“Köpekler ikiye ayrılır: İnsanların kendileri gibi olduğunu düşünenler ve kendini insan zannedenler.”
Cingo // Şermin Yaşar
Cingo kesinlikle kendini insan zannedenlerdendi
Yaramazlıkla dostluğun bir arada olduğu sıcacık bir hikâyeyi çocuklarınızla okumaya var mısınız? Çocuk kitabı dedim ama ben de okurken en az çocuklar kadar keyif aldım
Cingo ilk bakışta sadece yaramaz bir köpek gibi görünse de aslında fazlasıyla meraklı, hareketli ve sevgi dolu bir karakter. Kitap boyunca Cingo’nun maceralarını oğlumla birlikte okuduk, bol bol güldük.
İçerisinde hayvan sevgisi ve dostluk teması barındıran bu kitapta, Şermin Yaşar kalemi yine şaşırtmadı Bence bu kitap çocuk klasiği olarak kalacak türden…
Ve sonlarına doğru insanın içine hafif bir hüzün de bırakıyor.
Ama hayat da biraz böyle değil mi zaten?
Şiddetle tavsiyemdir okuyunuz çocuklarınıza okutunuz
CingoŞermin Yaşar · Doğan Egmont Yayınları · 20242,576 okunma
❝Bu zamanda özellikle okunması gereken bir değer olduğunu düşünüyorum.❞
Can, 11. yaş gününde ailesinden hiçbir hediye istemiyor hep istediği bir köpeğinin olması ve ailesiyle bir barınağa gidip yavru bir köpek sahipleniyorlar. Cin gibi bir köpek olan bu yavruya Cingo ismini veriyorlar. Hikâye böylelikle başlıyor. Okurken çok keyif aldım. Yazarın okuduğum ilk kitabıydı.
Ben Şernin Yaşarın kitaplarına bayılırım ama bu hepsinden daha güzeldi hem bir köpek hemde bir insanın gözünden olayları yaşananları ve sebeblerini anlatıyor okumanızı tavsiye ediyorum
CingoŞermin Yaşar · Doğan Egmont Yayınları · 20242,576 okunma
Şermin Yaşar'ın kaleminden yine müthiş bir hikaye.
Ana kahramanımız kendini insan sanan bir köpek olan Cingo. Yaramaz ama çok sevimli. Aynı zamanda Gocukoğlu ailesinin dördüncü ferdi.
Hikayemiz Cingo'nun müthiş eğlenceli maceralarını anlatıyor ama sonu sürprizli.
İnanılmaz keyifli bir hikaye.
Şermin Yaşar son zamanlarda kendinden ve kitaplarından sıkça bahsettiren iyi bir yazar. Bu kitabında hayvan sevgisini çok tatlı, çocukların dikkatini çekecek şekilde anlatmış. Cingo’yu herkes sevecek. Kitabın çizimleri, sayfa sayısının yanındaki pati detayı harika.
Çok iyi bir kitap uzun olduğuna bakmayın.insanı sürüklüyor bir oturuşta bitirirsiniz. Şermin yaşar ın kitabı mükemmel en sevdiğim kitaplarından biridir tavsiye ederim.