Gerçekten de bir insanın maddiyata dostlarından fazla önem vermesinin sanılmasından daha utanç verici ne olabilir?
La Destruction
Durmadan kımıldanır iki yanımda Şeytan, Yüzer çevremde ele gelmeyen hava gibi. Duyarım ciğerimde onu yanan, tutuşan Sonsuz, tedirgin salar içime istekleri. Ara sıra bilip sanata düşkünlüğümü Döner en güzel kadınlara döner dünyada. Aldanıp sudan sözlerine tanrının günü, Alışır dudaklarım en alçak şuruplara. İşte böyle giderim, Tanrı gözünden ırak, Yorgun, tedirgin, soluk soluğa ağlıyarak Issız, derin can sıkıntısı ovalarına. Atar böylece şaşkınlık dolu gözlerime Kirli giysiler, açılmış yaraları sonra, Korkunç Yıkım'ın kanlı takımını yıllarca! •charles baudelaire
Reklam
Ne başkasından ne kendimden hoşnut, gecenin sessizliğinde ve yalnızlığında, kendimi bağışlamak, biraz gururlanmak isterdim. Sevdiklerimin ruhları, şarkılarla kutladıklarımın ruhları, güç verin bana, tutun beni, yalandan da dünyanın baştan çıkarıcı buğularından da kurtarın beni ve siz, Yüce Tanrım, lütfedin de birkaç güzel şiir yazayım, insanların en rezili olmadığımı, hor gördüklerimden aşağı olmadığımı göstereyim kendime!
Oynamasını sevmem çizgilerin yüzümde, Bunun için, yıllardır, ne güler ne ağlarım
Sayfa 42
Ey acı! ey acı! Zaman yaşamı yiyor, Yüreğimizi kemiren karanlık düşman Yitirdiğimiz kanla semirip güçleniyor!
Sayfa 34
"Şeytan, Tanrı, ne olursan ol, Melek, Siren, –Işık, uyum, ıtır, sen kadife gözlü peri, Tek kraliçem –daha katlanılır bir evren Sağla bana, daha hafif kıl saniyeleri."
Sayfa 22
Reklam
1.000 öğeden 981 ile 990 arasındakiler gösteriliyor.