Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
171. Mercimeği, pirinci, baklayı, patlıcanı, narı, kuru üzümü, hindibayı, pırasayı, karpuzu, cevizi, peynir ve keşkeği öven bir cüz tutacak miktardaki hadisler baştan sona yalandır. Firûzâbâdî mercimek, bakla, peynir, ceviz, patlıcan, nar ve kuru üzüm yemenin faziletiyle ilgili hadisleri, zındıkların İslâm'ı kötülemek için uydurup muhaddislerin kitaplarına katıştırdıklarını söyler. Hz. Peygamber'in kabağı sevdiği bilinmekle birlikte, kabağı tavsiye ettiği hadisler de asılsızdır. Misal: "Patlıcan ne niyetle yenirse ona şifadır." "Mercimek yetmiş peygamberin diliyle övülmüştür. " "Kabak yiyin çünkü aklı geliştirir, dimağa kuvvet verir."
Sayfa 101
Dünya zengini ama sofraları fakir:)
Kıymalı yeşil fasülye, bir tabak sıcak sulu yemek yoktur. Bir tabak kapuska yemeğinin kokusunu dahi duymamışlardır. Yoğurtlu bir kabak, biber ya da patlıcan dolmasını; zeytinyağlı ya da kıymalı bir yaprak, pazı, beyaz veya karalahana sarması hayatları boyunca görmemişlerdir. Bir kâse sade yoğurt ya da ayranın tadını bilmezler. Mercimek, ezogelin, tarhana, yayla vb çorbaları pişirmemiş ve içmemişlerdir. Mercimek yemeği, mercimek köftesi, bulgur pilavı veya bulgur köftesi yememişlerdir. Bulgur yapma ve pişirme kültürleri, yoğurt mayalama alışkanlıkları yaşamlarında olmadığı için, bu besinlerin adı hiçbir diyet listesinde yer almaz. Oysa bu gıdalar en faydalı besinlerin başında gelmektedir. Damak tatlari ve alışkanlıklar, bize göre tamamen farklı olduğu için, sabah kahvaltısında beyaz peynirin yanında zeytinyagi içinde; limonlu, kekikli, kırmızı pul biberli yeşil ya da siyah zeytin yemezler. Beyaz peynir ile birlikte salatalık, domates, yeşil biber, maydonoz ve bunun gibi yeme alışkanlıklar da yoktur. Alışkın olmadıkları için verseniz bile yiyemezler. Yemekleri ile birlikte zeytinyağı, sirke ve limonlu olarak hazırlanmış zeytinli bir çorban salatası yemezler. Zeytin ve zeytin yağı asırlardan beri Akdeniz ülkelerinde doğal ve sağlıklı bir şekilde kullanılmaktadır. Buna rağmen, tercüme diyetlerinde zeytin ve zeytinyağlı adına kolay kolay rastlamayız. Ancak bütün yeşil yapraklı salatalarını çeşitli ‘ağır trans yağlarla dolu salata sosları’ ile tüketirler. Ceviz, fıstık, fındık, badem gibi kuruyemişler en sağlıklı meyveler olduğu halde, tercüme diyet listelerinde kuruyemiş ve çekirdekleri yoktur.
Sayfa 112 - HayyKitapKitabı okudu
Reklam
Omega-3 bulunan yiyecekler
1-Somon, Norveç uskumrusu, palamut, hamsi ve sardalye gibi soğuk deniz balıkları 2-serbest dolaşıp beslenen kuzu ve keçi gibi hayvanların etleri 3-serbest tavuk yumurtası 4-fındık, fıstık, ceviz, badem (kabuğu siz kırıp tüketeceksiniz) 5-keten tohumu 6-semizotu 7-kabak ve ayçiçeği çekirdekleri
Sayfa 77 - HayykitapKitabı okudu
Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
Newton 'un Kafasına Balkabağı Duşseydi
Isaac Newton, Aydınlanma Çağı'nda yaşamış, bilim tarihinin önemli bir kişisidir. Meşhur hikâyedir; 1700'ün başlarında meyve bahçesindeki bir ağacın altında yatarken kafasına elma düşer. Yer çekimi yasasını bu şekilde eğlenceli bir yolla bulmuş olur. Ancak başka keyifli iddiaları da vardır. Meselâ: "Eğer altın mayalanırsa başka
İsaac Newton, Nasreddin hoca, İbn-i Hurdazbih
Isaac Newton, Aydınlanma Çağı'nda yaşamış, bilim tarihinin önemli bir kişisidir. Meşhur hikâyedir; 1700'ün başlarında meyve bahçesindeki bir ağacın altında yatarken kafasına elma düşer. Yer çekimi yasasını bu şekilde eğlenceli bir yolla bulmuş olur. Ancak başka keyifli iddiaları da vardır. Meselâ: "Eğer altın mayalanırsa başka madenlere dönüşebilir." der. Kendisinden sonra gelen hiçbir bilim adamı ve araştırmacı, bu mevzuyu irdelemez. Ondan tam 500 sene önce yaşamış olan Nasreddin Hocamızın kafasına ise ceviz düşer. Rahmetli, bir cevize bakar, bir de az ileride sere serpe yatan "cucurbita moschata"ya yani bal kabağına... Şöyle der: "Ya kabak, ağaçta yetişseydi hâlimiz nice olurdu?.." Elin adamı yere düşen elma sayesinde keşif yaparken bizim hoca, tefekküre dalmıştı. Verilen tepki niçin böyleydi biliyor musunuz? Yer çekimi, hocamızın yaşadığı 1200'lü yıllarda Müslüman evladının problemi değildi. Zira 800'lü yıllardan beri yer çekiminin ne olduğunu sıbyan mekteplerindeki bebeler bile biliyordu. Nereden mi?.. Misal, yaklaşık 900 yılında İbn-i Hurdâzbih tarafından kaleme alınmış el-Mesâlik ve'l-Memâlik adlı kitabında şöyle yazılıdır: "Arz, nesneleri kendisine doğru çekicidır. Zira yeryüzü, demiri çeken taş (mıknatıs) konumundadır." * Dahası var, atmosferde bulunan gazların yeryüzüne yaptıkları baskıdan da (hava basıncı) haberdardılar ve yeryüzünün değişik yerlerindeki basınçları araştırmakla meşguldüler.
Sayfa 51 - Çamlıca basım ve yayınKitabı okudu
Reklam
Beyaz ırk Amerika'yı keşfetmeden önce tarım
Listede patates, manyok (tropikal bir bitki olan tapyokanın özü), ananas, avokado, enginar, fıstık, çilek, lima fasulyesi, kabak, balkabağı, kakao, kinin, kokain, tütün, Paraguay çayı, akçaağaç (şeker için), ceviz, Brezilya kestanesi ve saparna gibi çok önemli maddeler vardı.
Dharma tarih
Adem, cennetten çıkarılırken yanına bir miktar başak, otuz adet değişik türde fide almıştı. Bunlardan on tanesi yani ceviz, badem, fındık, fıstık, afyon, kestane, nar, portakal, muz, palamut, kabuklu; şeftali, kayısı, hurma, kiraz, hunnap, alıç, erik, yaban iğdesi, mırra gibi on tanesi sert çekirdekli; elma, ayva, üzüm, incir, armut, dut, portakal, salatalık, karpuz, kabak gibi on tanesi de dışında sert kabuğu değil, ince bir kabuğu bulunan yumuşak çekirdekli bitki ve meyvelerin fidesiydi.
Sayfa 38
Tohum yağları
Tohum yağları da iyi yağlar grubuna girer. Keten tohumu yağı Omega 3 içerir. Susam tohumu yağı aynı miktardaki sütten üç kat daha fazla kalsiyum içerir, ayrıca içinde bol miktarda magnezyum vardır. Kalsiyum ve magnezyum önemli asit tamponlarıdır. Bunun dışında badem, fındık, ceviz, çöreotu, ayçekirdeği, kabak çekirdeği yağları sağlıklı tohum yağlarıdır. ~^~
Sayfa 143Kitabı okudu
demek ki komünizmde çalışmayan da aynı parayı almıyormuş :d
"Kızılderili kadınlar ailelerin tüketimi için mısır, tütün, kabak, bal kabağı. kavun, su kabağı, fasulye, bezelye ve birkaç yıl önceden beri de az miktarda patates yetiştirir. Fındık, Amerikan cevizi, ceviz, kestane, pekan cevizi, çim veya yer fıstığı, çeşitli palamut türleri, yabani meyan kökü, mür veya anason kökü ve şekil olarak tatlı patatese,tat olarak kestaneye çok benzeyen, fakat daha sulu olan büyük soğan biçimli kökler toplar. Ayrıca, mevsimine göre, yaban elması, Osage portakalı, üç veya dört çeşit erik, çilek, bektaşi üzümü, yaban mersini, böğürtlen ve envai çeşit üzüm toplarlar. Bu kaynakların ekonomisi de tanımlanmaktadır. Tüm çeşitli ürünleri ve avları, genel olarak, bunların elde edilmesine katkıda bulunan her aile üyesine orantısal olarak dağıtılır; yine de bazen hiç dağıtım yapılmaz, fakat herkes, istediği gibi, ortak bir depo olan tedarik kaynağından, ürünler tükenene kadar alır. Ne zaman bir kıtlık baş gösterse, depolarındaki yiyecekler tükenene kadar birbirlerine karşılıklı olarak ödünç verir veya paylaşırlar. Aksi durumda ise, bireylerin ihtiyaçları fark gözetilmeksizin karşılanır; bireylerin aileleri depodan pay alsa da, kamusal ihtiyaçların karşılanması yaygın hale gelir." (John D. Hunter)
Reklam
Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
TAŞ DEVRİ DİYETİ Taş Devri diyetini uyguladıktan en çok bir hafta sonra yorgunluğunuz ortadan kalkar. Kendinizi gençleşmiş hissedersiniz ve daha erken uyanırsınız. Bu sağlıklı beslenme ilkeleri sağlıklı ve hastalıklı herkes için faydalıdır. Hem hastalık önleyici hem de tedavi edicidir (kısmen ya da tamamen). Sadece fazla miktarda protein almaması
REGL DÖNEMİ İÇİN FAYDALI BESİNLER kavun, muz, portakal, mandalina, greyfurt, limon, soğan, kereviz, marul, domates, salatalık, maydanoz, tere, havuç, dolmalık biber, somon, uskumru, alabalık, ton balığı, sardalye, ceviz, badem, tuzsuz ay, kabak çekirdeği, Mercimek, bulgur, buğday, kahverengi pirinç bunların dışında bol miktarda su içmeye dikkat edin. Alkolden uzak durun ve kafein tüketiminizi en aza indirin.
Yağlı olan fındık, fıstık, ceviz, badem vb kuruyemişler kilo aldırmaz mı? Kuruyemişler kilo aldırmaz. Fındık, fıstık, ceviz, badem vb gibi kuruyemişler, glisemik indeksleri (%0-20) düşük olduğu için kilo aldırmazlar, aksine kilo verdirirler. Aynı zamanda, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de kilo aldırmaz.
Balıktan başka hangi yiyeceklerde doğal Omega-3 bulunur?
l. Somon, Norveç uskumrusu, palamut, hamsi ve sardalye gibi soğuk deniz balıkları. 2. Çayır ve çimenlerde serbest dolaşıp, beslenen kuzu ve keçi gibi hayvanların etleri. 3. Çayır ve çimenlerde serbest dolaşıp beslenen tavukların yumurtaları. 4. Keten tohumu. 5. Semizotu. 6. Kabak ve ayçiçeği çekirdekleri. 7. Fındık, fıstık, ceviz, badem.
Hayy KitapKitabı okudu
33 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.