Ama her zaman doğruyu söylemen gereken dört kişi hakkında eski bir deyiş vardır; karın, rahibin, doktorun ve avukatın
Eski bir deyiş vardır: "Kendini tedavi eden doktorun hastası ahmak olur".
Sayfa 322Kitabı okudu
Reklam
En çok cahil bilir .
Eski bir deyiş vardır: "Öğrenmeye en çok ihtiyaç duyduğuna şeyi öğretiriz.
"Eski bir deyiş vardır, en kötü hastalar doktorlardır."
Sayfa 364Kitabı okudu
Hayatın Anlamı
2.kısım Anlam sorunu Hayatın anlamı nedir?" sorusu neredeyse her sözcüğü so- runsal olan ender sorulardan biridir. Bu, son sözcük için de ge- çerlidir, çünkü dünya genelinde dini inancı olan sayısız insan için hayatın anlamı bir "ne?" değil, "kim?" sorusudur. Kendini işine adamış bir Nazi, Adolf Hitler'in
Hindistan da eski bir deyiş vardır; "Bizler spiritüel bir deneyim yaşayan insanlar değiliz. Biz insani deneyim yaşayan spiritüel varlıklarız". Ben şimdi evrendeki rolümü anlıyorum. Ne olduğumu görüyorum, artık dünyada değilim, dünya benim.
Reklam
Devlet rejiminin köhne temelleri, halkı yöneten eski kurallar geçmişte anlamlı olsa da artık geçerli değildir. Eski bir deyiş vardır: "Yeni toplumlar yeni şarkılar üretirler." Gün geçtikçe nesiller değişiyor, yenileniyor. Yeni anlayışlar, yeni hedefler, yeni istekler oluşuyor. Ve bu yeni nesilleri eski, geri kalmış kurallarla yönetemezsiniz. Onları yönetmek için yeni, akıllı, adil bir devlet yönetimi oluşturmak gerek.
Sayfa 52 - Nilüfer YayıncılıkKitabı okudu
Eski bir deyiş vardır,buradaki herkes bilir,’Nefesini yemeğine üflemek için sakla,
Devletlerin tarihi, halkların yaşamı bize Moskova'daki tiyatro binasını anımsatıyor. Devlet rejiminin köhne temelleri, halkı yöneten eski kurallar geçmişte anlamlı olsa da artık geçerli değildir. Eski bir deyiş vardır: "Yeni toplumlar, yeni şarkılar üretirler."
erken ayrılıklar can acıtır...
Eski bir deyiş, tanrıların en çok sevdiklerini hayatlarının baharında yanına aldığını söyler.
Sayfa 9
Reklam
İran Masalları Hakkında-2 | Kubilayhan Yalçın..
Ahmet Yaşar Ocak, Osmanlı İmparatorluğunda Marjinal Sufilik: Kalenderîler adlı çalışmasında şöyle diyor: * “Hacı Bektaş-ı Veli’nin tıpkı Barak Baba gibi, yarı çıplak, saçı sakalı, kaşları kazınmış, ama uzun ve gür bıyıkları olan bir Haydari şeyhi olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Hiç şüphesiz bu portre, klasik Bektaşi ikonografisinde iyice yer
Eski bir deyiş vardır: Öğrenmeye en çok ihtiyacımız olan şeyi öğretiriz.
Sayfa 88 - VarlikKitabı okudu
671 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.