çalışma hayatının genel kanunları
Kibirli olma. Kibirli insan sarımsak kokan ağız gibidir. Herkesi kendinden uzaklaştırır.
Sayfa 116 - Madde 45Kitabı okudu
çalışma hayatının genel kanunları
Başarılarınla gururlanma. Bil ki gurur, gelecekteki başarılarının en büyük düşmanıdır.
Sayfa 115 - Madde 42Kitabı okudu
Reklam
çalışma hayatının genel kanunları
Kimseye karşı kin tutma ve kimsenin başarısını ve mutluluğunu kıskanma, fakat imren. Sen de öyle bir başarı ve mutluluğa erişmeye çalış. İmrenmek yükselmenin şartıdır. Kin ve kıskançlık ise iç huzurunun, sağlık ve mutluluğun iki azgın düşmanıdır.
Sayfa 115 - Madde 37Kitabı okudu
çalışma hayatının genel kanunları
Çok konuşma. Yerinde ve özlü konuş. Kıymet ve tesir çok sözde değil, yerinde ve özlü sözdedir.
Sayfa 115 - Madde 35Kitabı okudu
çalışma hayatının genel kanunları
Kişinin kıymeti dilinin altında ve kaleminin ucunda gizlidir. Onu söz ve yazı açığa vurur.
Sayfa 115 - Madde 32Kitabı okudu
çalışma hayatının genel kanunları
Her şeyden evvel, ana dilini iyi konuşmayı ve iyi yazmayı öğren. İnsan için en faydalı olanı kendi ana dilidir.
Sayfa 115 - Madde 30Kitabı okudu
Reklam
çalışma hayatının genel kanunları
Gece yatağına uzandığın zaman, o gün ne yaptığını ve yarın ne yapacağını kendine sormadan uyuma.
Sayfa 114 - Madde 20Kitabı okudu
çalışma hayatının genel kanunları
İşinde ve dersinde herhangi bir fikri veya noktayı küçümseyerek ihmal edip geçme. Küçük ihmalden bazen büyük zararlar doğar.
Sayfa 113 - Madde 19Kitabı okudu
_Tanrı, ışığı yaratmıştır. Demek ki ilk Üstad-ı Azam Mason, Tanrı’nın kendisidir. _Adem Baba, ilk masonlardandır ve Tanrı tarafından Cennete mason olarak kabul edilmiştir. Bu, masonluğun eylem olarak değilse de bir oluş kudreti olarak daima var olduğunu söylemenin bir tarzıdır. Çünkü masonluk, insan ruhunun ilk ve eski bir ihtiyacına cevap
Kendi hayatının efendisi haline gelirse, ölümünün de efendisi olabilir.
Fakat dış tesirlerden bağımsız olursa, kendi başına yaşayabilecek bir şey onda kendini gösterirse, bu şey ölmeyebilir. Olağan koşullarda her an ölmekteyiz. Dış tesirler değişmekte ve biz de onlarla birlikte değişmekteyiz; yani benlerimiz'den çoğu ölmektedir. Eğer insan kendi içinde, dış koşullardaki değişmelere dayanabilecek daimi bir ben geliştirirse, bu ben, fizik bedenin ölümünden sonra yaşayabilir. Bütün sır, bir kimsenin bu hayat için çalışmaksızın, gelecekteki bir hayat için de çalışamayacağıdır. İnsan hayat için çalı- şırken, ölüm için ya da daha ziyade ölümsüzlük için çalışmış olur. Bu nedenle, ölümsüzlük için çalışma genel çalışmadan ayrılamaz. İnsan, birini kazanırken diğerini de kazanır. O, basitçe, hayattaki kendi ilgileri uğruna, olmak için çaba gösterebilir. Sadece bu şekilde bile ölümsüz hale gelebilir. Özellikle bir gelecek hayattan söz etmiyor ve bunun mevcut olup olmadığını incelemi- yoruz, çünkü kanunlar her yerde aynıdır. İnsan, tanıdığı kadarıyla kendi hayatını ve başkalarının hayatlarını, doğumdan ölüme kadar incelerken, hayatı, ölümü ve ölümsüzlüğü yöneten bütün kanunları da incelemektedir. Kendi hayatının efendisi haline gelirse, ölümünün de efendisi olabilir.
Reklam
çalışma hayatının genel kanunları
“Bir zamanda yalnız tek bir iş yap, yalnız bir ders, bir kitap, hatta bir bölüm üzerinde çalış. Ta ki dikkatin ve kuvvetin yayılıp zayıflamasın.”
Sayfa 111 - Ali Fuad Başgil
80 syf.
10/10 puan verdi
·
4 günde okudu
Okuduğum en güzel kitaplardan bir tanesi oldu. Kıymetli ve rahmetli hocamız Ali Fuad Başgil' in nasıl başarılı olunur, başarılı olmanın şartları, terbiyenin ruh ve karakter üzerindeki etkisi, başarılı ve verimli çalışma konuları üzerine biz gençlere aktardığı bilgilerle oluşuyor kitap. Kitabın son bölümlerinde, -çalışma hayatının genel kanunları adı altında- her yaşa hitap eden hayata dair, insana dair çok güzel, alınması gereken, uygulanması gereken çok değerli tavsiyelerini vurgulamış. Çok sevdim çok istifade ettim. Her yaşta insanın okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum!Rabbim güzel olan her şeyi bünyemize almayı ve bu yolda olmayı sağlam kalmayı bize nasip etsin.
Gençlerle Başbaşa
Gençlerle BaşbaşaAli Fuad Başgil · Yağmur Yayınları · 202115,6bin okunma
çalışma hayatının genel kanunları
Bir günde ve bir zamanda yapman gereken bir işi ertesi güne bırakma. Zira her günün derdi gibi, işi de kendine yeter.
Sayfa 111 - Ali Fuad BaşgilKitabı okudu
80 syf.
·
Puan vermedi
Bu kitabı okuduğumda birçok cümlenin altını çizdim. Aslında henüz bitirmiş sayılmam. Tekrar tekrar dönüp bakıyorum. Bir alıntı var ki çok beğeniyorum. “Gök kubbe altında yepyeni hiçbir fikir yoktur. En yeni fikir, eski bir fikrin yeni bir elbise giymişidir.” Başlık başlık ele alacağım ve en azından içerik olarak bizi neler bekliyor genel bakış ile görmüş oluruz. 1-Başarılı Olma Yolunun Tehlikeleri ve Düşmanları: Tembellik, kötü arkadaşlık, kötü örnekler. 2-Başarılı Olmanın Şartları: İradeli olmak. 3-Terbiyenin Ruh ve Karakter Üzerindeki Etkisi 4-Başarı ve Verimli Çalışma 5-Çalışma Hayatının ve Genellikle Başarılı Olmanın Kanunları Ali Fuat Başgil, Türk hukukçu ve siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi anayasa profesörü, senatör ve milletvekilidir. Belki bir solukta okunabilir ama benim bir soluğum yetmeyecek.
Gençlerle Başbaşa
Gençlerle BaşbaşaAli Fuad Başgil · Yağmur Yayınları · 202115,6bin okunma
50 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.