"Bir insan işte ölüyor mu diyorsunuz? Belki çok uzun yaşayacaktır. Bir millet yok olmada mıdır sanıyorsunuz? Belki ebedi olmak için tekrar canlanacaktır. Bütün insanlık kapkara bir batağa gömüldü ve işte boğuluyor mu diyorsunuz? Belki beklenmedik bir anda doğan güneşle yeniden ayaklanacaktır. Ölen şeyleri dirilten bunca ışık, tekrar tekrar aleme dolup taşan bunca hayat bizi uyarmadıysa bu, rahmetten kaçtığımız içindir. Görüşümüzün rahmet, konuşmamızın rahmet, düşünmenin de rahmet olduğunu anlamak için tekrar tekrar kabirden çıkıp gelmemiz mi lazım? Merhametle aşkın da rahmet olduğunu, hem de Rabbin elinden çıktığı gibi rahmet olduğunu anlamadıktan sonra kabirden dünyaya dönüp gelişler de faydasız olacaktır. Rahmet, Allah'ın bize çevrilmiş yüzüdür; biz O'nu rahmetinde görürüz. Allah'ın bir de eşya halinde bölünmemiş, bütün halindeki varlıkta görünüşü vardır. O'nun her şeye serpilen rahmette görünüşü bir lütuftur, varlıkta görünüşü ise ağır bir denemedir. O herkesin karı değildir. O'nun eşyada görülen rahmetin tasdikidir. Dua ise daha fazlasının ümitle yine O'ndan dilenmesidir."
Sayfa 126Kitabı okudu
320 syf.
·
Puan vermedi
·
16 günde okudu
Bizler, gelip geçerken, sıkıntılar kalıcı olacak değil ya…
Kitap, dua, sabır ve tevekkülün öneminden bahseden hikayelerden oluşuyor. Hayatta bizi mutlu eden veya üzen her durumun, her hâlin geçici olduğunu ve her hâlin her insana uğrayabileceğini anlatan hikayelerin sonunda alınacak öğütler de yazılmış. Son nefese kadar hepimiz imtihanlar içerisinde olacağız. Misafir olduğumuz dünyada başımıza gelenler de misafirdir. İmtihanı verenin ve kendimizin Sahibini bilirsek, tanırsak; imtihan ettiği gibi geçmemiz için yardım ettiğini de biliriz. Hikayelerde bu konuda en beğendiğim nokta ayetler ve hadislerle desteklenmiş olması oldu. Allah, bizlere örnek olsun diye seçtiği peygamberlerini de imtihan etmiş. Onların hayatlarını okuyarak, hadiselerle nasıl baş ettiklerini öğrenebiliriz. İnsanı ilgilendiren çoğu konuyu ele alan hikayelerin geneli, bilindik olduğu için okumak sıkıcı gelebilir. Bu nedenle okuması çok basit olan bu kitabı bitirmek benim için bayağı uzun sürdü. Sırf kitabı yarım bırakmış olmamak için okudum diyebilirim. Ancak alınacak derslere her daim ihtiyacımız var. Toprağın altında dert edinmeyeceğimiz hiçbir şeyi üstünde de fazla dert etmemek lazım Vesselam…Umutla kalın değerli okur arkadaşlarım. Keyifli okumalar dilerim.
Bu da Geçer Ya Hu
Bu da Geçer Ya HuFerudun Özdemir · Az Kitap · 2015307 okunma
Reklam
Dua etmeliyiz elbette ama dua almak da çok önemlidir. Dua alan insan olmaya çalışmak lazım. Başka bir müminin duası kendi ettiğin duadan daha çabuk tesir ediyor, bana öyle geliyor ya da. Velhasıl bana dua eder misiniz:)
Abi tefekkür etmek çok güzel, tefekkür masum kalplerle yapılırsa güzel. Bir liseli arkadaşla oturup onun masum kalbini kullanarak tefekkür ettik biraz. Çok özlemişim. Keşke masum olsak ve tefekkür etsek... Tefekkür çok lazım olmasa da olur belki ama masumluk olmazsa olmaz. Olmazlardayız işte. Aga dua edin de kalbim masum olsun. Silinsin üzerindeki kara noktalar. Tertemiz olsun. Ve her daim cila atayım... Güzel dua, Allah herkese nasip etsin bunu.
Tirmüzî ve Nesâînin (Sünen) kitâblarında diyor ki, iki gözü a’mâ bir kimse gelip, yâ Resûlallah “sallallahü teâlâ aleyhi ve sellem”! Allahü teâlâya düâ et, gözlerim açılsın dedi. (Kusûrsuz bir abdest al! Sonra Yâ Rabbî! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselâmı araya koyarak, senden istiyorum. Ey çok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselâm! Seni vesîle ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hâtırın için kabûl etmesini istiyorum. Yâ Rabbî! Bu yüce Peygamberi bana şefâatcı eyle! Onun hurmetine düâmı kabûl et!) düâsını okumasını söyledi. Adam, abdest alıp düâ etdi. Hemen gözleri açıldı. Bu düâyı müslimânlar, her zemân okumuşlar ve maksadlarına kavuşmuşlardır.
Sayfa 335Kitabı okudu
248 syf.
·
Puan vermedi
Oncelikle "bir şey bir şey gücü" isimli kitaplar bana fazla iddialı ve gülünç geliyor. İkinci olarak tanıtım yazısında, görüş metinlerinde "eğer size tek bir kitap onerseydim o bu kitap olurdu" gibi ya da "okudum hayatım degisti" ya da "sorularına cevap mı arıyorsun, işte burada " bla bla cümleler bana
Şimdi'nin Gücü
Şimdi'nin GücüEckhart Tolle · Akaşa Yayınları · 20012,915 okunma
Reklam
Bir zamanlar Basra vilayetinin halkı İbrahim-i Edhem hazretlerine müracaat ederek dualarının kabul olunmadığından şikayet etmişler. "Halbuki Cenâb-ı Hakk'ın duaların kabul olunacağına dair sözü vardır." demişler. İbrahim-i Edhem hazretleri cevaben şöyle buyurmuşlar: "On şeyden dolayı sizin kalpleriniz ölmüştür. Tabiatiyle
Sayfa 46 - Server yayınları (1.cilt)Kitabı okuyor
Din, insanların kalbinde dua etme arzusu, gerçeğe erişme ihtiyacı ve sevgi duygusu uyandırmalı. Basit ve kolay yoldan zengin olma heveslisi bir insan olan vergi tahsildarı din adamına dönüşebiliyor. Bizdeki durum içler acısı ve korkunç bir alay konusudur. Bizde havari rütbesine sahip insanlar vergi tahsildarına dönüşüyor. Para biriktirmek, daha çok gelir elde etmek, aylak, tembel ve karnı tok yaşamak dışında hiçbir şey kendilerini ilgilendirmiyor. Yaptıkları konuşmaların halkın hiç etkilememesine, hatta kendilerini kimsenin dinlemek istememesine şaşırmamak lazım. Onlar insanların kalbinde inanç ateşi yakmaya muktedir değiller. Bunu yapmak istemiyorlar ve yapmıyorlar. Onlar dini cansız dogmalar yığınına, yüzlerce kural, başlık ve önermelerden oluşan inanç gramerine dönüştürmüşler.
Sayfa 200Kitabı okudu
Min-el kalb-i ile-l kalb-i sebîlâ. Kalpten kalbe yol vardır. O sevgi sana bedava verilmez. Veren kime ne verdiğini biliyor. O sevgi hâsıl olduğu zaman iş biter. Önce hâsıl olması için çok dua etmek lazım. Gelince de kıymetini bilmek lazım. Kişi sevdiği ile beraberdir çünkü ve kişi sevdiğinden kıymet alır.
Sayfa 21
HK
Allâhumme ente sselâm Ve Minke sselâm Elhamdu lillâhi rabbil 'âlemîn Essalâtü ve sselâmu 'alâ rasûlinâ ve nebiyyinâ Muhammed Ve
Reklam
O kadar ihtiyacımız var ki! O kadar çok şeylere muhtacız ki! O kadar çok dua etmeliyiz ki... Dua ibadettir; ibadetin hasıdır, özüdür, iliğidir. Çok şeylere dua etmemiz lazım. Duaların kabul olması çok önemli! Çünkü dua edilecek çok konu var. Ümmet-i Muhammed'in duaya çok ihtiyacı var. Türkiye'de, Türkiye'nin dışında gariban, mazlum, mağdur, ezilmiş, esir, hakkı gasp edilmiş, kendisine zulmedilen birçok kardeşimiz var. Mazlum, masum, bîçâre, güç yetiremiyor. Zalimler kuvvetli, mazlumlar da aciz; güç yetiremiyorlar. Cenâb-ı Mevlâ'nın lütfundan başka bir dayanakları yok! Mü'minin mü'mine duası makbuldür. Onun için çok dua etmek gerekiyor. Kendimize, annemize babamıza, ninelerimize, dedelerimize, geçmişlerimize, ecdâd ü ceddât, akrabâ u taallükâtımıza; nâdânlara, yârâna, bilene bilmeyene, bilip cahillik edene; dost olup kuyumuzu kazana, düşman olup mezarımızı kazana karşı; evlatlarımızın hayırlı evlat olmasına, memleketimizin hayırlara ermesine, berekete mazhar olmasına; iktisadi sıkıntılardan, siyasî bunalımlardan, diğer kötülüklerden korunmasına; düşmanların fırsat bulamaması, kötülük yapamaması hususunda yapılacak dualar çok... Böyle düşünüp gece gündüz Cenâb-ı Hakka yalvarıp dua etmek lazım! Çünkü duaların kabul olduğu bir ay!
1.376 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.