Hoşgeldin Bahar...
Bahara güvenmek adettendir, bir çiçek her defasında yeniden yeşerebiliyorsa, Sen ya da Ben neden vazgeçelim... Nevruz hoşgeldin... "Türklerin Ergenekon'dan demirden dağları eriterek çıkmalarını (Ergenekon Destanı), baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır. Türkiye'de bir gelenek, Türk Cumhuriyetleri'nde ise resmî bayram olarak kutlanırken, 1995 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti tarafından Bayram olarak kabul edilen bir gün haline gelmiştir.Ayrıca 21 Mart gününü içine alan hafta "Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası" olarak da kutlanmaktadır." (Wikipedia)
Nevruz Bayramı
21 MART TÜRKÜN NEVRUZ BAYRAMI Destan şairi Mesut Kılıçoğlu Türkler bağlıdır örfüne, özüne , Sadıktılar Bilge Han'ın sözüne. Kaybetmediler hiç benliklerini,
Reklam
Nevruz'da demir dövmek bir Türk geleneğidir.
Bundan gayrı her Yeni Gün şöleninlerinde demir dövülsün. Dövülsün ki Türk budununun demir duvarları delerek boyunduruktan kurtulduğu unutulmasın.
Sayfa 234 - Börte Çine HanKitabı okudu
TÜRK DESTANI
ALTAYLARDAN TUNA'YA KIZILELMA'YA TÜRKLER (Türk tarihinin baştan sona destansı anlatımı Türkiye'de bir ilk. Basım aşamasındaki çıkacak 818 sayfalık kitabımdan tanıtım amaçlı kısa bir bölüm) TÜRK DESTANI Başladım destana çekip Bismillah, Türk milletini yaratmıştı Allah. Geliyor Türk ırkı Yafes soyundan, Bahsedeceğiz size Oğuz
Mağara konusu Türk mitolojisinde önemli bir yere sahiptir. Göktürk kağanlarının Göktürk beyleriyle Nevruz günü, Atalar Mağarası' na giderek törenler düzenledikleri ve kurbanlar kestikleri bilinenler arasındadır.
Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun
Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden dağları eriterek çıkmalarını (Ergenekon Destanı), baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır.
Reklam
"NEVRUZ " Türklerin (Göktürklerin) Ergenekon'dan demirden dağları eriterek çıkmalarını (Ergenekon Destanı), baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil eder. Doğu Türkistan'dan Balkanlara kadar tüm Türk kavimleri ve toplulukları tarafından, MÖ 8. yüzyıldan günümüze kadar her yıl 21 Mart'ta kutlanır.
21 sayısı Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip olan 21 sayısı Türklerin Ergenekon adlı destanı'nda yer alır destanda 400 yıl Ergenekon denilen yerde kaldıktan sonra Dağı ve madenleri eriterek yeryüzüne çıkış yeniden yaşam kutsal gün olarak yeni bir yurt yeni bir bayram olan 21 marttır 21 Mart Nevruz dur Nevruz kelime olarak Yenigün demektir bir tabiat bayramıdır Nevruz yılın ilk günü ve Bahar bayramını simge'ler Adem peygamberin doğduğu gündür Nuh peygamber tufandan sonra karaya ayak bastığı gündür Musa peygamber'in kızıl Denizi yardığı gündür
Demir Dağı Eriten Türkler: Ergenekon Destanı
Sevgili okur, destanlar gibi ömrünüz olsun. Hepinizin de bildiği üzere destanlar halk içinde ağızdan ağıza yayılan ve içinde mutlaka olağanüstü unsurlar barındıran afet, yıkım, savaş ve kahramanlık hikayeleridir. Zaman içinde de manzum hale gelmiştir. Rivayete göre Hz. Nuh’un üç oğlundan sonuncusu Türklerin ilk atasıdır. Hz. Nuh dünyayı
𐰾𐰚𐰃:𐱅𐰵𐰼𐰚'𐰠𐰼𐰓𐰀:𐰉𐰀𐰖𐰺𐰀𐰢:𐰋𐰀:𐰯𐰀𐰾𐱅𐰃𐰉𐰞𐰠𐰼:𐰴'𐰴 Eski Türklerde Bayram ve Festivaller Hk. Bayram Kavramı İlk Defa Kaşgarlı Mahmud'un 11'inci Yüzyılda Yazdığı Divan'da Görülmektedir. Kaşgarlı Mahmud Kelimenin Aslının ''Bedhrem'' Olduğunu Ve Dahi Bu Kelimeyi Oğuzların ''Beyrem'' Şeklinde Çevirdiklerini Belirtir. Yine Kaşgarlı Mahmud'a Göre Bayram:
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.