Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Bu hususta epey bir yol alıp mesafe kat etmiş olan Dr. İbrahim Kerim bazı hastalıklar için aşağıdaki tespit ettiği Esmâları tavsiye ediyor: Kemik Hastalığı İçin: El-Kaviyy Diz Hastalığı ve Ağrıları İçin: Er-Rauf Kalp Hastalığı İçin: En-Nûr Kalp Damarlarının Tıkanması: El-Vehhab Sinir Hastalığı: El-Muğnî Baş Ağrısı: El-Ğaniyy Guatr: El-Cebbâr Göz
Sayfa 59 - Hangi İsim, Hangi Derde Deva?Kitabı yarım bıraktı
el-CEBBÂR (celle celâlühû)
Ancak buradan hareketle cüz-i iradeyi inkâr eden, bir mezheb-i batıla olan Cebriyye gibi kullara hiç irade vermeyen, her bir işi cebirle yürüten mânâsını da çıkarmamak gerekir. Zira kanun yapma ile ilgili emirlerin kulların cüz-i iradeleriyle şartlı kılınmış olduğu aşikâr olduğu gibi şu âyette de açıkça ifade edilmektedir. “Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a (Allah'ın dinine) yardım ederseniz O da size yardım eder, ayaklarınızı kaydırmaz.” (Muhammed Sûresi, 47/7)
Sayfa 158 - Tilki KitapKitabı okudu
Reklam
el-CEBBÂR (celle celâlühû)
Evet, cebr, kırığı yerine getirip güzelce sarmak, eksiği düzeltip tamamlamaktır. Bu mânâdan hareketle ism-i Cebbâr mahlukatın ihtiyaçlarını gideren, eksiklerini telafi ve tedarik eden, tamamlayan, kırılanları onaran, işlerini yoluna koyan ve düzelten, dertlere derman veren ve bu hususta gereken her şeyi gereği gibi yapan mutlak kudret ve hâkimiyet sahibi Zât-ı Akdes’i ifade eder.
Tilki KitapKitabı okudu
el-CEBBÂR (celle celâlühû)
“O Allah ki; O’ndan başka İlâh yoktur. Melik’tir, Kuddüs’tür, Selâm’dır, Mü’min’dir, Müheymin’dir, Azîz’dir, Cebbar’dır, Mütekebbir’dir. Allah, şirk koşulan şeylerden münezzehtir.” (Haşr Sûresi, 59/23)
Sayfa 158 - Tilki KitapKitabı okudu
el-CEBBÂR (celle celâlühû)
Cebbâr zat ismidir; eksikleri tamamlayan, dilediğini yapan ve yaptıran, hükmüne karşı gelinemeyen, istediğini zorla yaptıran anlamına gelmektedir.
Sayfa 157 - Tilki KitapKitabı okudu