Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Yetmedi. Bundan sonra yeter mi bilmem? Dilerim ülke­ mi yönetenler bir gün uyanırlar bu ölüm uykusundan. Dile­rim bizden sonrası için bir parça ümit kalmıştır hala ...
Reklam
Her ikisi de!
İnsanlar sinir hastası oldukları için mi realiteden kaçar, kitaba sığınır, yoksa uykularını kaybettikleri, kitaba iltica ettikleri için mi sinir hastasıdırlar? Don Kişot'u çıldırtan kitap mı, Don Kişot çılgın olduğu için mi kitap delisi?
Kibirli Sözcükler Kasabası
Bundan yıllar yıllar önce, yazinin icat edilmediği, bilgisizliğin, kavgaların , kötülüklerin ve savaşların bitmek bitmek tükenmek bilmediği zamanlarda , çok uzak diyarlarlarin birinde Karanlıklar adında bir ülke varmış bu ülkede adı gibi karanlık bir ülkeymis gökyüzünde hem Ay hem de Güneş varmış,lakin insanlar sadece Ay'i ve onun ışığını gorebiliyorlarmis çünkü o kadar cahillermis ki birbirleriyle kavga etmekten ve savaşmaktan başka bir şey bildikleri yokmuş bilim ve sanat adına hiçbir şey konuşulmuyor hiçbir şey üretilmiyormus bu ülkede insanların güneşi görebilmeleri için bul bilgisizlikten ve cehaletten bir an önce kurtulmaları gerekiyormuş ülkeyi yüzyıllar boyunca savaşlarla yöneten krallar halkın aydınlanmasina ve bilgiye ulaşmasına asla izin vermemişler çünkü halk yeni bilgiler öğrenirse bilimden ve sannattan konuşmaya başlarsa bu kavgalrin ve savaslarin biteceğini ve kendilerinin de tahtlarindan olacağını çok iyi biliyorlarmis
Sayfa 10 - İnsanlar bilim ve sanatla güzelleşirKitabı okuyor
her şeye karşı hissizleşmek gibi
İnsanları eskisi kadar sevmemek. İnsanları ve eşyayı. Galiba ölmek de bu
Mussolini'nin gözünde Türkiye bir Avrupa ülkesiydi
1920'lerde eski dünyada Avrupalı olmayan ve bağımsız kalabilmiş dört ülke bulunuyordu. Ama Türkiye dışında kalan Çin, Habeşistan ve İran zaman içinde istilaya uğradılar. Mussolini'nin bir demeci, bu ortamda Türkiye'de tedirginlik yaratmıştı. Bunun üzerine Mussoiini, Türk büyükelçisine hemen şu mesajı verdi: "- Türkiye, bu kapsamın dışındadır. Zira bir Avrupa ülkesidir. "
Reklam
Olgunlaşmak kalbin daha hassas, kanın daha sıcak, zekânın daha işlek, ruhun daha huzurlu olması demek.
Şüphesiz!
Umumi kütüphaneler resmî ziyafetler kadar pahalıya mal olsa idi hükümetimizin daha çok iltifatına mazhar olurdu şüphesiz.
Bir çağı bütünüyle kötülemek, bütünüyle yüceltmek kadar yanlış.
Sayfa 134
Güle güle!
"Bu ülke hala ileriye gidebilecek potansiyele sahip, ama bunu yapabilmek için kötü niyetli, açgözlü yaşlı adamlara güle güle demek zorundayız."
Reklam
Kitaba harcadığımız parayı, atlar için harcadığımızla kıyaslarsak, yerin dibine girmemiz gerekmez mi?
Suçluyu affeden hâkim, kendini mahkûm etmiş olur.
Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını " yaşanmaz "laştıranlardır.
Yıllarca tarımın 'stratejik' sektör olduğu hep vurgulandı. Tarım, her ülke için stratejik sektör olarak kabul edilir. Politi­kalar ve sağlanan destekler de bu stratejik önem dikkate alına­rak uygulanır. Günümüzde ülkeler arasındaki ticaret savaşı ve yaptırımlar ağırlıklı olarak tarım ve gıda üzerinden yaşanıyor. Ülkeler birbirlerini gıda ambargosu, tarım ürünleri ambargosu ile tehdit ediyor. Ali Ekber Yıldırım - Zengin Toprakların, Fakir İnsanları Olmayı Hak Etmiyoruz!
Sayfa 173
O zamana kadar ihanetleri heyecan ve neşeyle doldurmuştu içini. Çünkü yeni ihanet serüvenlerinin yolunu açıyordu önünde. Peki, ya bütün bu yolların bir sonu varsa? İnsan ana babasına, kocasına, ülkesine, aşkına ihanet edebilirdi ama ana baba, koca, ülke ve aşk elden gidince-ihanet edilecek ne kalıyordu geriye? Sabina çevresinde bir boşluk hissediyordu. Ya bu boşluk, bütün ihanetlerinin varacağı yerse?
Sayfa 136
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.