Rabbim bu kadar beklemişken bana her hafta çiçek alacak bir eş… Amin Çiçekler bu işin yasal faizi
İTTİHAD-I İSLAM, İSLAMCILIK VE İSLAMİ HAREKET(LER)
Kapitalizmde, hem ticaret, hem faiz helaldir. Sosyalizmde ise, hem ticaret hem faiz yasaktır. İslam'sa ayrı bir ekonomik sistem olarak, ticareti helal, faizi haram kılmıştır. Ticareti helal sayarak sosyalizmden, faizi haram sayarak kapitalizmden ayrılır.
Reklam
Dünya genelinde İslami bankalar, konvansiyonel finansal kuruluşların faaliyetlerinde İslam'ın temel yasaklarından olan faizi içermeleri nedeniyle bu kuruluşlardan uzak duran kişilerin de finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bir imkân sunmuştur. Kişiler/kurumlar, kar-zarar ortaklığına göre sermayelerini değerlendirmekte ve varlığa dayalı olarak finansman ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler.
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla; Ey iman edenler! Allah’tan korkup (her türlü haram ve haksızlıktan) sakının ve eğer (gerçekten) inanmışsanız, faizden artakalanı (ana paranızdan fazlasını) bırakın (faizci düzenden uzaklaşıp kurtulmaya bakın). Şayet böyle yapmazsanız, (yani faizi, faizci düzenleri ve yöneticileri bırakmazsanız) Allah’a ve Resulüne karşı savaş açtığınızı (adil devlet ve hükümet düzeninin temellerini yıktığınızı) bilip anlayın (ve ona göre davranın). Eğer tevbe ederseniz, artık sermayeleriniz sizindir. (Böylece) Ne zulmetmiş olursunuz, ne zulme uğratılmış olursunuz. (Öyle ise mü’minler faizsiz düzene geçmek için çalışmalıdır.) Bakara Suresi 278.-279. Ayet'
Rabbim çok merhametli
Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, "Alışveriş de faiz gibidir" demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah'a kalmıştır. (Allah, onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalacaklardır. Mealli Kur'an Bakara 271.ayet 3.cüz
Reklam
"Allah faizi eritir ve sadakayı artırır."
Sayfa 378Kitabı okudu
Faiz'in haram ile bilgilendirildiği ayet
Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, «alışveriş de faiz gibidir» demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah´a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
Sayfa 33 - Pusula Yayın DağıtımKitabı okuyor
İlahiyat okumuş adam tıp okumuş adama karışıyor. Ben sana diyor muyum faizi anlat, yetim malını anlat, vakıf hakkı yemenin vebalini anlat. Hekime sallayabilen başka bir şey konuşamıyor.
“Toprak sahipleri, kendilerinden daha güç­lü olan canavarın neler kurduğunu, neler düşündüğünü açıkladı­lar. İnsan başkaydı. Aldığı ürün bir tek karnını doyurmasına, bir de vergisini ödemesine yetse, toprağını elinde tutabilirdi insan... bu mümkündü. Evet, mümkündü... günün birinde ürün olmayıp, bankadan borç almak zorunda kalıncaya kadar. İnsan, insan olarak bunu ya­pabilir. Oysa bakın... banka ya da şirket bunu yapamaz. Çünkü o yara­tıkların soludukları hava değil, yedikleri de et değil. Onların solu­duğu kâr, yedikleri de anaparanın faizi.“
Reklam
Servetinizin bugüne kadar birikmiş olan faizi, size muazzam bir güç veriyor. Aynı zamanda zihninizde bulunan 18. yy'a ait kavramlar da bir başka tehlike. Bunların günümüz dünyasına çok ciddi etkileri olabilir...
Sayfa 76 - Maya KitapKitabı okudu
Yüce Allah faizi şiddetle yasaklamıştır. Bundan dolayı altın ve gümüş alışverişi yapanların fazlalıktan (ribe'l-fazl) ve veresiyeden (ribe'n-nesie) kaçınmaları gerekir. Ribe'l-fazl, akde konu olan malların ölçüyle veya tartıyla satılan maddeler olması sebebiyle haram kılınmıştır. Ölçüyle satılan buğday ve hurma ya da kalsit ve çövenotu gibi yenilmeyen bir maddeyi birbiriyle takas edip satarken fazlalık vermek haramdır. Tartıyla satılan gümüş karşılığında gümüş, demir karşılığında demir satmak gibi durumlarda da fazlalık vermek haramdır. Bu, İmam Ahmed hazretlerinden nak- ledilen görüşlerden biridir.
Sayfa 424Kitabı okudu
Devletin çeşitli imar projeleri ve girişimlerini başlatmak için yaptığı iç ve dış borçlanmaların faizini de faiz yuvalarına yine halk ödemektedir. Çünkü hükümetler bu borçlanmaların faizini ödeyebilmek için vergileri artırmaya mecbur kalacaktır. Sonuçta toplumun her bireyi bu faizi ödemeye iştirak etmiş olur. İşin sadece bu noktada kaldığı da çok nadirdir. Bu borçlar emperyalizme sebep olur ve bu emperyalizm nedeniyle savaşlar çıkar.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.