Teori-Hipotez çıkmazı
Öncelikle "teori" sözcüğünü ele alalım, çünkü en büyük sıkıntı bu sözcüktedir. İlk olarak şunu çok net bir şekilde ifade etmek gerekiyor: "Bilim dili"nde teori sözcüğü, “günlük yaşantıda" sözünü ettiğimiz teori sözcüğünden tamamen farklı bir anlama gelmektedir. Bir arkadaşınıza "11 Eylül Saldırılarıyla ilgili çılgın bir teorim var!” dediğinizde bahsettiğiniz şey, “Evrim Teorisi günümüzdeki canlı çeşitliliğini açıklamayı başaran tek bilimsel teoridir." dediğimizde söylediğimiz şeyle aynı değildir. Günlük yaşantıda teori sözcüğü, “temelsiz veya doğruluğundan emin olunamayan iddia" anlamında kullanılmaktadır. Bilim dilinde ise teori, "son derece sağlam kanıtlarla ve bulgularla desteklenen, deneysel ve gözlemsel olarak doğrulanmış, doğada süregelen olay ve olguları izah etmeyi başaran bilimsel açıklamalar" olarak tanımlanmaktadır. Yani teoriler, bilimin açıklayıcı gücünün doruk noktasıdir! Bu durumda bir teori ne zaman bir yasaya dönüşür? Hiçbir zaman! Bir zamanlar okullarda "Bir hipotez ispatlanınca teori olur. Teoriler daha da fazla ispatlanıp kabul görünce kanun olurlar," şeklinde bir anlatım yapılırdı. Bu, baştan sona, tamamen hatalıdır. Teoriler ile kanunlar arasında bu tip bir hiyerarşi yoktur.
Sayfa 34 - Ginko BilimKitabı okudu
Evrim teorisi, naturalizmin açıklama gücünü arttırmıştır. Ancak bu durum, Darwin'in teorisinin teizmi çürüttüğü anlamına gelmez; çünkü pek çok teist bu teoriyi kabul eder.
Reklam
Doğa kanunları maddeyi organize edebilir. Örneğin su akışı, nehrin bir kısmını kapamaya yetecek kadar toprağı yığdığında, nehrin yönünü değiştirmeye zorlar. Buna benzer gelişmeleri ise diğer doğa olaylarında ve biyolojik sistemlerde de görebiliriz. Fakat tüm gözlemlerimiz, bunların mutasyonların eseri olamayacağını ortaya koyar. Mutasyon veya seleksiyon, eksiltilemez karmaşıklığı açıklayabilecek doğrudan veya dolaylı bir açıklama getiremez. Aynı zamanda AMP moleküllerinin oluşmasında aşamalı bir evrim yaşandığını iddia etmek, kimya biliminin buluşlarına da ters düşmektedir. Ortak yaşam ve karmaşıklık teorisi gibi evrime alternatif olarak gösterilen teoriler de akıllı açıklamalar getiremezler. Bu nedenle ortaya atılan bu teoriler hiçbir şekilde biyokimyasal sistemlerin tekniğini açıklayamaz. Eğer doğa kanunları biyolojik sistemleri açıklayamıyorsa, o zaman insanların yaptığı sistemler için de bir yol gösteremez. Darwin'in öne sürdüğü evrim teorisinin eksiltilemez karmaşıklığın mükemmelliğine mantıksal bir çözüm önermesi mümkün değildir. Söz konusu yapılar daha karmaşık oldukça ve bağımsız fonksiyonları arttıkça evrimin çıkmazı da artmaktadır.
Sayfa 205Kitabı okudu
Sürekli film isteyip post atanlar için filmler Ölmeden Önce Filmleri ; Memento (2000) Fight Club (1999) Forrest Gump (1994) Children Of Men (2008) V For Vendetta (2006)
EVRİM TEORİSİ ÇIKMAZI
Evrim Teorisi veya diğer adıyla Darwinizm bilimsel değil ideolojik bir teoridir. Ateist ve pozitivistlerin yaradılışın ihtişamı karşısında uyduruk sığınaklarıdır. Aslında onların birçoğu bile bu mantık dışı teoriye inanmamakta ancak Yaratıcıyı kabul etmemek için tesadüfü tanrılaştırarak Evrime inanıyor görünmektedirler. Kısaca Evrim Teorisi’nin