Hz. Ali (r.a.) bir ifadelerinde: “İnsanlar uykudadırlar, ancak öldüklerinde uyanırlar”* demekle bu gerçeğe işaret ediyor değil midir? Esasen ahiret hayatına göre dünya hayatının bir uyku olduğu da söylenebilir. Kişi öldüğünde işte o zaman bu dünyada gördüklerini, orada bu gün gördüklerinden tamamen farklı olarak görecektir. İşte o anda kendisine şöyle denilir: “Şimdi gaflet perdeni açtık; artık bugün gözün pek keskindir.” (Kaf, 22) *Resulüllah’a (s.a.v.) izafe edilen bu söz, Hz. Ali’ye aittir, hadis değildir. Esna’l-Metalib, s:309, m,1628; Iraki, İhya hadisleri üzerindeki çalışmasında, “el-Muğni An Hamli’l-Esfar” adlı eserinde, 2/993 ve 3611 numara ile verdiği bu rivayet için, rivayetin İhya’nın Arapça nüshasının, 4/23’te yer aldığını belirtiyor. Bu rivayetin merfu bir rivayet olarak bulamadığı ve fakat bu sözün Hz. Ali’ye nisbet edildiğini belirtiyor.
Hz. Muhammed Huneyn harbinde cariyeleri dağıtırken Abdurrahman'a da veriyor ve o da kendisine verilen cariye ile orada, henüz eve dönmeden cinsel ilişkide bulunuyor. Hep vurgu yapıyorum: Bunlar Hz. Muhammed'in seçme kadrosu, ondan cennet müjdesini alan güzide kişiler! A. Rahman b. Avf vefat ettiğinde yüz at, bin deve, on bin koyun bırakıyor ve malının sadece dörtte biri seksen dört bin. a) İbni Küdame, el-Muğni, c. 1 1/282, İddet bölümü. b) Beyhaki, Süneni Kübra, Davalar bölümü, c. 10/445, no: 21264. c) İbni Ebi Şeybe, Musannaf, Nikah bölümü, c. 6/274, hadis no: 17773.
Reklam
Anlama becerisini geliştirmenin birçok yöntemi vardır. Bunlardan bazıları: 1. Usul-ü fıkıh ve Arap dili ilimlerine önem göstermek Arap dili ilimlerinden kasıt sadece sarf ve nahiv değildir. Bunun yanında dilin fıkhını, edebiyatını, şiirini ve belağatini idrak etmek; seçme şiirleri ve metinleri ezberlemektir. 2. Eserlerinde fikhı, kıyası, içtihadı kullanan veya delilleri, görüşleri anlatan karşılaştırmalı fıkıh icra eden müçtehitlerin kitaplarını elden düşürmemek. Taberî, Kurtubî, İbni Aşur gibi alimlerin tefsirleri veya İbni Abdilberr'in et-Temhîd, İbni Hacer'in Fethu'l-Bâri ve İbni Dakik'in İhkâmu'l-Ahkâm kitapları gibi hadis şerhleri veya İbni Kudâme'nin el-Muğnî, Nevevî'nin el-Месmu adlı eserleri bunlara örnek olabilir. Allah hepsine rahmet eylesin.
Maddi ve manevi anlamda sıkıntıya düşmemek için; El-Muğnî / En-Nâfi
Sayfa 64 - Sırrı Çözülmüş EsmâlarKitabı yarım bıraktı
Bu hususta epey bir yol alıp mesafe kat etmiş olan Dr. İbrahim Kerim bazı hastalıklar için aşağıdaki tespit ettiği Esmâları tavsiye ediyor: Kemik Hastalığı İçin: El-Kaviyy Diz Hastalığı ve Ağrıları İçin: Er-Rauf Kalp Hastalığı İçin: En-Nûr Kalp Damarlarının Tıkanması: El-Vehhab Sinir Hastalığı: El-Muğnî Baş Ağrısı: El-Ğaniyy Guatr: El-Cebbâr Göz
Sayfa 59 - Hangi İsim, Hangi Derde Deva?Kitabı yarım bıraktı
Bazı raporlara göre 2000'lerin başında El-Kaide ile İran işbirliği:
Bazı raporlar el-Kaide ile bağlantılı militanların İranlı yetkililerle 1990'ların ortaların­dan beri doğrudan bağlantısı olduğunu belirtmektedir; ne var ki hiçbir ciddi rapor 11 Eylül saldırılarından önce elle tutulur bir iş birliğinin varlığını ortaya koymamaktadır. Daha da rahatsız edici olan ise saldırılardan bu yana İran'ın,
Reklam
İbni Kudame, el-Muğni, c. 5/168, Hac bölümünde
Ebu Sevr'den aktarıyor: Ebu Hanife'ye göre, hac sırasında kişinin hanımıyla ters ilişkide bulunması veya erkeğin erkekle cinsel ilişkide bulunması (homoseksüellik) hacı adayının haccına zarar vermezmiş.
Sayfa 172Kitabı okudu
İbni Kudame, el-Muğni, Hac bölümü, c. 5/168
İmam-ı A'zam ve İmam Malik'e göre hac esnasında hayvanla yapılan cinsel ilişki hacca zarar vermez.
Kendime kitap önerileri alıntısı :)
«Şuraya bak... Işık yetersiz olduğundan ciltlerin üstündeki yazıları okuyamıyorum ama, yine de buradaki hazinelerin çoğunu teker teker sayabilirim. Hunayn İbn İshak'ın ve öğrencilerinin tercümeleri... Büyük Farabi'nin göz kamaştıran eserleri... İbn Sina'nın ölümsüz el Kaanun'u ve eş-Şifa'sı... El-Harezmi'nin paha biçilmez Kitab'ül cebr va'l mukabala'sı... El- Eş'ari'nin, Gazali'nin, İbn Zuhar'ın ve Mesudî'nin çeşitli konulardaki emsalsiz kitapları... İbn Cezele'nin Kitab'ül takvim el-Ebdân'ı, Minhâc'ül beyân fi mâ yestâ'milehu insan'ı... Said b. Hibetullah'ın Kitab'ül halk'ül insan'ı, Kitab'ül mugni fi't tibbi ve Kitab'ül Yerekan'ı... İbn Baktuşî'nin eşsiz eserleri... El-Râzî'nin el-Hâvi'si ve El Macusi'nin Kitab'ül Mâlikî'si... Daha yüzlerce adını bile duymadığım kitap... İnan ki seni kıskanıyorum Laçin ağam! Bütün bu ilim kaynaklarını defalarca okuyup kendine mal etmekle yetinmiyor, bir yandan da mürekkebi kurumamış olan yenilerini tedarik edip okumaya can atıyorsun. Senin yerinde olmak için ömrümün yarısını seve seve verirdim!»
Sayfa 215Kitabı okudu
Hadislerde ortaklıktan şu şekilde söz edilir:
Ebu Hureyre'nin naklettiği kudsi bir hadiste şöyle buyurulur: "İki ortak birbirlerine hiyanet etmedikleri sürece, üçüncüsü benim. Eğer onlar birbirlerine hiyanet ederlerse, ben aralarından çekilirim." (Ebû Dâvud, Buyu' 26.) Başka bir hadis de şöyledir. "Allah'ın kudret eli, ortaklar birbirlerine hiyanet etmedikleri sürece, onların üzerindedir." (Ibn Kudame, el-Muğni, V, 1.) Hz. Peygamber gönderildiği zaman, hicaz yöresinde insanlar ortaklıklar kuruyordu. O bunları takrir buyurdu.
Sayfa 418 - İSLAM'DA ORTAKLIK.Kitabı okuyor
Reklam
El Gani ve El Muğni
..ihtiyaç kavramı üzerinde düşünüp ihtiyaçların sonsuzluğu ve kaynakların kıtlığı yaklaşımı yerine ihtiyaçların gerçek ve üretilmiş ihtiyaçlar diye temelde ikiye ayrıldığını ve Allah'ın yeryüzünde yarattığı imkânların aslında tüm kullarına yetecek kadar zengin ve çeşitli olduğunu gördüğümüzde bu iki isim bizde tecelli etmiş demektir.
Yâ Allah celle celalühü
ALLAH ER - RAHMÂN ER - RAHÎM EL - MELİK EL - KUDDÛS ES - SELÂM EL - MÜ'MİN EL - MÜHEYMİN
Fenârî | Aynü’l-A’yân: Fâtiha Tefsiri |
Aklî Deliller Bu delilleri şöyle sıralayabiliriz: 1. İlim, insanı hayvandan ayıran en temel meziyettir. İnsan ilmiyle üstündür. Şöyle ki deve insandan güçlü, fil insandan büyük, yırtıcı hayvan ondan ce- saretli, sığır ondan daha çok yiyebilen, serçeler on- dan daha çok cinselliği olan hayvanlardır. Tüm bunlardan insanı şerefli kılan yalnızca
Hanbelilere göre şirketin tanımı.
Hanbelîler de şöyle demektedir: Şirket, hak edilen bir şeyde yahut tasarrufta bir arada bulunmakdır. el-Muğni, V, 1.
Sayfa 75 - Cilt 6. Şirketin Tarifi ve Meşruluğu.Kitabı okuyor
69 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.