Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Oniki Ada
"Evvela şunu söyleyeyim ki, Ege adalarının kaderi, Sovyetler Birliği ve Amerika Dışişleri Bakanları'nın birlikte vardıkları bir mutabakata dayanılarak çoğunluğun ırkı durumu esası üzerinden Yunanistan lehine tayin edilmektedir. Ben, telkin edilen tarzda bir teşebbüste bulunabilirdim. Fakat meseleyi açacak olursam, pusuda bekleyen Molotov, derhal boğazlar konusunu yeniden ortaya atacak, bir iş görelim derken başımıza yeni gaileler açmayı doğru bulmadım. Şöyle bir şey yaptım: Adaların Türk kıyılarına yakınlığı dolayısıyla Türkiye'ye karşı herhangi bir askeri tehlike ihtimalini yok etmek için askersizleştirilmiş olarak Yunanistan'a verilmesini önerdim, kabul ve antlaşmaya ithal ettirdim."
Sayfa 149 - İngiltere Dışişleri Bakanı Ernest Bevin
TÜRKİYE’YE YÖNELİK GAZZE ELEŞTİRİLERİNE CEVAP *Cemal SULTAN *twitter.com/GamalSultan1, Mısırlı yazar, 2 Mart 2024) Son zamanlarda Türkiye’nin Gazze’ye yönelik saldırılar konusundaki tutumunu eleştiren yazılarda bir artış olduğunu gözlemledim. Bu yazıların bazıları, Türkiye’nin büyük askerî kapasiteye sahip yükselen ve güçlü bir
Reklam
KARACAOĞLAN Kilimim siyahtır bütün renklerden içinde kil var milim var Umut'un içinde mut varsa Umutsuzluğun da içinde umut Bağnazlığın içinde Banaz
İş bankası yayınlarıKitabı okudu
Kısaca ve daha önce kitaplarımda ayrıntılarıyla geliştirdiğim, bir tür "Türkiye Yasası" haline getirdiğim bulgularımın birisinden söz etmek durumundayım: Moskova Büyükelçiliği, Washington ve CIA için, Türk diplomatlarını sınama yeridir. CIA, buraya bakar ve karışık dönemlerde, Türkiye Dışişleri Bakanları, Moskova Büyükelçileri'nden
Sayfa 425Kitabı okudu
İlk toplantı Suriye'nin dostları toplantısı
Suriye konusundaki uluslararası diğer yapılanma Çekirdek Grup olarak adlandırılmaktaydı. Suriye krizi konusunda benzer görüşlere sahip ülkeler tarafından oluşturulan bu grupta Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa , İtalya, Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, BAE bulunmaktaydı. Grup, özellikle küçük tutuldu. İstanbul, Londra, Kahire, Doha , Paris, Roma gibi şehirlerde direktörler ve Dışişleri bakanları düzeyinde toplanıyorduk.
Dönemin dışişleri bakanının sözleri...
İngiliz dışişleri bakanları uzun vadeli karmaşık hesaplar yapmaksızın kendi ülkelerinin o andaki menfaatlerini kendilerine rehber alırlar.
Sayfa 14 - Kariyer Yayınları-Temmuz 2017-ISBN: 9786059916370Kitabı okudu
Reklam
Brezilya'da Tevhîd ve Filistin Bayrağı İle Gazze'ye Destek...
Brezilya'da Gazze'ye destek için protesto gösterisi düzenlendi. Brezilya'nın Rio De Janeiro kentinde bir araya gelen insanlar, Filistin’e destek gösterisi düzenledi. Göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyarak G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın yapıldığı Marina da Gloria'ya doğru yürüdü.
Belediyeleri ne zaman fonlayacaksınız dış güçler:))
Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verilirken, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” diye konuştu. Demek Merkez Bankası başkanı istifa ettiğinde bile ılımlı olmak için çaba sarf ediliyor...🤔 Eksi yazdığı an kim kaybedecek iyi biliyorlar... Yine mülteci leşlerine hazır olun demek bu... Bazen 3% lük grup ,borsanın 97% hakim olsa bile eşeği sürmek istediklerinde sürüyorlarmış...
Hakikatları olduğu gibi görelim; Millî ülküler taarruzidir!… Başka milletlerle dostluk yapacağız diye millet uyuşturulamaz. Dostluklar milletlerden ziyade dışişleri bakanları arasındadır. Bulgar hariciye nazırı bizim dostumuzdur. Fakat Bulgar maarif nazırı en büyük düşmanımızdır. Onun için Bulgar okullarında çocuklara Türk düşmanlığı aşılanır. Biz askerlerimize bile barış türküleri söyletirken Bulgarlar Çarigrad marşını okuyor, Moskova radyosu cumhurbaşkanına ve Türk hükümetine hakaret savuruyor, hatta dostumuz Yunanlılar aleyhimizde propaganda kartpostalları neşrediyorlardı.
Demirel ve Dönek Siyaset
"Türkiye'nin içinde ve dışında Atatürk düşmanı varsa, bunlar Türkiye'nin dostu olamaz" dedi. Doğrudan Rafsancani'ye yüklenirken, Atatürk ve dış politika konularında bir sentez de yaptı: "... Komşularımızla iyi münasebetler içinde olmak menfaatimize deniliyorsa Atatürk'ü bir kenara iterek olacak bu menfaati başınıza çalın diyorum." Demirel 1991'de Başbakan oldu, 1993'te Cumhurbaşkanı seçildi İran'dan üst düzey yöneticiler, Başbakanlar, Dışişleri Bakanları ve hatta Rafsancani, `Demirel'in devr-i iktidar ve devr-i ikbal dö- nemlerinde geldiler gittiler Antkabir'i ziyaret etmediler! Demirel, 'Atatürk'ü bir kenara iterek sürdürülen iyi münasebetlerle menfaatleri' İranlı konuklarının başına çalamadı!
Sayfa 374Kitabı okudu
Reklam
El-Aksâ yangını Arap ve Müslüman dünyasını yerinden oynattı Arap dünyası bu yangını İsrail'in kasten çıkardığı inancındaydı. Fakat kısa sürede anlaşıldı ki, yangın. Denis Michael Rohan adındaki Avustralyalı bir din yobazı tarafından çıkarılmıştır. Yangın haberi üzerine Amman, Bağdat, Şam ve Kahire ile diğer Arap başkentlerinde, İsrail'e karşı cihat, yani kutsal savaş ilan edilmesini isteyen gösteriler yapıldı. Pek çok Müslüman ülke 21 Ağustos ile 2 Eylül arasında Güvenlik Konseyi'ne kınama ve protesto telgrafları gönderdiler. Bütün İslâm dünyasında İsrail'e karşı bir kampanya başladı. Ürdün Kralı Hüseyin de Arap liderlerine mesajlar göndererek, bir Arap zirvesi yapılmasını istedi. Arap Dışişleri Bakanları 25 Ağustos 1969'da Kahire'de toplandılar. Fakat bir Arap zirvesine değil, bir İslâm zirvesine karar verdiler. Toplantıda, Ürdün ve FKÖ bir Arap zirvesi yapılmasında ısrar etmişseler de, Suudi Arabistan'ın ağır basmasıyla İslâm zirvesine karar verilmiştir. Bu görüş farklılığı, birinin meseleye Filistin gibi siyasî açıdan bakmasına karşılık öbürünün meseleye Kudüs gibi dini açıdan bakmasından ileri geliyordu. Bu sırada, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 25 ülke, 28 Ağustos'ta Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü toplanarak el-Aksâ meselesini ele almasını istediler.
Sayfa 284 - Kronik Kitap 7. BaskıKitabı okudu
17. LOZAN BARIŞ KONFERANSI'NA NEDEN MUSTAFA KEMAL PAŞA DEĞİL DE İSMET PAŞA TÜRKİYE CUMHURİYET'Nİ TEMSİLEN KATILMIŞTIR? MUSTAFA KEMAL'İN TÜRK ULUSU LİDERİ OLMASINA RAĞMEN DİPLOMATİK SAHADA YER ALMAMASININ NEDENLERİ NELERDİR? Katılımcı ülkelerin Lozan görüşmelerinde Dışişleri Bakanları düzeyinde temsil edilmeleri kararlaştırılmıştı. Dolayısıyla, o zamanlar TBMM Başkanı olan Mustafa Kemal'in katılması zaten teknik olarak söz konusu değildi. Öte yandan Mustafa Kemal Paşa da öncelikle iç işlerle ilgilenmeyi, gereken dış görevleri de yetkili gördüklerine paylaştırmayı yeğlemiştir.
Sayfa 25 - Bilgi YayınlarıKitabı okudu
Yenilgiden sonra 10-17 Temmuz 1967 günlerinde Kahire'de bir Arap Zirvesi yapıldı. Bu zirveye Nâsır, Irak Cumhurbaşkanı Abdurrahman Arif, Suriye Cumhurbaşkanı Atassi, Cezayir Cumhurbaşkanı Bumedyen ve Sudan Cumhurbaşkanı İsmail el-Ezheri katılda. Yapılan açıklamaya göre, başkanlar İsrail saldırısının neticelerinin nasıl bertaraf edileceğiyle,
Sayfa 255 - Kronik Kitap 7. BaskıKitabı okudu
113 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.