Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 10 Ocak 2021 14:35 Her zaman olduğu gibi son zamanlarda da özellikle ülkemizde yaşanan kadına şiddet olaylarından sonra feminist bir kadın yazarın dilinden, bu konuya dair bilgi edinmek için okumuş olduğum bu kitap daha çok kadının yazması okuması eşit görülmesi için yazılmış..
Her ne kadar Woolf'un yaşamış olduğu dönemlerde kadınlara tanınan haklarla, günümüzde verilen haklar arasında bir ilerleme olsa bile, maalesef kadınların hala toplumdaki hakkettiği seviyeye ulaşmadığını düşünüyorum. Yazar, ataerkil toplumların kadınlara biçtiği rolün dışında, kendilerine daha fazla zaman ayırıp eğitim konusunda kendilerini geliştirmelerini özellikle belirtmiş, bilimde, sanatta, edebiyatta özellikle şiir alanlarında toplumun baskısından kurtulup hakettiği değeri bulmasını vurguluyor.
" İsterseniz kitaplıklarınıza kilit vurun; ama zihnimin özgürlüğüne vurabileceğiniz ne bir kilit var ne bir sürgü ne de kapatabileceğiniz bir kapı."