Güney Afrika, GDO'lu tohumların yasal olarak ekilmesine izin veren ilk Afrika ülkesi oldu. Onu Burkina Faso takip etti. Sıra tek tek diğerlerine geliyor. Bugün. Küresel şirketler Afrika topraklarını kapışıyor. BM istatistiklerine göre, Afrika kıtasında 30 milyon hektarın üzerinde arazi yabancı yatırımcıların kontrolüne geçti. Başı ABD çekiyor. İç savaşla ikiye böldükleri Sudan'da Güney Kore 99 yıllığına 1.5 milyon hektar kiraladı! Ve sürekli ne diyorlar; Afrika aç! Ayrıca... Bu satın almaları "toprak sağlığı", "pazar erişimi", "yapısal dönüşüm", "biyoçeşitliliği koruma" gibi sözlerle süslüyorlar! Ekoemperyalizm bu işte! Tekelleşerek, dünya gıda zincirini ele geçirerek ülkeleri boğazından kendine bağlamak! Gerektiğinde hemen gıdayla cezalandırmak!
Peki : İnsanın sonunu mu hazırlıyorlar? Post - insanlık çağına mı adım atıldı : Biyoteknolojiler ; kopyalanmış koyundan sonra , kopyalanmış bebekler , genleri değiştirilmiş bitkiler , hormonlu gıdalar , bilgisayar , robotlar ... Genetiği darmadağın edilen insanoğlu nereye sürükleniyor ? Biyolojik bir felaketle mi karşı karşıyayız ? Bütün bunları yapanlar " tanrı'nın ilahi gücüne " el mi attı ? " Niye ? " diye sormak durumundayız : Küresel şirketlerin tek amacı para kazanmak mı ? Evet tüm bunlar vahşi kapitalizmin bitmeyen kâr hırsı mı ? ABD - AB'nin tek amacı ekoemperyalizm ile sömürüyü sür dürmek mi ? Başka ? Başka amaç - hedef yok mu ? " Var " olduğunu iddia ediyorum ! Buğdaydan pirince kadar Rockefeller , daha fazla para kazanmak için yapmadı bu karanlık çalışmaları ! Hibrit tohumun amacı ... Genetiği değiştirilmiş yiyeceklerin amacı ... Gıdadan ilaca kimyasal ürünlerin amacı ... Açlığı gidermek ve daha iyi bir dünya yaratmak değil !
Sayfa 429
Reklam
Bugün. Küresel şirketler Afrika topraklarını kapışıyor. BM istatistiklerine göre, Afrika kıtasında 30 milyon hektarın üzerinde arazi yabancı yatırımcıların kontrolüne geçti. Başı ABD çekiyor. İç savaşla ikiye böldükleri Sudan 'da Güney Kore 99 yıllığına 1.5 milyon hektar kiraladı! Ve sürekli ne diyorlar; Afrika aç! Ayrıca... Bu satın almaları "toprak sağlığı" , "pazar erişimi" , "yapısal dönüşüm" , "biyoçeşitliliği koruma" gibi sözlerle süslüyorlar! Ekoemperyalizm bu işte! Tekelleşerek, dünya gıda zincirini ele geçirerek ülkeleri boğazından kendine bağlamak! Gerektiğinde hemen gıdayla cezalandırmak!
Sayfa 45 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
Ekoemperyalizm ve Gıda
Ekoemperyalizm bu işte! Tekelleşerek, dünya gıda zincirini ele geçirerek ülkeleri boğazından kendine bağlamak! Gerektiğinde hemen gıdayla cezalandırmak!
Resim