"Bu nedenle zaman, bu dünyada yaşayan insanların yaşlarını takiben dört bölüme ayrılmıştır. Bunlar çocukluk, gençlik, olgunluk ve yaşlılıktır. Dolayısıyla zamana tabi olan her şey ölüme, çürümeye ya da başka bir şeye dönüşmeye tabidir, tıpkı suyun taşa, taşların toprağa, toprağın ağaçlara, ağaçların da hayvanlara ya da canlı mahluklara dönüştüğünü gördüğümüz gibi.."
"Gençlik kendi bedenine sahip olmamaktır.Olgunluk kendine yeten yalnızlıktır."
Sayfa 177
Reklam
Öte yandan, zeki ve genç bir kadını arzuladığında onu, çekiciliğine güvenmediğin, atak olmaktan, hayal gücünden, cesaretten, macera ruhundan ve sapıklıktan yoksun olduğun için bir kenara itiyorsan, o zaman işte kendi seks hayatına zarar verebilirsin. Şiddetin şehvetindeki günaha çağrı, gençlik ve olgunluk arasında kendiliğinden ortaya çıkar, bunun içindeki duygu seli ise tabuların tam tersi yönde ilerler, Colett adlı Fransız yazarı incelemeniz sizin için yararlı olacaktır.
Sayfa 80
"Yaptıklarımızın haklılığını hissediyorduk ama toplumun adaletsizliği bizim içimizi daha çok yakıyordu. İnsan olgunluk yıllarında, diğerlerinin adaletsizliğine alışıyor; normal bir şeymiş gibi, bazen acıyla ve çoğu zaman da gülerek karşılıyor. Ama ulvi ve güzel şeylere inanmak istediğin gençlik yıllarında, insanların adaletsizliği sert bir şekilde şaşırtıyor ve yüreğinde anlatılamaz kederlere neden oluyor."
Sayfa 113 - Can YayınlarıKitabı okudu
Küçük Hippias, Platon'un Sokratik diyalogları arasında yer alır. Söz konusu Sokratik diyaloglar, Platon'un kendi görüşlerini ortaya koyduğu olgunluk ve yaşlılık diyaloglarından önce, hocası Sokrates'i tanıtmak amacıyla kaleme almış olduğu gençlik diyaloglarıdır. Yazın tekniği açısından kendine özgü bir canlılığı ve üslubu olan bu diyaloglarda Platon, yazılı söze pek değer vermeyen, bu yüzden hiçbir düşüncesini kağıda dökmemiş olan Sokrates'in, yaşadığı dönemde savunmuş olduğu fikirleri, tezleri ve ahlaki konularda çeşitli kesimlerden insanlarla yaptığı tartışmaları aktarır ve onun bu tartışmalarda uyguladığı yöntemi tanıtır.
gençlik ve olgunluk çağlarında yaşamlarını palavra üzerine kuran bu insanlar şimdi yaşlılıklarında kendi başlarının çaresine baksın, diledikleri köşelerinde kendi başlarına ölsünler. çocukluğumuz üzerine kabus gibi çöreklenenler, bilinçli yıllarımızı elimizden alamayacaklar, kendi çaresizlikleri sıkıntıları -bize kendi mutluluklarımızı çok görerek- tepemize atamayacaklar ben kimseye acımıyorum
Reklam
Gençlik adaletsizliğe yöneldiğinde bilincin aynasına bakmaya cesaret edemez. Oysa olgunluk çağı kendini bu aynada görmüştür:Yaşamın bu iki evresi arasındaki tüm fark buradadır.
Mobbing Bank Diyor ki;
Balans Ayarı Musiki neslinin bitişi çok oldu, Saflık derecesinde bir iyimserlik neyi çözer ki Kısır çalı fidanlar misali kalemler heykelden şiire kadar edebiyatımızı felce uğrattı Safdillilik tıbbın konusu olsa gerek, Aynı nağmeleri gevelemek nasıl bir niyetti Kine, intikama karşı tepki ve haklı öfkenin, kalmadığı bir yazın
Çocukluk, gençlik, olgunluk ve ihtiyarlık dört ayrı hayat, dört ayrı yaşam tarzıdır; bunların birini ötekinin kalıbına dökmeye çalışmak hepsini öldürmek demektir.
Sayfa 26 - Varlık Yayınları, On Dördüncü Basım: 2004Kitabı okudu
Gençlik ve olgunluk çağı için oruç
Gençlik ve olgunluk çağı oruçları, her yıl geçtikçe, bir parça daha insanın tabiatını materyalist çevreye mahkum olmaktan kurtarır. Her olaya fayda açısından bakmayı yasaklar.
Reklam
Üzdü:(
Evet her şey gerçek olabilir, insanoğlu her kalıba girebilir. Şimdi ateşli bir gence, yaşlılığın resmini gösterseniz korkuyla irkilir. Tatlı gençlik yıllarından çıkıp olgunluk çağının çetin yollarında yürürken bütün insancıl hislerinizi birlikte götürürüz, onları yolda bırakmayın. Çünkü onları bir daha elde edemezsiniz, ihtiyarlık, size hiçbir seti geri geri veremez, yeniden vermez. Mezar bile ondan daha iyi kalplidir . Çünkü üstüne şöyle yazılır: "Burada bir insan gömülüdür." Fakat insanlıkla ilgisi kalmamış yaşlılığın, soğuk duygusuz çizgilerinde böyle bir yazı bile göremezsiniz.
Öngörü
Devletler gençlik olgunluk ve ihtiyarlık devirlerinden geçer .Bizim Devlet-i Osmaniye şimdi ihtiyarlık devresindedir.İhtiyarlıkta insan nasıl dikkatli davranmak lüzumunu duyarsa, Osmanlı Devletimiz de artık savaşlara girmemeli,eskisi gibi fütuhat peşinde koşmamalıdır. Katip Çelebi
Sayfa 5 - İş Bankası Kültür yayınlarıKitabı okuyor
Tatlı gençlik yıllarından,olgunluk yaşlarının asık yüzlü,sert yıllarına girdiğiniz zaman, bütün insansal duyguları da beraberinizde alın, onları yolda bırakmayın, çünkü sonra bir daha yerlerinden kaldıramazsınız. Sizi bekleyen yaşlılık korkunçtur.Aldığını geri vermez.
Sayfa 146Kitabı okudu
Resim