"Erkekler ağlamaz"diyen seni tanımamış meğer...
Devrimciler ağlamaz demiyorum, devrimciler de ağlar, erkekler de ağlar. Mesela ağlamakta değil, ne için ağladığında.
Reklam
Bizim memlekette erkek olmak da zor ne yalan söyleyeyim. Çocukluktan beri baskı altında büyüyüp, sürekli kendilerini kanıtlamak zorundalar… Hep güçlü olma zorun­luluğu, erkekler ağlamaz safsataları, pezevenk misin, ibne misin suçlamaları... Sanki birbirimizi anlayabili­rsek, erkekleri de bu saçma sapan baskılardan, önyargılardan kurtarabilirsek bu sorunu çözebiliriz gibi geliyor.
Sayfa 100
"Kim demiş erkekler ağlamaz diye? Kim konuşmuş hepimiz adına hepimizden önce? Buyrun meyhaneye, ağlamazsam erkek değilim."
Ferhan Şensoy
Ferhan Şensoy
Kalemimin Sapını Gülle Donattım
Kalemimin Sapını Gülle Donattım
Aile evden gidiyor !!!
Yarım erkekler ve yarım kadınlar ortasında, çocuklar iki parçaydılar. Aile evden gidiyorsa, çocuklar elden gidiyordu. Ailenin çöküşü nisbetinde boşanmalar arttıkça, çocuklar celâl-cemal dengesinin uzağına düşüyor, hayat vadisinde tek kanadıyla uçmaya mahkum halde yetişiyordu. Erkek ve kadın, tek başına kaldığında, iki yarım insan gibiydiler. O
Erkekler ağlamaz sevgilim sil gözyaşını
Reklam
Erkek sadece yanlış bir şekilde eğitilmiştir; bu sadece bir koşullanmadır. Ona sert olması, güçlü olması, erkek gibi olması ve tüm bu saçmalıklar söylenmiştir. Hiçbir erkek ağlamaz ve üzüntüsünün ya da coşkusunun gözyaşlarıyla akmasına izin vermez çünkü çocukluğundan itibaren ona gözyaşlarının kadınlar için olduğu, bunun kız gibi olmak olduğu söylenmiştir. Erkekler asla ağlayıp gözyaşı dökmez. Doğaya bakıldığında tüm bu şey, absürd gözükür. Bu böyle olsaydı, şayet doğanın niyeti bu olsaydı o zaman erkeğin gözleri farklı bir şekilde yapılmış olurdu, onların gözyaşı bezleri olmazdı, onların tıpkı kadınların sahip oldukları gibi gözyaşı bezleri vardır.
Ağlamak toplumsal olarak zayıflık işareti olarak algılansa da aslında duygusal boşalım sağlayan bir süreçtir ve vücüt için oldukça faydalıdır. Ağladığımızda, stres ve duygusal birikimlerimizden arınarak kendimizi daha hafiflemiş ve rahatlamış hissederiz. Freud'un ifadesine göre, sinirlenince ağlayan insanlar daha içten ve güvenilirdirler. Buda ağlamanın aslında güçlü bir eylem olduğunu ortaya koyar. Ancak toplumda ağlamaya yönelik negatif tutumlar hâlâ yaygındır. Örneğin "Erkekler ağlamaz" Gibi cinsiyetçi ve kısıtlayıcı düşüncelerin varlığı ağlayan kişileri suçlayıcı ve yargılayıcı bir ortama iter. Bunun yerine, kişinin duygularını anlamaya ve ona destek olmaya odaklanmak önemlidir. Ağlayan bir kişiye, onu ağlatan şeyi sormak ve duygularını ifade etmesi için güvenli bir ortam sağlamak, onun kendini daha rahat hissetmesini anlaşıldığını bilmesini sağlar.
'Erkekler ağlamaz.' Hayır ağlar. Ağlarız. Ağlarım.
Sayfa 68 - Domingo, Bkz Yayıncılık - 3.BaskıKitabı okudu
Reklam
Bilirsiniz erkekler ağlamaz derler. Lütfen onlara ağlamanın cinsiyet meselesi değil, insanlık meselesi olduğunu söyleyin…
İçimden ağlamak geliyor, ağlamıyorum. Ağlamak kötü bir şey. Arkadaşlarımın babaları oğullarına sürekli "Erkekler ağlamaz" diyorlar; bunu dediklerine göre ağlamak doğru değil. Peki ama ağlamak iyi bir şey değilse neden kızlara yasak değil? Acaba kızların kötü şey yapmaları doğru da erkeklerinki mi değil? Ya da kızlar için ayrı erkekler için ayrı kötü şeyler mi var? Ama bu olamaz, kötü kötüdür, bazıları için iyi olan, bazıları için kötü olabilir mi?
Erkekler ağlamaz
Gözyaşlarından utanmamız gerekmiyordu, çünkü gözyaşları bir insanın cesaretlerin en büyüğüne, acı çekme cesaretine sahip olduğuna tanıklık ediyordu. Ancak çok az kişi bunu kavrıyordu.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.