bir haklılaştırmaya gerek duymamıştır. Damarlarında akan kan, yani asalet, onları farklı bir canlı türü haline getirmeye yetiyordu. Asiller, ağır işlerde çalışanları Batı'da ince bellerini ya da Doğu'da munta­zam bir şekilde uzamış tırnaklarını göstererek aşağılıyorlardı. "Ege­men olan sorumludur." anlayışına rağmen alt sınıfları oluşturan bu insanlara karşı en küçük bir yükümlük taşımadıklarını biliyoruz. Kitleler açlıkla boğuşurken, zenginler sofralarından eti, dudaklarından en seçkin şarapları bir an olsun eksik etmedikleri, bolluk içinde yaşadıkları ve altın yaldızlı arabalarda gezinip duruyor oldukları için en küçük bir vicdan azabı bile duymuyorlardı.
Reklam
"Bolluk çağı, ruhun açlığını gidermiyor. Yalnız kalabalıklar, içlerinin sızısını dindirmek için alışveriş merkezlerinde geziniyor. Yalnızlık büyüyor. Ruhun açlığı da."
"Görünen o ki bolluk çağı ruhun açlığını gidermiyor."
Resul-ü Ekrem (S.A.V)'in Nurlu ve Zorlu Çocukluk Hayatı
Şanı yüce Peygamber (s.a.v) Efendimiz'in çocukluk çağı pek mukaddes bir halde geçmiştir. Daha doğar doğmaz bir takım harikalar belirmiş, kavmi ve kabilesi arasında bir bolluk ve bereket meydana gelmiştir. Kâbe-i Muazzama içinde müşrikler tarafından konulmuş olan putlar yüzleri üzerine yerlere düşmüş, ateşe tapanların ateşleri sönmüş, garip rüyalar görülmüş idi. Peygamber (s.a.v) Efendimiz'in dedeleri arasında evladdan evlada geçen bir nur, bir güzellik vardı. Bu nur, nihayet Peygamber (s.a.v) Efendimiz'e intikal ederek onun mübarek yüzünde parlamaya başlamıştır.
Sayfa 556
doğadan yalnız bereket bolluk beklenmesi çağı çok gerilerde. ondan ölçüsüzlükler de gelir.
Sayfa 364Kitabı okudu
Reklam
Görünen o ki bolluk çağı, ruhun açlığını gidermiyor.
Görünen o ki bolluk çağı, ruhun açlığını gidermiyor.
bolluk çağı ruhun açlığını gidermiyor
Alışveriş merkezi ruhumuza pansuman yapar, çok şey vaat eder, her şeyi bir düş olarak sunar. Fakat orada merhametin tesellisi yoktur.
Görünen o ki bolluk çağı ruhun açlığını gidermiyor.
Reklam
Görünen o ki bolluk çağı , ruhun açlığını gidermiyor.
Eğlencelik Romanlar
“Görünen o ki bolluk çağı ruhun açlığını gidermiyor. Yalnız kalabalıklar, içlerinin sızısını dindirmek için alışveriş merkezlerinde geziniyor ve eğlencelik romanlar okuyor. Yalnızlık büyüyor. Ruhun açlığı da.”
Zekadan yana öylesine bolluk içindeyiz ki, nereye koyacağımızı bilemiyoruz.
Zekadan yana öylesine bolluk içindeyiz ki, nereye koyacağımızı bilemiyoruz.
Görünen o ki bolluk çağı, ruhun açlığını gidermiyor.
197 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.