Günümüzdeki evlilik algısının, eşlerin birbirinden beklentisinin, aile kavramının, çocuk yetiştirmenin ehemmiyetini vurgulayan ve yuvamızda her meselede İslam’ın esas alınmasını gerektiğini hatırlatan ve asıl o zaman yuvamızın cennet olacağını anlayacağımız değerde bilgiler içeren ve konuları mesellerle kavramamızı sağlayan çok değerli bir kitap. Evli ve evlenme aşamasında olan bütün kardeşlerimin okumasını tavsiye ederim.
Bu kitap, asıl itibari ile Suudi Arabistan Krallığı, Cidde Kur’ân-ı Kerim hafızı yetiştirme okullarından birinde “Kur’ân-ı Kerim’den Eğitici Dersler” başlığı altında verilmiş birtakım konferanslardan oluşmaktadır. Belli ayetlerden üzerinden yapılan dersler kaleme alınmıştır. Okunmasını şiddetle tavsiye ederim.
“Kudüs’e gidenler iyi bilir; artık döndüğünüzde tam değilsinizdir.”
Kudüs’e gidenler için ayrı bir anlam ve gidemeyenler için de ayrı bir anlam kazandıracak bu romanı herkesin okumasını tavsiye ederim. Adeta Kudüs sokaklarında bir gezintiye çıkarıyor. Oradaki atmosferi derinlemesine hissettiriyor.