Yanlış, mutsuz bir evlilik yapmaktan korktuğum için evlenmeyi asla düşünmeyen biriydim. Açıkçası birlikte yaşaması, geçinmesi, anlaşması çok da kolay olmayan biriyim. Aslında bu kitapta kendimi fazlasıyla buldum. Ne kadar yapılmaması gereken davranış varsa neredeyse hepsini ilişkimde yaptığımı ve ilişkiyi zor duruma düşürenin çoğunlukla ben
"Evlenmeyi düşündüğünüz kişinin 3 konuda sorumluluk bilinci geliştirmiş olmasını önemseyin:
1. Para
2. Zaman
3. İnsan ilişkileri.
Evlenme olgunluğu demek bu üç konuda sınırlar ve sorumluluk bilinci geliştirmiş olmak demektir."
Kitap oldukça yalın, açık ve anlaşılır . Bence herkes kitabı okumalı ve verilen mesajları özümsemeli.
Kitapta ana tema "evlenme" ve "evlenme olgunluğu" üzerine yazilmis. İçinde mektuplarda var ve okuyucuya kendini iyi hissettiriyor .
Olgun olmak ve evlenme olgunluğuna sahip olmak kavramları aynı değil, en başta kişi bunu öğreniyor ve beraberinde korku kültürüyle yetişen bireylerin aile ortamında ve eş iliskisindeki seçimine değiniyor . Genel çerçevede kişisel gelişim kategorisinde yer alabilir ama verdiği mesajlar kişisel gelişimden ziyade çift gelişimine odaklanmış biçimde ilerliyor diyebiliriz :)))
Not ! Unutmayın ki! Olgun olmak , evlenme olgunluğuna hakim oldugunuz anlamına gelmez :))
EVLENMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ KİŞİNİN üç konuda sorumluk bilinci geliştirmiş olmasını önemseyin
1. Para,
2. Zaman.
3 Insan ilişkileri.
Evlenme olgunluğu demek bu üç konuda sınırlar ve sorumluluk bilinci geliştirmiş olmak demektir.
Evlenme olgunluğu olan biri, olgun olmayan birine kıyasla kendinin, evlenmeyi düşündüğü kişinin ve evliliğin içinde yer alacağı sosyal ortamın daha farkındadır.