Babası aşere-i mübeşşereden Zübeyr b. Avvâm, annesi HzEbû Bekir'in kızı Esmâ olan Abdullah b. Zübeyr bAvvâm (ö. 73/692), muhâcirînin Medine'de dünyaya gelen ilk çocuğudurGenç sahâbîlerin önde gelenlerinden biri olan Abdullah b. Zübeyr, Muâviye'nin oğlu Yezîd'in ölümünden sonra halifeliğini ilan etmiş (64/683), Haccâc'ın Mekke'yi muhasarası sırasında, Kâbe'yi mancınıkla taşa tuttuğu olaylarda yaptığı bir hurûc hareketi sonunda ölmüştür. (Hakkında geniş bilgi için bk. Hakkı Dursun Yıldız, Abdullah b. Zübeyr bAvvâm, DİA, I, 145-146)
İslâm’ın Kadına Okumayı Yasaklamadığını Söylüyorsunuz. Peki, İslâm Tarihinde Kadın Bilim İnsanları Var Mı? İslâm’ın kadına ilim öğrenmeyi yasakladığı iddiası mesnedi olmayan; lafı güzaf
Reklam
Esmâ-i Hüsnâ’ nın tecelli etmesi
Allah’ın isimlerinin bizde tecelli etmesi,güzelliklerini,kemâlini bize göstermesi ve bunun karşılığında bizden kulluk beklemesi ihtiyaç değil,iktizadır(gerekliliktir).Demek ki ALLAH’ın güzelliğini göstermesi O’nun ihtiyacı değil gerekliliğidir.
Sayfa 13
Biz kainatta sevdiğimiz, muhabbet beslediğimiz her şeyi Allah'in esma boyaları ile boyandığı için severiz. Her birimiz annemizin şefkatini severiz çünkü o Rahman, Rahim ismiyle boyanmıştır. Cömert insanları severiz çünkü o Cûd, Cevvad isimleri ile boyanmıştır.
Sayfa 47·Kitabı okuyor
Eğer içimizdeki Esma tohumlarının ağaç olmasını istiyorsak,o tohumları kulluk toprağına ekmeli,nübüvvet mesajlarıyla,iman dersleriyle sulamalıyız.
Sayfa 74
Hem dahi, ey bedbaht ehl-i dalalet ve gaflet! "Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azab çekmektir." kaidesi sırrınca, siz, fıtratınızdaki Cenab-ı Hakk'ın zât ve sıfât ve
Reklam
149 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.