Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
''Darısı Başımıza''nın Kökenleri
Şamanik ritüellerde majik bir uygulama olarak darı tanelerinin üzerine manyetik tesirler yüklenerek insanların üzerine ya da çadır ve tören mekanlarına saçılması, bu sözün günümüze kadar gelmesine neden olmuştur. Yani darısı başımıza demek, manyetik enerjiler üzerimize gelsin bizi korusun demektir. Anadolu'da pirinç, buğday ya da mısır tanelerinin dedeler, nineler ya da hocalar tarafından okunup özellikle çocuklara yuturulmas adetinin çıkışı da bu şamanik adetle bağlantılıdır.
Sayfa 434Kitabı okudu
Darı ekmek için kullanılan buğdaydan gelir.
Darısı başımıza gelsin. Bu iyi niyet sözü bir zamanlar Şamanlar'ın gerçekleştirdikleri darı saçma ayinlerinde kullandıkları majik ritüelle ilgilidir.
Sayfa 330 - Ekmek kelimesinin açılımı
Reklam
''Darısı başımıza gelsin''
Bu iyi niyet sözü bir zamanlar Şamanlar'ın gerçekleştirdikleri darı saçma ayinlerinde kullandıkları majik ritüelle ilgilidir. Şamanlar bu majik uygulamalarında buğday, darı gibi tanelere yükledikleri yoğun manyetik enerjilerini onları etrafa saçarak insanlara aktarmaktaydı. Bunlar insanlara şifa dağıtan ve enerji veren manyetik enerjilerdi. Yani darısı başımıza demek, manyetik enerjiler bize gelsin, bizi korusun demektir..
Sayfa 339