Elif

…kendin son duvarlara vardığını hissedersin; bu berbat bir şeydir ama başka türlü olması mümkün değildir; senin için bir çıkış yoktur, asla başka bir insan olamazsın; başka bir şeye dönüşmek için hala zamanın ve inancın kalmış olsa bile, muhtemelen bu dönüşümü kendin istemezdin; eğer istemiş olsan da, yine hiçbir şey yapamazdın, çünkü aslında dönüşecek bir şeyin, belki de yoktu.
Sayfa 12·Kitabı okudu
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Şimdi size, baylar, bunu duymak isteseniz de istemeseniz de, neden bir böcek bile olmayı beceremediğimi anlatmak istiyorum. Şunu ağırbaşlı bir şekilde söyleyeyim, böcek olmayı birçok kez istedim. Ama bu onura dahi yetişemedim. Size yemin ederim, baylar, fazlasıyla bilinçli olmak tamamen bir hastalık.
Sayfa 10·Kitabı okudu
Evet efendim, on dokuzuncu yüzyılın akıllı insanı öncelikle karaktersiz bir varlık olmak zorundadır ve ahlaki açıdan buna buna mecburdur.
Sayfa 9·Kitabı okudu
Bırakın kötü niyetli biri olmayı, hiçbir şey olmayı başaramadım: ne kötü, ne iyi, ne dürüst, ne kahraman, ne de bir böcek.
Sayfa 9·Kitabı okudu