Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
184 syf.
·
Puan vermedi
·
3 günde okudu
Baştan sona feminizm... Feminizm ile bütünleşen Duygu Asena ' dan Türk toplumunda kadına biçilen zorunlu roller ve bunun üzerine maruz kalınan baskı, çaba, var olma mücadelesi...
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
184 syf.
9/10 puan verdi
·
4 saatte okudu
1987 yılında yazılan 185 sayfalık feminist bir kitap ve yazar. Beni ağlattı, güldürdü, kızdırdı, şaşırttı her duyguyu yaşattı. Bu kadar kısa bir kitapta bana her duyguyu yaşatan
Duygu Asena
Duygu Asena
ya teşekkür ederim. Bitirince içimde oluşan boşluk çok kırıcı. Maalesef ki keşke bazı yerleri abartı olsun bu kadar olmasın ya dedirtiyor ama dünya gerçekleri biz kadınları çok yoruyor, hırpalıyor ama savaşan yine biz hep biz. Savaşmaya da devam edeceğiz.
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
Reklam
240 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
Sibel Kayalı Türker'in okuduğum ilk kitabı. Kitap; 2012 yılında Duygu Asena Roman ödülü, 2013 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü ve 2013 yılında Tepeyran Roman Ödülüne layık görülmüş. Kitap, iki kadının tanışıp dost olmalarını; hayat, sevgi, ölüm, kadın olmak gibi hayata dair çeşitli konuları irdelemelerini anlatır. Aslında eser melankolik bir eserdir. Ancak yazarın karakterlerin üzerinde durduğu, tartıştığı konuları esprili bir dil ile sunması bu melankolikliğe çok da kapılmamanızı sağlar. Benim severek okuduğum bir eser oldu. Kitabın arka kapağında yazan satırlar da çok hoşuma gittiği için paylaşmak istedim. "Hey kadınlar! Akşamın bu saatinde, bir yer altı treninin içinde aslında birer aşk yolcusu olduğunuzu bilmiyor muydunuz? Hepimiz, istisnasız hepimiz biraz dövülüp ezileceğiz. Yolculuğumuz bittiğinde ise bu akşam treninden kozayı delip çıkan kelebekler gibi mutlu ve özgür ve bilmiş ve tükenmiş ama hayatta kalarak yerüstünün ışıklarına doğru aceleyle uçuşarak çıkıp gideceğiz. Nereye mi ey kadınlar! Karanlık inlerimize tabii ki."
Hayatı Sevme Hastalığı
Hayatı Sevme HastalığıSibel K. Türker · Can Yayınları · 2022173 okunma
376 syf.
·
Puan vermedi
Kitap güzel ilerledi. İlk yarısı genellikle benim nezdimde biraz daha ılımlı, ikinci yarısıysa biraz daha atılgan politik metinler içeriyor. Ele alınan konular güzel ve maalesef bizim günümüzde bile hala gayet güncel konular. Hoşuma gitmeyen tek şeylerden birisi bazı yerlerde yapılan Avrupa güzellemesi. Örneğin s. 173: “Avrupa ülkelerinde kimse işsizlikten, parasızlıktan sürünmüyor… insanlar insanlıklarına yakışır bir biçimde sosyal güvenliğe sahip.” Evet, bu 30 yıl öncesine ait bir metin olabilir fakat o zamanlarda Avrupa’nın çoğu ülkesi sefaletten kurtulmak için bir umut euro’ya geçiş hazırlığı yapıyordu hatırlatmak isterim. Ama pek tabii çok daha iyilerine layık bir ülke varsa eğer, o da mutlaka Türkiye’dir. Bunun dışında gözüme çarpan bir şey olmadı, bence herkesin mutlaka okuyup kendine pay çıkarması gereken bir kitap.
Orada Kadınlar Var Mı?
Orada Kadınlar Var Mı?Duygu Asena · Doğan Kitap · 201698 okunma
176 syf.
·
Puan vermedi
·
7 günde okudu
Duygu Asena benim hayatımda feminizmin idölüdür. Seversiniz sevmezsiniz. Ama ben severim. 2007 den beri verilen ama malesef geçen yıl haberim olan Duygu Asena ödüllerinde seçilen kitabı her yıl gibi bu yılda okudum. Sayesinde geçen yıl Arlin Çiçekçi ile tanıştığım bu yılda Neslihan Önderoğlu aldığını duyunca hemen amazondan siparişimi verdim. Hemen geldi bayram vesilesi ile yolda elimden bırakamadığım bir kitap oldu. Üç kişi başlanan yolculuk üç kiş ile bitti. Artsa gibi görünsede yolda eklenenler ve çıkanlar oldu. Bir erkeğin iki ağzının arasında olan hayatı, bir erkeğin iki ağzının arasında devam etti. Ne kadar çok kadın iki erkeğin ağzının arasında hayatı. Çok şükrediyorum bazen bir birey olabildiğim, konuşabildiğim, hayatı birinin ağzı ile değil konuşarak, tartışarak yaşayabildiğim için. bu kitap sizi mutlu etmez. Anca sizi yaşadğınız ortama ayak bastığınız çimene, nefes aldığınız ana şükrettirir...
Cüret
CüretNeslihan Önderoğlu · Everest Yayınları · 202352 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
Sürekli aynı olayların tekrar etmesi bir noktadan sonra olayların öneminin yitirilmesine sebep oldu. Sonunda ne olacak diye merak ettiğim için bitirdim fakat tamamen hayal kırıklığı
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
Reklam
184 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
21 saatte okudu
Tek bir kadının değil binlerce kadının sessiz çığlığı...
Bu romanda anlatıcının, ana karakterin adı yok... Sadece bir kadının yaşadıkları yok bu kitapta; binlerce kadının yaşadığı şeyler var. Geçmişten günümüze süregelen, toplumun kadına bakış açısı, kadının tarihçesi var bu kitapta. Kadının acıları, verdiği savaşlar, göz yaşları, umutları, hayalleri... Ana karakterin çocukluk döneminden ergenlik
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
380 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 günde okudu
Dehşet akıcı bir roman!
Kitap sakin başlıyor. 10 yıl önce yaşadığı travmayı hala atlatamayan kahramanımız Sasha, yaşadığı travmanın olay yerine geri dönüyor. Ve 10 yıl önceki olaylar tekrar gelişiyor. Kitap çok akiciydi. Boş zamanınız bolsa çok kısa zamanda bitirilebilecek bir kitap. Kitap boyunca gizem asla sönmedi. Acaba bu sayfada neler olacak diye beklemekten zevk doygunu oldum. Son sayfalara kadar gerilim hat safhada. Kurgu muhteşem. Gerilimsever olarak ilk kez bir gerilim kitabını bu kadar romantizm dolu olarak okudum ve bayıldım. Duygu coşkusu yaşıyorum resmen. Kesinlikle öneririm çünkü okuduğum tüm gerilim romanları içerisinde özgünlüğünü belli eden bir roman.
Ölene Dek Beraberiz
Ölene Dek BeraberizJennifer L. Armentrout · Dex Yayınları · 2018189 okunma
161 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Okuduğunuzda paramparça olacağınızı söyleyebileceğim eşcinsel türü edebiyat, kitabın son sayfaları size bırakılmış nasıl bitirmek isterseniz öyle bitirin (yazın)
Paramparça
ParamparçaDuygu Asena · Doğan Kitap · 2012435 okunma
232 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Şans eseri elime geçen bu kitabı okumaya pek istekli olmadığımı belirtmeliyim. Ancak, yazarın kendini belli eden doğal ve "direkt" anlatımıyla ilk sayfalardan itibaren beni etkiledi. Bu etkiyle birlikte kitaba olan isteksizliğim hızla kayboldu. Kadın-erkek ilişkileri ve insan ilişkilerine dair birçok gözlem içeren bu kitap, ana karakterin Nietzsche'nin güç istenci kavramına karikatürize bir örnek teşkil eden hayat hikayesine odaklanıyor. Karakterin yaşamının her aşamasında bu güç isteğiyle motive olması, toplumsal hayatımızda kadınların karşılaştığı yapay sınırları açıkça gözler önüne seriyor. Bu sınırların nasıl aşılacağına dair cevapları ise karakterin tecrübeleri neticesinde sunuyor. Yazarın yarattığı ana karakter aracılığıyla dile getirdiği tüm hassasiyetlere saygı duyuyor ve "güçlü kadın" fikrine gönülden destek veriyorum. Tevfik Fikret'in dediği gibi, "Elbet sefil olursa kadın, alçalır beşer!"
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Afa Yayınları · 19876,4bin okunma
Reklam
206 syf.
8/10 puan verdi
·
27 saatte okudu
Insan hep aski mi arar yoksa o askta kendini mi?
1989 yilinda yazmis kitabini Duygu Asena.. Elimdeki kitap ilk baskisi ve gecen gun sahafta buldum 7 liraya satin aldim.. Bazi kitaplari okurken hayatinizdaki bazi kesitleri hatirlatir, o donemi gozunun onune getirir ne yaptiginizi ya da neyi neden yapamadiginizi tekrar dusundurur.. Bu kitapta benim icin ole oldu iste.. Her kadinin okumasi gereken bir kitap, ne kadar da buram buram feminist ogeler var denilse de bence hayatin gerceklerino gozler onune seriyor.. Aci cekmekten korkmamak gerektigini, asil korkucagimiz seyin acinin kronik bir hal aldigi zaman oldugunu cok net gosteriyor. Kitapta kimseden sevgi dilenmemesi gerektigini cunku kimsenin vermeyecegini aco gerceklerle yuzlesildigini, kimsenin degismedigini sadece siz aşik oldugunuzda gormekten kacindiginizi gozler onune bir kez daha seriyor.. Sahi gercekten ask var mi? Okuyun..
Aslında Aşk da Yok
Aslında Aşk da YokDuygu Asena · Afa Yayınları · 19891,009 okunma
184 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
9 saatte okudu
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı. Yıllardır okumaya can attığım halde elim bir türlü varmıyordu bu kitaba. Ta ki şimdiye kadar. Geç bile kaldığımı daha ilk sayfalarda üzülerek fark ettim. Kitabı çok beğendim. Daha çocuk yaşlardan itibaren kadınların yaşadığı toplumsal baskıların her bir notasını duyuyorsunuz, hissediyorsunuz hatta yaşıyorsunuz sanki. Sade anlatımı çok hoşuma gitti, akıcı, hiç sıkılmadan saatler içerisinde bitirdim. Gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Edinin, okuyun, okutun.
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
196 syf.
7/10 puan verdi
Kadının Adı Yok
Kadının Adı Yok
”tan iki yıl sonra, yani 1989’da Aslında Aşk da Yok’u yazmış Duygu Asena. Feminist anlatıları gerçekten çok önemli buluyor, önemsiyorum. Feminizm artık bir moda ve gerçek feministleri ayırt etmek giderek zorlaşıyor, gerçi yazma ve konuşma tarzından bile kendini ele verebiliyorlar neyseki. Konumuza dönelim. Kitap, Kadının Adı Yok’un devamı. İsimsiz kahramanımız, kaldığı yerden devam ediyor hayatına. Üstelik bu sefer Adnan isimli biri de var hayatında. Kitap biraz da Amerika’da geçiyor, sonra Türkiye’ye dönüyor. İsimsiz karakterin toplumsal cinsiyet rollerinde “evlilik” ve gene bizim topluma göre sadece evlilik ürünü olabilecek “bebek” faktörü de ekleniyor. Kadının olmanın bir diğer kutsal etmeni de “annelik.” Sanırım toplumsal cinsiyet eşitliğinin en zor kısmı, “kadının olmanın şartının anne olmaktan geçme” meselesinin çözülememesi. Margaret Atwood, “
Damızlık Kızın Öyküsü
Damızlık Kızın Öyküsü
”sünde halbuki bu konuyu çok iyi işleyip duyarlı bir şekilde anlatmıştır. Ama Türkiye toplumunda hiçbir gelişmenin kayda alınmaması sinir bozucu ne yazık ki. Duygu Asena, “annelik,” “evlilik”, “iş hayatı,” ve “ev kadınlığı” üzerinden Türkiye’nin panoramasını çizmeye çalışıyor. Kadının Adı Yok’a göre bir tık daha az beğendim, çünkü sürekli şikayet eden karakterin hiçbir çözüm üretmemesi sinir bozuyor bir süre sonra. Belki de ataerkil düzenin amacı budur; kadınların sürekli bir kafese konmaya çalışması ve sürekli şikayet eden bir insanın dinlenmek istememesi amacı güdüyordur. Öyle ise başarılı olmuş demektir, “kadının gerçekten adı yok ve aslında aşk da yok.”
Aslında Aşk da Yok
Aslında Aşk da YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 20081,009 okunma
184 syf.
·
Puan vermedi
·
22 saatte okudu
"Erkek egemen bir toplumun belirlediği sınırlar içinde kadınların nesneleştirilip değersizleştirilmelerini ve toplumun ikiyüzlülüğünü tartışan, yazarın biyografisinden izler taşıyan bir romandır. O dönemde Türkiye'de basın ve edebiyat dünyasında tabu sayılan “cinsellik, kürtaj, taciz, bekâret ve aldatma gibi konuları işlemiş; birçok
Kadının Adı Yok
Kadının Adı YokDuygu Asena · Doğan Kitap · 06,4bin okunma
624 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.