DÜNYAYI DEĞİŞTİREN 10 KİTAP
1. İkinci Cins - Simone Beauvoir. 2. Analektler - Konfüçyüs 3. Türlerin Kökeni - Charles Darwin 4. Elemanlar - Öklid 5. Düşlerin Yorumu Sigmund Freud 6. Bir Kum Yöresi Almanağı - Aldo Leopold 7. Komünist Manifestosu - Friedrich Engels ve Karl Marx 8. Sevgili - Toni Morrison 9. Birinci Folyo - William Shakespeare 10. Kutsal Kitaplar .
Bir odada kitap varsa, o oda doludur. Kuransız oda, ölmeden önce mezar gibidir. Kitaplar bir gemi gibi; yeni yerler keşfetmemizi sağlar. Bir kitap, bir bahçe kapısıdır; onu açtığınızda dünyanın içine girersiniz. Kitaplar en erdemli ve sabırlı öğretmenlerdir. Kitaplar, insanları düşündüren, hissettiren ve değiştiren sihirli nesnelerdir. Kitaplar insanların düşüncelerini kanatlandırır. Kuran okudum ve dünyayı değiştirmek istedim. Kuran, ruhun gıdasıdır. Kitaplar, insanların düşünceleri arasındaki köprülerdir. Kitaplar; insanın ufkuna kapılar, pencereler ve merdivenler açar. Kitaplar, insanları birleştiren dünyamızın ortak dilidir. Kitaplar, geçmişin sesidir, geleceğin ışığıdır. Kitaplarla birlikteyseniz, asla yalnız değilsinizdir. #Alıntı
Reklam
Dinamit Yüklü Kitaplar
Downs “ Her çağın diktatörlerinin kitapların gücünü kurnazca sezdiğini, kitaplarda gizli olan muazzam patlayıcı kuvvetleri bir despottan daha iyi ortaya çıkaracak hiç kimsenin olmadığını; dünyayı değiştiren kitapların gayesinin de, kitapların muazzam gücünü göstermekten ibaret olduğunu” vurgular.
Dünyayı Değiştiren Kitaplar
Şöhretli bir kitap çok okunan değil, kendinden çok söz edilen kitaptır. İhtisas sahiplerinin dışında geniş okuyucu kitlesi, büyük eserleri ya kulaktan duymak veya ders kitaplarında, gazete ve dergilerde yapılan atıflara bakmak suretiyle öğrenirler.
Dünyayı değiştiren kitaplar değil, onları okuyanlardır.
Reklam
"Bir çoğunluk büyük ihtimalle haklı olduğu için veya azınlık onun idaresini adil saydığı için yönetimin başında değildir; çoğunluğun bir ülkeye hakim olması sırf onun fiziki kuvveti diğerlerinden daha fazla olduğu içindir."
Henry David Thoreau
Henry David Thoreau
320 syf.
10/10 puan verdi
Kış geldiyse bahar çok uzakta olabilir mi?
“Neden beni denizin bile kuruduğu bir yerde dünyaya getirdiniz?” Çin edebiyatında Kültür Devrimi arka planı taşıyan kitaplar yeni bir şey değil. Öncesinde de bu konuyu ele alan birkaç kitap okumuştum. Ancak çok az sayıda kitap bu dönemde Sincan sınırları içindeki yaşamın bir portresini önümüze koyuyor. Hiç kuşkusuz bu kitap Wang Gang'ın
İngilizce
İngilizceWang Gang · Kalkedon Yayıncılık · 20134 okunma
Paine kendisine başka işler için serbest vakit bırakacağını düşünerek bu mesleğe heves etti ve vergi memuru olarak tayin edildi. Dostlarını kaybetmek ve insanlara yabancılaşmak için daha güvenilir bir yol bulunamazdı.
Reklam
“Eyaletler nasıl idare edilmeli” konusunu incelerken, Makyavelli “kendi kanunları altında ve hürriyet içinde yaşamaya alışmış” bir devletin kontrol altında tutabilmesi için üç metot ileri sürmektedir. Birincisi o devleti tamamen ortadan kaldırmaktır. İkincisi şahsen oraya gidip orada oturmaktır. Üçüncüsü ise onu kendi kanunları ile yaşamaya bırakmak, haraç ödemeye mecbur etmek ve oradaki hükümeti de halkının geri kalan kısmını size dost tutacak birkaç yerli idareciye tevdi etmektir. Yapılacak tercihler arasında bunları ilk ikisi en güvenli yol olarak tavsiye edilmektedir.
Sayfa 20 - Yer-Su
443 syf.
1/10 puan verdi
Tanrılar Okulu, ’Dreamer’ ile karşılaştıktan sonra hayatını baştan aşağı değiştiren bir adamın öyküsünü anlatıyor. Sorunlu bir evliliğin, stresli bir iş hayatının içerisinde koştururken kendini mutsuz ve sıkışmış hisseden ve bir çıkış yolu bulamayan kahramanımız, Dreamer’ın başta kendisine son derece ters gelen öğretileri ile tanışıp kendi özüne
Tanrılar Okulu
Tanrılar OkuluStefano D'Anna · Sinedie Yayınları · 20114,198 okunma
_Az yemek, az uyku, az konuşmak ve herkesle düşüp kalkmamak. İşte doktora ihtiyaç olmaması için yapılması gerekenler bunlardır. _Az ye! Yedikten sonra hazmoluncaya kadar başka bir şey yeme! Zira şifa yemeğin hazmolunmasındadır. İnsanın sağlığını bozan yemek üzerine yemek yemektir. Tıp ilmi ki beyte sığdırılmıştır. Ve söylemenin güzeli de kısa
"Galileo ve Bruno'nun kaderleri başkalarını Kopernik Sistemi'ni kabul etmekten pekâlâ caydırabilecek mahiyette idi. Kopernik'in hararetli bir taraftan olan Giordano Bruno ondan da öteye gitti ve uzayın sınırsız olduğunu, Güneş'in ve gezegenlerin bu türlü pek çok sistemlerden sadece bir tanesini teşkil ettiklerini savundu. Hatta, canlıların yaşadıkları başka gezegenlerin de olabileceğini, buralarda insan kadar akıllı veya ondan daha ileride varlıklar bulanabileceğini ileri sürdü. Bu şekilde dine karşı davranmasından dolayı Engizisyon Mahkemesi Bruno'yu muhakeme etti, ceza verdi ve Bruno 1600 yılı Şubat ayında direğe bağlanarak yakıldı. Büyük İtalyan Astronomu Galile'nin başına gelenler bundan ancak biraz daha trajikti. Galile 1633 yılında Engizisyon Mahkemesi'nin işkence ve ölüm tehditleri altında diz çökerek Kopernik teorilerine olan bütün inancından vazgeçmeye zorlandı ve hayatının geri kalan yılları için hapis cezasına çarptırıldı."
Sayfa 162 - De Revolutionibus Orbium Coelestium (Gök Kürelerinin Dönüşü Üzerine) — Nicolaus CopernicusKitabı okudu
"Batlamyus'un teorilerinin genel kabul görmesi, her ikisi de insan tabiatının bir yansıması olan şu iki faktörle iyice kolaylaşmıştı. ...insanın benliğini tatmin ediyordu. Dünya'yı kâinatın merkezi saymak, gezegenlerin onun etrafında döndüklerine inanmak ne kadar zevk verici bir şey olmalıydı. Bütün kâinat sanki insan için yaratılmış gibiydi.
Sayfa 154 - De Revolutionibus Orbium Coelestium (Gök Kürelerinin Dönüşü Üzerine) — Nicolaus CopernicusKitabı okudu
204 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.