Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Alihsan

88 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
46 günde okudu
Kitapça İnceleme
Kitabı okuduğumda Tabutta Rövaşata filminden sahneler canlandı gözümde: "Yasak bir madde içen kadın Şimşekler Yansımalar, Baba Zula Bab-ı esrar Nefes mi düşünce mi? Ben Felix. Adım gibi felix. Ben size benden hariç her şeyi açıkladım Beni ben dilinde yere serdim Ya da dur. Sen uçur beni bir kerede Tavus'un kuş şarkısı Şarabın duası." Kitap istisna değil müstesna. Bu kitabı okumayın. Okumak isteyeni kendi gelip bulur zaten bu kitap. (Evet 'bu' kitap.) Harika.
Nakaratlar
NakaratlarFelix Guattari · Dost Kitabevi · 200929 okunma
Reklam
424 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Kültür ve İktidar (Pierre Bourdieu'nün Sosyolojisi) kitabı; Bourdieu ve onun teorileri üzerine yazılmış en kapsamlı eser niteliğindedir. Peki Bourdieu sosyolojisinin 'cazibesi', bir akademisyene 424 sayfalık kitap yazdıracak 'çekiciliği' nereden gelmektedir? Bourdieu sosyolojisinin çekiciliğinin akla ‘makul’ olmasından kaynaklandığı
Kültür ve İktidar
Kültür ve İktidarDavid Swartz · İletişim Yayınları · 201332 okunma
518 syf.
·
Puan vermedi
Freud'un Eril Söylemli Teorilerinin Eleştirisi Toplumsal olanın bölün(e)mez bütünlüğünü savunmak; bugün tüm ününe karşın pozitivizmi içermekle birlikte onu aşan sosyal teorinin görece açıklayıcı kabiliyetinin; kabulü manasına gelir. Türk eğitim sistemi ve özellikle gelişim psikolojisinde temel alınan Freud’un gelişim teorisini incelerken
Psikanalize Giriş Dersleri
Psikanalize Giriş DersleriSigmund Freud · Öteki Yayınları · 2006182 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
112 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
16 saatte okudu
"Çok cinayet işledi, elini şiire buladı. Okuyup da etkilendiği tüm şairleri ve sevdiği dizeleri bir bir öldürdü. Kendi oldu." Akgün Akova *Bu bir inceleme değil, şaire sevgi selamıdır.
Baba Bana Bağırma
Baba Bana BağırmaAkgün Akova · Kara Karga Yayınları · 201853 okunma
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Kitap iyi olarak tanımlanabilecek herhangi bir felsefe metninin çok ötesinde ya da iyi olarak tanımlanabilecek herhangi bir felsefe metninin olumsuz anlamı dışında çok gerisinde denebilir. Bu sizin kitaptan beklentinize bağlıdır. Fakat kitabın -okuyan herkesin üzerinde hemfikir olabileceği- başarısı; tarihin en büyük feylesoflarından biri olan Spinoza’nın –görece- ağır teorik yaklaşımlarını genel okuyucuya sade ve anlaşılır bir dille anlatması ve bunun da ötesinde, gündelik yaşantısında basit çıkmazlarla mücadele eden bireye Spinoza’nın felsefesini ‘bir imkan olarak’ sunmasıdır. Burada ‘imkan olarak sunulması’ tabirini bilinçli olarak kullanıyorum. Çünkü Çetin Balanuye’nin de ısrarla belirttiği gibi “filozofumuz dileseydi, hepimizin arka cebinde taşıyacağı türden bir yapılacaklar ve yapılmayacaklar listesi” hazırlayabilirdi. Fakat o, en çok, yaşama ustalığının bu çeşit “reçeteciliğe” dönüşmesine karşıdır. Bu anlamda yazar “sadece sevinç duymakla yetinmeyip sevince dönüşmeyi başarmamız gerektiğini” ileri sürerken didaktik ve öğüt verici bir üsluptan ziyade “felsefenin ancak yeterince emek verenleri ödüllendiren bilgeliğinden” yararlanmıştır. Dolayısıyla, vaat etiklerini hiç de gerçekleştirmesi beklenmeyen ucuz “kişisel gelişme(me)/kendine yardım” kitaplarından birini okuyacağınız yanılgısına düşmeyeceksiniz. Çetin Balanuye Hoca, kitabına yüz binler sattıracak bir hazineye sahip olmasına rağmen, tercihini ‘biz’den yana kullanmıştır. ‘Bize’ de bir teşekkür olarak okuyup, okutmak düşüyor…
Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?
Spinoza'nın Sevinci Nereden Geliyor?Çetin Balanuye · Ayrıntı Yayınları · 2017828 okunma