236 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş Bilinmeyen bir zaman. Bilinmeyen bir mekan. Bilinmeyen bir ülke. Karakterlerin kişilerden değil, kurumlardan oluştuğu biraz ezoterik, biraz ütopik bir roman.
Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş
Ölüm Bir Varmış Bir YokmuşJosé Saramago · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202011,7bin okunma
394 syf.
2/10 puan verdi
·
1 saatte okudu
*spoiler* Hikâyemiz YobazTown adlı kasabada büyümüş Gracelyn Mae ismindeki kadının ve Jackson Paul adlı sexmachinein etrafında dönüyor. Bu kasabadaki her kadının ismi Rabia, Hayrünisa, Rümeysa vb. Müslüman isimlerin Hristiyan versiyonu. Herkesin iki ismi var btw like Ahmet Sait, Muhammed Selim etc. Biri size gerçekten sinirlendiğinde bu iki ismi
Disgrace
DisgraceBrittainy C. Cherry · CreateSpace Independent Publishing Platform · 20182,059 okunma
Reklam
224 syf.
6/10 puan verdi
Yorum okumak isteyenlere
Giriş kısmı motive edici klasik kişisel gelişim kitaplarında olduğu gibi tabii. Yorumlarda okuduğum kadar güzel bir kitap değil onu belirteyim kitap daha çok iş insanlarına yönelik yazılmış iş dünyasına hitap eden bir kitap ben bir öğretmenim akademik olarak bana çok fazla vaadettiği yöntem teknik yok kitabı okuyan herkesin de iş dünyasındaki yönetici olduğunu düşünmüyorum tabii tamamı da iş dünyasına hitap ediyor dersem haksızlık olur bağımlılıktan bahsediyor internet bağımlılığı özellikle olmazı - olmaması tartışılıyor o da tartışılır burada bahsettiği de yazarın kendi düşüncesidir ayrıca internetin zararları ile ilgili bilgi alınacak tek kaynak olduğunu da düşünmüyorum herkes bu konudan dert yanıyor burada istikrarsızlığımız kitabı okuyup bir hafta iyi moda girip ondan sonra tekrar internete gireceğiz yani yapacak bir şey yok internetle birlikte yaşamayı öğreneceğiz bilinçli internet kullanımı cümlesi bana daha mantıklı geliyor tamamen sosyal medyadan izole olmak ve günümüzde çok mümkün değil son olarak şunu belirteyim yorumların %90'ına katılmıyorum aman aman bir kitap olduğunu hiç düşünmüyorum
Pürdikkat
Pürdikkat
Pürdikkat
PürdikkatCal Newport · Metropolis Yayınevi · 20191,869 okunma
Sabır diyor Hz.Mevlana Bir de nefsine güvenme, o hep pusuda bekleyen bir düşmandır. Nefs-i Emmare koca bir ejderhadır, dışarıdaki putları kırar kurtulursun ama nefis putların başıdır, son nefese kadar sendedir.. Nefs-i Emmareyi ne susturur? Sabır! O sınırsız isteklere ve günaha Sabır! Kullukta Sabır... Nefs-i Emmareyi ne durdurur? Mücahade! Cihada giriş nefsinle.. Riyazat kılıcı ile başlat son nefese kadar devam edecek olan cihatı..
Mecelle md. 128 de taşınır mal şöyle tanımlanmıştır: "Menkül, bir mahalden mahall-i ahara nakli mümkün olan şeydir ki nükûd ve urūza ve hayvanat ve mekīylät ve mevzūnata şamil olur". Taşınmaz mal ise md. 129 da: "Gayr-ı menkül, akar denilen hane ve arazi misillu mahall-i ahare nakli mümkün olmayan şeydir" tarifi edilir. (M.)
Sayfa 302 - Footnote.Kitabı okuyor
Taşınmaz Mal (Gayr-ı Menkul) ve Taşınır (Menkül) Mal
Gayr-ı menkûl (akâr) mallar (taşınmaz mallar): Bir yerden diğer bir yere biç bir şekilde taşınamayan mallardır ki, yalnız arazi bu türü oluşturur. Menkül mallar (taşınır mallar): Taşınma anında mahiyeti değişsin veya değişmesin bir yerden diğer yere taşınabilenlerdir.
Reklam
Mâl-ı mütekavvim hakkında her türlü hukuki tasarruf, alış-veriş, hibe, icâr ve benzerleri geçerlidir. Gayr-ı mütekavvim mallarda bu gibi tasarruflarda bulunulamaz.
Başkasının malına zarar veren kimse, mal misli ise misliyle, gayr-ı misli ise kıymetiyle o zararı ödemek zorundadır.
Mecelle md. 127 de "Mal-ı mütekavvim, iki mânâya istimal olunur: biri intifai mübah olan şeydir. Diğer mal- mührez demektir" tarifi yapılır. Mesela denizde iken balık gayr-ı mütekavvim olup istiyad (avlanmak) ile ihráz olundukta mal-ı mütekavvim olur. (M.)
Hayat Fiziğine Giriş: Her doğum, en az iki ölüm eder. Biri yaşamak, diğeri yaşatmak isteğine bağlı, iki ölüm. Ancak hayata gelenin, hayatta kalması için, o ölümler sayesinde nefes aldığından habersiz olarak yaşaması gerekir. Aksi taktirde, söz konusu kişi bir savaştan ibaret olur ve her gün içinden ölü çıkar.
Reklam
Mütekavvim Mal
İntifa ve ihraz edilebilen ve edilemeyen şeylerden olup bolluk veya ihtiyar durumunda dinen (hukuken) insanın kazanıp istifade edebilmesine izin verilenlere mâl-ı mütekavvim denilir.
... menfaat bir vasıf olup uzun süre kalıcı değildir.
Sayfa 298 - HAKLAR VE MENFAATLERKitabı okuyor
İslâm hukukunda hakkın kaynağı hukukun (dinin) bizzat kendisidir. Kitap, Sünnet, İcma, Kıyas, İstihsan... v.s. kaynaklarda hakkında hüküm, delil bulunmayan bir hak yoktur.
Sayfa 297 - HAKLAR VE MENFAATLER. Footnote.Kitabı okuyor
Hukukçulara göre haktan maksad:
Sahibine mahsus oluşu kanun koyucu tarafından kabul ve itiraf edilen her menfaattir.
Sayfa 297 - HAKLAR VE MENFAATLER. Footnote.Kitabı okuyor
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.